Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angielska narodowość

Siostra jej mąż leń i 4 dziecko w drodze i zycie z BENEFITÓW

Polecane posty

Gość angielska narodowość

Witajcie. Od 10 lat mieszkam w UK. Dwa lata temu ściągnęłam tu szwagra a teraz dojechała do niego moja siostra z trójką dzieci. Myślałam, ze jej mąż to pracowity chłop ale się myliłam :( to leń i nierób.Ale ok niech sobie radzą sami jak chcą i niech żyją sobie z benefitów :-O Miarka sie przebrała gdy radośnie oświadczyli, że spodziewają się 4 dziecka :-O nosz ku*wa mać !!! Tyle co przyjechała i juz dała sobie zrobić kolejnego dzieciaka !!! Wstyd mi za nich tutaj w Anglii i żałuję, że w ogóle ich tu ściągałam. A wy jakie mamcie doświadczenia z Polakami w UK? Powiedziałam im co myślę o takich "naciągaczach" to się obrazili-zwłaszcza szwagier dąsa się na mnie :/ Poalant

Gość gość
Hej, ja tez tutaj zyje czyli w UK . Mój narzeczony pracuje ale tez dostajeny benefity i jest to 320 funtow na mnie i 80 funtow na dziecko. Wiesz co to nie sa jakies Bog wie jakie pieniądze. Wiec nie wiem jak można zyc tylko z benefitów. O.k mój partner pracuje w fabryce i cudow z wyplata tez niema. Wystarcza nam na normalne zycie na opłaty itd. Ale na jakies cuda niewidy niemamy, tak jak to ludzie opisują ze miodem tutaj oplywaja! to bzdura może i tak tutaj było 7 lat temu ale nie teraz.... od stycznia maly idzie do przedszkola a ja do pracy

Gość gość
Wstyd mi za nich tutaj w Anglii xxx to wyjedź i wróć do Polski - nie będziesz musiała sie wstydzić!

Gość gość
"cudow z wyplata tez niema." - "Ale na jakies cuda niewidy niemamy" X Niema, niemamy... :D Jak zwykle potwierdza sie jaki sort ludzi pobiera benefity w Anglii ;)

Gość gość
w Polsce nie ma żadnych benefitów to drzecie mordę, że Państwo nie pomaga obywatelom - w UK są benefity to drzecie mordę, że ci co pobierają to złodzieje o co wam chodzi?

Gość gość
Przeciez te benefity w UK to sa groszowe sprawy :D Wy naprawde bylybyscie w stanie za to przezyc, ze tak sie plujecie??? :D Hahahahaha, male wymagania maja niektorzy. To jak to taki raj, to robcie dzieci i zyjcie z tychze benefitow. Ja dziekuje, wole porzadne pieniadze z pracy. Ale jalmuzny nikomu nie zazdroszcze :D

Gość szkotka uk
ale mozna sie w koncu wkurzyc ze pracujesz ciezko zeby cos osiagnac a inni zrobia sobie 4 czy 5 dzieci i z tego zyja. mam tu znajoma, ktora dostaje dofinansowanie do kilku zajec poza lekcyjnych gdzie ja musze placic po 50 f za 3 miesiace za jedno dziecko. Do tego maja jakies dodatki do mieszkania, czynszu itd kiedys mialam sasiadow miejscowych, ktorzy w ogole nie pracowali, mieli 3 dzieci a latem do Hiszpanii na wakacje jezdzili...a inni ciezko pracuje po 10 h dziennie

Gość gość
Groszowe? Kuzyn bierze 480 na jedno dziecko i wok t. I chata oplacona tezbym chcial takie grosze ;) w pewnym sensie mozna powiedziec ze te dzieci utrzymuja sie same i jeszcze dokladaja do rodzicow ;)

Gość gość
OK, benefity to kupa kasy i mozna z nich zyc jak krol. Urzadzic dom, jezdzic na wakacje, jesc dobre jedzenie, kupowac ciuchy z wyzszej polki, oplacic ubezpiecznie samochodow itd,tak? Spoko. Ja nadal wole pracowac bo dzieci dorosna, benefity sie utna i....co dalej? :D Skad kase wziac? Jaka praca czeka osobe bez doswiadczenia, bez zawodu, bez znajomosci rynku pracy? Nadal nie zazdroszcze :D

Gość gość
jaka znowu kupa kasy??? ta stówa tygodniowo? paczka fajek kosztuje 8 funtów!

Gość gość
to ze ty masz 100 nie oznacza ze inni nie maja wiecej. u mnie te szkockie nieroby sied za sobie w domu i nie pracuja bo wyliczyli ze jakby poszli do pracy to nie dosc ze by sie nameczyli to jeszcze tylko troche wiecej dostali niz teraz maja za siedzenia w domu...a jak ktos jest samotna matka to juz w ogole panstwo nie da mu z glodu umrzec. A najlepsze ze duzo polek zglasza sie jako samotne ale tak naprawde zyja z partnerami (nie mezami) a tutejsze prawo mowi ze w takiej sytuacji nie sa juz samotne....

Gość gość
1 bed room flat kosztije 100 tygodniowo idioto hehe...

Gość gość
dobrze im powiedzialas. pociesze Cie ze Ty na starosc bedziesz miala emeryture i pieniadze na koncie a oni nie beda mieli nic bo jak dzieci dorosna pieniadze od rzadu sie skoncza, mieszkam w Kanadzie i widze cale indianskie rodziny na welfare i banda 10-rga dzieci zeby wlasnie miec na child benefit. przykre i smutne.

Gość gość
a jak ktos jest samotna matka to juz w ogole panstwo nie da mu z glodu umrzec. xxx i to jest takie straszne dla ciebie??? że państwo takim kobietom pomaga? to może trzeba było zostać w Polsce, tam się takie kobiety wytyka palcami, wyzywa od dzi/wek i nie daje się im ani grosza - wtedy tacy jak ty czują się szczęśliwi i a jak naplują na samotną matkę to mają poczucie "spełnionego obowiązku" i czują dumę w swoim katolickim sercu!

Gość gość
u mnie te szkockie nieroby sied za sobie w domu i nie pracuja xxx u ciebie??? coś ci się chyba pomerdało??? nie u ciebie tylko U NICH!! TO ONI SĄ U SIEBIE, A TOBIE ŁASKAWIE POZWOLILI U SIEBIE PRACOWAĆ!

Gość gość
tu gdzie mieszkam benefit 130e na miesiac socjal dla bezrobotnych 880 mieszkanie zaplacone, pracuje partnner ja nie bo kto dzieci wychowa?? przedszkole to koszt ok 1000e za jedno a ja zarabiam 1300. wiec tez kolorowo nie jest.ale lepiej niz w pl

Gość gość
pracuje partnner ja nie bo kto dzieci wychowa?? xxxxxxxxx wytłumaczcie mi jak to jest? za granicą kobieta jak urodzi dziecko to jestmatką, nie może pracować bo wychowuje dziecko i się nim zajmuje a w Polsce jak urodzi to jest nierobem i pasożytem - jak to jest?

Gość gość
Pierwszy raz sie spotykam z tym ze w pl jest nierobem... kobiety powinny chowac dzieci do zlobka i out do pracy co z tego ze zlobek 1000f a ona zarobi 900 ja chetnie zostane nadgodziny w pracy zeby dolozyc ta 100we jeszcze bo nie ma nic gorszego od laski ktora sie zasiedzi w domu... niektore panny to czekaja na ten moment jak na zbawienie ugotowac obiad posprzatac zajac sie dzieckiem phi.. sama przyjemnosc takie rzeczy to mozna po pracy robic

Gość gość
gość Pierwszy raz sie spotykam z tym ze w pl jest nierobem... xxx taaaaak??? to poczytaj topiki na ogólnym i uczuciowym

Gość gość
kobiety powinny chowac dzieci do zlobka i out do pracy xxx kolejna bezdzietna gówniara, która będzie pouczała matki jak mają żyć i jak dzieci wychowywać

Gość gość
Raczej facet ktory nie chce utrzymywac nieroba ;)

Gość gość
"kolejna bezdzietna gówniara, która będzie pouczała matki jak mają żyć i jak dzieci wychowywać" Z tego co zauwazylam to bardzo duzo Polek w UK nie rozni sie niczym od Pakistanek, Hindusek lub Arabek. Rodza dzieci i siedza w domu. Jedyna rozrywka jaka maja to pojscie z dziecmi do parku. Ok rozumiem, do 3-4 lat siedziec z dzieckiem, ale znam takie ktore nie pracuja nawet jak dziecko juz dawno jest w szkole. To czyste lenistwo po prostu i wygoda. Wspolczuje braku ambicji. Ja nie pracowalam tylko przez pierwsze 3 lata mojego syna. Z radością poszłam do pracy i nie wyobrazam sobie co bezrobotne Matki Polki robia calymi dniami w domu...

Gość gość
Ja nie pracowalam tylko przez pierwsze 3 lata mojego syna. Z radością poszłam do pracy i nie wyobrazam sobie co bezrobotne Matki Polki robia calymi dniami w domu... xxx jakby wszystkie poszły do pracy to już nie starczyłoby jej dla ciebie! czego nie rozumiesz i sobie nie wyobrażasz? tego, że każda kobieta jest inna? tego, że można robić tysiąc innych rzeczy poza pracą zawodową i gotowaniem obiadków? tego, że są mężczyźni, którzy świetnie zarabiają i są w stanie utrzymać dom na wysokim poziomie finansowym?

Gość gość
"jakby wszystkie poszły do pracy to już nie starczyłoby jej dla ciebie!" Starczyloby, starczyło ;) Na moje miejsce nie bylo pp 100 osob. To nie zmywak czy sprzatnie w hotelu. "czego nie rozumiesz i sobie nie wyobrażasz?" Wyjasnilam wyzej w moim poscie. - "tego, że można robić tysiąc innych rzeczy poza pracą zawodową i gotowaniem obiadków?" No tak, mozna jeszcze wychodzic na plac zabaw lub ogladac Rozmowy w Toku ;) "są mężczyźni, którzy świetnie zarabiają i są w stanie utrzymać dom na wysokim poziomie finansowym" Alez moj maz swietnie zarabia. To była tylko i wylacznie moja decyzja o powrocie do pracy. Nie zamierzalam siedziec jak kwoka caly dzien w domu. Oboje jestesmy wykształceni, maz robi kariwre, dostal awans, jest inzynierem, ja nie jeatem gorsza i tez chciałam miec swoja kariere. Zreszta raczej mnie nie zrozumiesz. Bezrobotny nigdy nie zrozumie osoby pracującej, z ambicjami.

Gość gość
ach jaka dama! jak świetnie wykształcona! jak gardzi pracą fizyczną! jak gardzi innymi kobietami! i oczywiście nie zapomniała pochwalić się zarobkami męża! głupia ścierka!

Gość gość
a nawet pracujacy bez ambicji nie zrozumie pracujacego z ambicjami! ja tez sie zgadzam dziecko urodzic i do pracy. nie wyobrazam spobie siebie jako kwoka domowa takze!! racja tak trzymac

Gość gość
ach jaka scierka? a ty kim tu jestes ze tak sie madrzysz??? pochwal sie swoimi bytem??

Gość gość
ach jaka scierka? a ty kim tu jestes ze tak sie madrzysz??? pochwal sie swoimi bytem??

Gość gość
ambitne pracujace sprzataaczki sie odezwaly

Gość gość
Jak się tylko taki temat zalozy to zawsze jest na nim dym.... Masakra. Polak Polakowi nie pomoze jeszcze dobije i swinie podstawi w UK. Potem jak jemu się noga powinie to chodzi jak zbity pies.... Tylko wyzywac się potrafimy i pluc na siebie nic więcej!