Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angielska narodowość

Siostra jej mąż leń i 4 dziecko w drodze i zycie z BENEFITÓW

Polecane posty

Gość gość
doczytaj do konca o co mi chodzilo z tymi samotmymi matkami - chodzilo mi o to ze w UK wiele kobiet mieszka ze swoimi partnerami i zgloszaja sie jako samotne matki a do takich nie naleza. ja wrocilam do pracy na 2 dni jak dziecko mialo ok 13 miesiecy i poszlo wtedy do zlobka na te 2 dni i uwazam, ze byla to swietna decyzja. Teraz ma niecale 4 - swietnie mowi po angielsku, jest bardzo towarzyska, nie boi sie rozmawiac z ludzmi, w przedszkolu zawsze zglasza sie pierwsza do wszystkiego. A nie ukrywajac, mamie tez naleza sie czasem chwile bez dziecka, zeby odpoczac i stesknic sie troche za nim. uwierz mi, ze jak zaczelam pracowac 4 dni w tyg to wiecej sie z dzieckiem bawilam niz jak wczesneij pracowalam tylko 2 dni. Bo samo przebywanie z dzieckiem w domu to nie to samo co poswiecac mu calkowita uwage.

Gość gość
co was to obchodzi czy któraś wraca do pracy czy nie??? patrzcie swojego nosa! jedna chce wrócić do pracy, inna nie - dzisiaj nie ma przymusu i obowiązku pracowania!

Gość gość
"gość ach jaka dama!" No fakt, w twoich oczach rzeczywiscie moge uchodzic za dame. Wsrod ludzi z mojego otoczenia uchodze za normalna osobe :) - "jak świetnie wykształcona!" Owszem, jestem wyksztalcona. Masz z tym problem? - "jak gardzi pracą fizyczną!" Nie gardze. Dalam ci tylko delikatnie do zrozumienia, ze na moje stanowisko nie ubiegalo sie setki kandydatow. Ty rowniez bys sie nie dostala. - "jak gardzi innymi kobietami!" Nie gardze innymi kobietami, tylko gardze brakiem ambicji u kobiet bezrobotnych, grzejacych tylek caly dzien na sofie. - "i oczywiście nie zapomniała pochwalić się zarobkami męża!" A co cie obchodza zarobki mojego meza? Stan konta tez chcialabys poznac? Ja sie twoimi nie interesuje, wiec i ty laskawie sie nie interesuj naszym budzetem :) - "głupia ścierka!" Coz za wysublimowane slownictwo ;) Wyczuwam bardzo silne kompleksy po drugiej stronie. Podaruje sobie dalsza "konwersacje" z tego typu osobami. :)

Gość gość
Taka karierowiczka a cały dzień na kafe siedzi :D Nie każda kobieta ma tyle ambicji by robić kariery i te sprawy i jeśli nie jest wykształcona a mąż dobrze zarabia to po co ma iść na zmywak za najniższa krajową? A ty się tak nie wymądrzaj bo żałosna jesteś

Gość gość
Caly dzien na kafeterii siedze? Aha. Coz za brak argumentow:D No fakt, napisalam tobie wczoraj zaledwie jeden post i dzisiaj rano. Teraz masz moj trzeci. Rzeczywiscie jestem calymi dniami na kafeterii i ty, taka bezrobotna znudzona zyciem, wiesz o tym najlepiej ;) Trzeba bylo jakas szkole skonczyc, to nie musialabys jedynie "na zmywak" sie zalapywac. Ludzka zazdrosc i zawisc nie zna granic. Wyjezdzam za chwile do pracy, tak dla twojego info i zycze ci owocnego i bardzo ambitnego spedzenia dnia na kanapie z laptopem. Nie zazdroszcze. Pa :)

Gość gość
jeszcze raz powtórzę - spieprzaj przemądrzała ściero!!!

Gość gość
Wyjezdzam za chwile do pracy, tak dla twojego info i zycze ci owocnego i bardzo ambitnego spedzenia dnia na kanapie z laptopem. Nie zazdroszcze. xxx a powinnaś! ja za chwilę jadę z synem na basen, potem pomyszkować po sklepach i do restauracji na obiad, po południu przychodzi opiekunka a ja idę do kosmetyczki i na masaż wieczorem kolacje z mężem na mieście

Gość gość
Hahahahah dowalila wam aż wam uszy poczerwienialy z tej zazdrości i teraz będą obrażać każdego po kolei kto napisze ze pracuje po urodzenia dziecka :D i bardzo dobrze, ja też wrocilam do pracy, co prawda na part time ale nie żałuje, bo w domu można oszalec, co widać, bo tej wulgarnej wyżej. Czekam na wiadro pomyj od bezrobotnej która tu siedzi cały dzień. Ta z kosmetyczką i niania chyba cie fantazja poniosła co? :D :D lepiej się weź za to co umiesz najlepiej czyli zmywanie garow i pobieranie benefitow a nie fantazjujesz o życiu którego nigdy nie będziesz miala

Gość gość
Zapomnialas dodac ze ta kolacja bedzie w nowym yorku chwile po tym jak jay z i boyonce wpadna po was sqim prywatnym samolotem haha biedaczka zyje w wyimaginowanym swiecie :)

Gość gość
Ha:) Zabolało karierowiczkę :D To ja również dołączam się do mam które nie muszą pracować i wcale nie siedzę cały dzień na kanapie ;) Wychodzę na basen, fitness-zresztą mąż wraca o 15 i spędzamy ten czas razem . Mimo, ze nie pracuje to mamy opiekunkę i często wychodzimy wieczorem. A ty pracuj na zmywaku i pisz te swoj***ajeczki :D chętnie poczytamy

Gość gość
Do goscia 10:19 ta bezrobotna to jest jedna I ta sama osoba.ona przesiaduje na tym forum caly dzien. To psycholka ktora obraza wszystkich ktorzy maja prace obojetnie jaka.bo ona sama tej pracy znalezc nie moze.zawsze ja rozpoznam na forum po stylu pisania.i zawsze jej dop*****le wtedy troche spokoju jest :D To zaburzona emocjonalnie baba ktora musi sie gdzies wyzyc.dajmy jej spokoj.chorych umyslowo nie tyka :D

Gość gość
:D dla karierowiczki kosmetyczka i niania to wyimaginowany świat :D hahahahahahaha idz stąd trollu

Gość gość
Aha zeby nie bylo no widze ze psycholka of zakladania topikow jest wlasnie w natarciu: posty z godziny 8:42, 9:47, 9:57, 10:31 naleza do tej samej osoby, wariatki I psycholki ze schiza ktora codziennie tu zaklada topiki o braku pracy a przy okazji zazdrosci I obraza inner osoby ktore pracuja :D Ty, niedoszla samobojczyni, my cie zawsze rozpoznamy po stylu pisania! :D :D

Gość gość
widzę, że namietnie śledzisz wszystkie wątki :D nudziara

Gość gość
Nie sledze wszystkich watkow. Czytam I zawsze CIE wywesze na kazdym watku psychiczna idiotko. Mialas sie wieszac I co? Roboty dalej nie masz zj***e? :D dalej na benefitach? :D :D :D ile tej jalmuzny dostajesz biedaku?

Gość gość
oj chyba się pomylilaś :D prostaczko

Gość gość
no właśnie siedzisz całymi dniami i czytasz a o karierze to możesz jedynie pomarzyć ;) prawda? :D nie zwracajcie uwagi na te tępe poleczki bo tutaj to same bogaczki i wykształcone siedzą a tak naprawdę to jedna z drugą jest żoną jakiegoś ciapaka i siedzi w domu z gromadką bachorów :)

Gość gość
A ja jestem autentyczna samotna matka , tatus sie wypial, nie utrzymuje dzieci ani rodziny nie chce. I wiecie co? Siedzialam na kanapie 5 lat a od 2 pracuje wiec wiem jak to jest zyc z benefitow i jak to jest pracowac. Jeszcze nie wiem jak to jest byc utrzymywanym przez mezczyzne hehe, czas tego wyprobowac. Przez wszystkich co pluja na siebie zazdrosc, kompleksy i poczucie wyzszosci przemawia. Ne widze nic niestosownego gdy kobieta nie pracuje nawet jak dziecko jest starsze a maz utrzymuje rodzine. Kobieta sprawia ze dom jest domem, cieplym, czystym, przytulnym i jesli nasmiewacie sie z tego to Wam wspolczuje, bo dzieci marza o takim domu w ktorym mama jest, wiem bo moje mi to mowia jak ide do pracy.

Gość gość
A moze ktos ma iinne ambicje niz ty ? Moze dla kogos slowo kariera znaczy co innego ? Moze ktos ma inne piorytety niz praca zawodowa w korporacji? Uwazasz , ze w domu tylko sie siedzi na kanapie ? To znaczy ze nigdy w domu nie siedzialas :P na prace i kariere zawsze jest czas... czasu gdy twoje dziecko jest male nikt nigdy ci nie zwroci.. A wierz mi dzieci rosna bardzo szybko ! Moja corka chodzila od zlobka, juz o 6 rano musialam ja tam odstawic zeby zdarzyc do pracy.. Potem przedszkole, szkola , swietlica po szkole , bo ciagle w pracy , bo kasy malo, bo tak wypada.. Dzis corka jest dorosla, a ja sie zastanawiam gdzie sie podzialy te lata ? Syn nie chodzil do zlobka, poszedl do przedszkola na pare godzin gdy mial 3 lata.. Celebrowalam z nim kazda chwile, bo wiim ze sa ulotne i nie wroca , gdy ja bede miala czas.. po pracy.. Powtarzam kazdy ma inne piorytety..inny pomysl na zycie! Ja mam porownanie i gdybym mogla zostalabym z corka jak najdluzej w domu! Myslisz , ze tylko " siedzialam" w domu ? Bez problemu wrocilam do pracy , nie wypadlam z obiegu.. Taka postawa- dziecko do zloba a kobieta do pracy, cech**e rodziny ktore z przyczyn czysto ekonomicznych nie moga sobie pozwolic na niepracowanie zawodowe matki! Oraz kobiety , ktore nie byly przygotowane na macierzynstwo.. przeroslo je to i uciekaja do pracy.. Madra kobieta wie, ze jest czas na kariere i czas na dziecko.. i jak juz zdecyduje sie na dziecko to wie , co bedzie musiala poswieciec, co sie zmieni w jej zyciu, jak zmienia sie jej piorytety.. na jakis czas ! Bo dopracy zawsze mozna wrocic , ja dziecinstwa naszych dzieci nikt nam nie wroci :)

Gość gość
Brawo, super podsumowanie. Jak ta anegdotka co dziecko sie pyta ile mamo zarabiasz na godzine , matka mowi 10 zlotych a dziecko sie pyta czy moze mu pozyczyc 5 zlotych bo ma tylko 5 swoje i wtedy zaplaci mamie za godzine czasu tylko z nia,... Dosadne ale prawdziwe. dzieci rosna , prace jak sie uprze to sie zawsze znajdzie.

Gość gość
Jak kobieta idzie do pracy to dziecko jest w szkole! A jesli dziecko wyrosnie i bedzie bardziej chcialo kolegow od jakiejs tam mamuski to dalej bedziecie sleczec w domach? A no nie...wtedy wam sie zachce do pracy.tylko ze pracy dla was wtedy nie bedzie bo kto by przyjal kwoke bez kwalifikacji ktora ostatnio pracowala moze z 15 lat wstecz? :D :D no chyba ze sobie zrobicie nastepnego bachora to znowu bedzie pretekst do siedzenia w domu z dzieckiem. Prawda jest taka ze zaden normalny facet nie chce zeby jego kobieta siedziala w domu podczas gdy on z********a. No chyba ze jestescie zonami ciapakow ktorzy wam zabraniaja pracowac to by sie zgadzalo :D a jakie dumne sa z tego ze takie leniwe ;) polskie pakistanki :D :D :D

Gość gość
"nie zwracajcie uwagi na te tępe poleczki bo tutaj to same bogaczki i wykształcone siedzą a tak naprawdę to jedna z drugą jest żoną jakiegoś ciapaka i siedzi w domu z gromadką bachorów" Z toba na czele :D 🖐️

Gość gość
wiesz co, czasem cholernie ciezko znalezc prace zeby byla w godzinach szkolnych. a czasem mama robi to co lubi gdy dziecko jest w szkole -tzn czyta sobie ksiazke, idzie na basen, spotyka sie z kolezankami. Bo to ze jestes mama nie znaczy ze musisz z wywieszonym jezorem latac - a tak jest jak sie pracuje i ma dzieci. Ale ostatnio na spacerach rano widze 80 procent tatusiow z dziecmi...

Gość gość
Co to znaczy z wywieszonym jezorem latac?a jak ktos ma prace w ktorej nice musi z jezorem latac?!?

Gość gość
Gosciu z 12:22 To ja sie ciesze , ze mam nienormalnego faceta:) Bo on woli za/pierniczac w pracy , bylebym tylko mogla zostac z dziecmi w domu:P Chyba widzi to czego ty nigdy nie zobaczysz- nigdy ,poza kasa jaka zarabia pracujaca zawodow matka :P Wrocic do pracy .. oczywiscie :) wlasnie po staram sie dalej byc na bierzaco w mojej branzy, doksztalcam sie itp. Akurat tu gdzie mieszkam wiek nie ejst podstawowym kryterium w przyjmowaniu do pracy :P

Gość PPP Prawdziwy Polak Patriota
Ja bym taka babe leniwa z domu na kopach wygonil.A kto by chcial utrzymywac darmozjada? Kiedy to leniwe babsko wyzej ostatnio zarobilo swoj wlasny grosz? Nie doklada sie do czynszu, do rachunkow a caly dzien siedzi na internecie.jeszcze wielkie pretensje ze facetowi obiad musi ugotowac. Dobrze ze moja kobieta taka nie jest i umie na dom rowniez zarobic a benefitow nie pobieramy tak jak wiekszosc bab z tego watku.mamy swoj honor.A moja zona kocha pracowac.Ona w domu by sie zasiedziala z nudow.Leniwe babska nawet nie pomysla ze ktos po prostu lubi chodzic do pracy. Precz z takimi bezuzytecznymi darmozjadami 🖐️

Gość gość
Ta, kobiety lubią pracować, gdzie wiekszosc tyra za marne 6.31-6.50 f/h i na pol etatu, faktycznie kokosy z tego sa jak c****j

Gość PPP Prawdziwy Polak Patriota
To wolisz siedziec na d***e w domu i nie miec nic?a poza tym te 6.30 jest dla osob bez wyksztalcenia, jakies sklepy, kasy, zmywak czy cos.Moja zona zarabia wiecej ale ona ma studia, ja tez.Nie po to szlismy na te studia zeby potem siedziec w domu.Na co mi baba ktora bedzie caly dzien w domu siedziala? A ty jak gardzisz praca za 6.30 to tylko pogratulowac.Podatnicy placa na twoje benefits.a w Polsce kobiety zaraz po urodzeniu dziecka wracaja np.na kase za 1200 zl/miesiecznie.Wspolczuje twojemu facetowi.Ja bym cie z domu na sile wykopal do roboty

Gość gość
ty niestety musisz babę "wykopywać" do roboty, bo nie jesteś w stanie zarobić sam na dom i rodzinę - taka prawda!!!