Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

miesieczne dziecko nosi ubrania na 68?

Polecane posty

Gość gość

Poszłam do kuzynki zobaczyć ich syna. Kupiłam ubranka na 62. Kuzynka powiedziała, że szkoda, że sie zmarnują, bo on ma 68 cm. , a 62 długi sie urodził.

Gość gość
Możliwe to ?

Gość gość
Bratanek męża urodził sie 60 cm, więc pewnie możliwe.

Gość gość
Ale dlaczego to dziecko jest takie długie ? No bo rozmiar 68 to chyba dla dziecka co ma pół roku, a nie miesiąc

Gość gość
wystarczy, że jest grubsze niż przeciętny rówieśnik i może mieć 68

Gość gość
Właśnie jest szczupły, ale strasznie długi.

Gość gość
Ja miałam 63 cm jak się urodziłam więc jak najbardziej normalne.Jeśli miał 62 cm a minął miesiąc to nosi teraz 68 bo tamte już za małe a rozmiarówka jest 62-68 nie ma nic pomiędzy.

Gość gość
Ale to nie jest jakaś choroba że on jest większy niż przeciętne dziecko ? Fakt kuzynka ma gdzieś 175, a jej mąż może mieć z 190 wzrostu.

Gość gość
To chyba logiczne ? Ze dziecko rosnie i skoro sie duze urodzilo to bedzie duze. Ja rodzilam z kolezanka w tym samym czasie. Moja sie urodzila 51 cm i szczupkutka a jej 62 cm i pulchna wuec wiadome E beda rozne. Teraz maja rok i moja rozm74 a jej 92-98

Gość gość
A co w tym dziwnego? Moj sie urodzil 60 cm. Od razu nosil 62,56 bylo wszystko za male,nie wlozyl ani razu. Nawet polozna synka ubieralam w 62 i powoedziala,ze drugi raz juz tego kompletu nie zalozymy i miala racje. Majac miesiac nosil 68 a w 3 74. Tez znajoma.przyniosla pajaca w prezencie 68 i zalowala,ze nie udalo jej sie wczesniej dotrzec bo byl juz za maly. Jak synek mial 5 miesiecy odwiedzili nas znajomi z rocznym synkiem,on nosil 80 i przyniesli nam pizamke 74. Nie wiedzieli,ze nasz syn nosi juz Taka sama rozmiarowke jak ich syn. Tez sie nie przydalo. Szczescie mieli tylko ci co kupowali nam ubranka na prawde worzod:P Ja sama kupilam bluze 68 i swieter 68 z mysla o wakacjach,na wieczory jak bedzie chlodniej,dziecko wieksze juz mogace siedziec. I ubieralam go tylko na wyjscia do lekarza,na bioderka,szczepienia,wieksze wyjscia do 3 msc:/

Gość gość
Dodam,ze mialam szczescie z ta bluza 68 bo byla troche wieksza rozmiarowka i to jedyna razem ze swetrem ktora dala sie tak dlugo eksploatowac w tym rozmiarze:P z 5-10-15.

Gość gość
Mój miał 2 msc

Gość gość
moj synek urodzil sie 57 cm dlugi, wiec ubranka na 62 od razu mial, a jak mial miesiac to juz w 62 nie wchodzi. nic w tym dziengo. teraz nosi ubraqnka na 86 a ma niecale 10mcy.

Gość gość
nie rozumiem ciebie. Skoro chciałaś kupić dziecku ubranko to najpierw powinnaś zapytać kuzynkę o rozmiar. Zresztą, jak się dowiedziałaś, że dziecko się urodziło to nie mówili o wzroście? Twój błąd.

Gość gość
Nie mówili. Powiedzieli tylko, że chłopak i tyle.

Gość gość
no to trzeba było zapytać.

Gość gość
ja tez mialam62jak sie urodzilam,teraz sama w ciazy jestem w 28tyg a w 27maly mial juz ok42cm dlugosci i wazy1000g wiec tez pewnie bedzie wiekszy.ja kupuje ubranka na62i68 mam kilka mniejszych.warto kupic wieksze niz za male.

Gość gość
NO właśnie, ubranka zawsze kupuje się większe, także niezła gafa autorko.

Gość gość
uwierz mi, że każda rozmiarówka jest inna! Moja córka ma 5 miesięcy (jutro skończy) - i ma bluzeczki z rozmiaru 68cm, a kurteczkę z rozmiary 86cm - na 9 miesięczne dziecko :) Spodenki nosi z 74cm... także jak sama widzisz, rozbieżność rozmiarów jest bardzo duża, wręcz niemożliwa. Jak dla mnie różnica jest w producencie.

Gość gość
Wiem, że jej pewnie te ubranka się nie podobały- ma kasę. Jak przyjechałam to był ubrany w takie ładne spodenki-szaro niebieskie, bluzę do tego i bluzkę. Z dobrego materiału, więc pewnie drogie.

Gość gość
Ble, pewnie żarła hamburgery i dziecko już przerośnięte i tłuste się urodziło.

Gość gość
Ona jest sportowcem-ma swój fitness. Tylko zdrowa dieta u nich

Gość gość
Mam wrazenie,ze ten topik przeradza sie w jedna wielka prowokacje. Temat normalny,niektorych moze dziwic wieksze niz przecietne dziecko skoro z takimi nie widza sie na co dzien. Ale dalsze teksty,typu ma kase,nie podobalo sie itp.tylko maja na celu wzburzyc ostra dyskusje.