Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justaaaaaaaaaa

Czy beta w 10 dniu od owulacji może być prawidłowa? proszę poradźcie.

Polecane posty

Gość justaaaaaaaaaa

Dodałam taki temat w dziale "antykoncepcja, płodność" ale niestety tam chyba mnie staraących się zagląda. Dlatego ponawiam tutaj. Pierwszy dzień miesiączki 7.02.2014, owulacja w 12 lub 13 dniu cyklu (potwierdzona u lekarza), od 15 dnia cyklu brany duphaston. Lekarz zalecił w 26 dniu cyklu (bo owulaca była wczesniej niż "powinna") zrobić test lub betę. Zrobiłam betę w 22 dniu cyklu bo nie wytrzymałam. Wynik poniżej 2. Czy możliwe, że zrobiłam za wcześnie? Proszę podpowiedzcie. O objawach nie będę mówić bo starając się - same wiecie jak to jest, że kobieta sobie przypisuje różne rzeczy. Mogłam popełnić błąd z tym, zę za wcześnie? moge mieć jeszcze jakąkolwiek nadzieję? miałam zrobić w 13-14 ale w końcu nie wytrzymałam i zrobiłam w 10 dniu po owulacji. Czy moze być wiarygodny wynik?

Gość gość
beta 10 dni po owulacji może, ale nie musi byc wiarygodna

Gość gość
Beta rosnie jak dojdzie do zagniezdzenia a u ciebie mogo do niego w 10 dc jeszcze nie dojsc. Powtorz za 2 dni. Ja 10 dpo mialam bete zaledwie 13 i uwazam,ze mialam fuksa ze w ogole wyszla.

U każdego inaczej,. Mi po 10 dniach od stosunku test z tesco pokazał ciąże a znajomej po takim samym okresie beta nie wykazala ( a była w ciazy). Powtórz za 2 dni

Gość gość
dzięki za odpowiedź. Mam zatem nadzieję...

Gość gość
mi beta wyszla dopiero 12 dni po owulacji ... byla bardzo niska, dlatego ze zagniezdzenie mialam pozno ... okolo 9/ 10 dnia...

Gość gość
beta wzrasta po zagnieżdżeniu się zarodka,bete najlepiej zrobić dzień przed spodziewanym okresem lub w dniu spodziewanego okresu gdy np.temperatura jest nadal podwyższona a nie biegać na betę kilka dni po stosunku ;) trochę dojrzałości w sytuacji !

Gość gość
zgadzam sie w 100 % z postem wyzej , zagniezdzenie moze najpozniej nastapic 12 dni po owulacji a do tego trzeba dodac czas na wytworzenie hormonu... czyli dzien spodziewanej miesiaczki to idealny czas ( choc stezenie hormonu moze okazac sie bardzo niskie ) beta 3- 4dni po zagniezdzeniu moze wynosic ( tylko) okolo 25 mlu tak gdzies czytalam...

Gość justaaaaaaaaaa
dzięki. Mam więc nadzieję.