Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kupiłam kilka ubranek rozmiar 56 i 62 i wydają mi się duże....

Polecane posty

Gość gość

Ubranka z dwóch różnych sklepów, smyk i 5 10 15, zamówiłam po kilka sztuk rozmiaru 56 i 62. Ubranka typowo letnie, gdyż córka urodzi się pod koniec czerwca. Obawiam się, że mogą być za duże... Czy mi się tylko wydaje? Niby pielucha tam jeszcze musi wejść, ale i tak myślałam, że będą mniejsze :P Było by mi bardzo szkoda, gdyby latem nie założyła tego co kupiłam. Pogubiłam już się z rozmiarami, nie wiem jakie kupować :/ Chodzi mi przede wszystkim o te letnie bo przeciez jesienią ich nie założy. Jak body itp będą większe do nic nie szkodzi, dorośnie do nich.

Gość gość
każda rozmiarówka może być inna.... ale weź, spokojnie- nawet jak będzie za duże to tylko przez tydzień, w wakacje na pewno to ubierze, zwłaszcza jak rodzi się w czerwcu. Nie bój żaby dziecko baaaardzo szybko rośnie!

Gość gość
Smyk trzyma rozmiarowke. Wiec spokojnie. Mysle ze ci sie tylko wydaje :-) pozqtym noworodki bardzo szybko rosna.

Gość gość
a letnie ubranka które kupiłam to np rampersy czy body imitujące sukieneczkę. Zwykła bawełniana sukienka też znalazła się w moich zakupach (62).

Gość gość
ufff to mnie trochę pocieszyłyście, nie zależy mi na tym żeby od razu w tym chodziła, ale żeby chociaż przez sierpień... :) Naprawdę w ciągu tygodnia może dziecko urosnąć o rozmiar? :)

Gość mamataka
moja corka urodzila sie w marcu i miala 56 cm. ubranka rozm 56 byly na nia troszke za duze ale np podwijalam jej rekawki a na nozki zakladalam skarpetki zeby jej sie nic nie platalo. potem ani sie obejrzalam a zaczela wyrastac... Takie maluszki bardzo szybko rosna a lato bedzie jeszcze w lipcu i sierpniu wiec mysle ze zdarzysz wszystko wykorzystac.

Gość gość
jak Ci się dziecko urodzi w czerwcu, to w sierpniu już z tego wyrośnie :)

Gość gość
a jak urodzi sie chlopak ? :P

Gość gość
Podam ci przykład.Mój syn urodził się krótki,bo miał tylko 48 cm. Wszystko bylo na niego za duże. Dziś ma 3,5 miesiąca i już 62 jest na niego za małe. Dzieci bardzo szybko rosną

Gość gość
moj syn urodzil sie dosc duzy, bo mial 4kg i 60cm, a ubranka r56 byly duze- ale to tylko 'chwile', taki maluszek szybko rosnie

Gość gość
Wszystkie ubranka jakie kupilam przed urodzeniem byly za duże,mimo iż to byl rozmiar 56, lub newborn albo 0-1mies.ivtylko jedno ubranko bylo idealne dla malego noworodka.Syn mial .ok 50cm.

Gość gość
Szczrze mowiac jak bedzie przekonasz sie dopiero jak dziecko sie urodzi. Moja urodzila sie malutka bo 51 cm. Do tego szczuplutka. Doslownie wszysto bylo na nia za duze( nawet ubranka w rozm50) corka urodzila sie w polowie marca i latem juz nosila sukienki czy spodenki 62 i niektore 68. Tylko ze my mielismy problem z tym ze corka byla caly czas szczuplutka i wszystko co bylo dobre na dlugosc to strasznie szerokie. Zreszta tak jest do teraz. Spodnie na dlugosc ma rom 80 ale wszysto jej spada z tylka i musimy tylko wiazane kupowac.:D

Gość przyszla mama na pazdz 2013
moja urodzila sie 3650 i 56cm. w pazdzierniku, pod koniec lutego 68cm i 7300. ubranka na 56 byly od razu dobre, chodzila w nich 3 tygodnie. Po 3 miesiacach juz miala 68. teraz 74 i to tak juz akurat. a mala nie ma jeszcze 5 miesiecy.

Gość gość
Zależy jak szybko dziecko będzie Ci rosło. Moja córeczka urodziła się pod koniec czerwca, miała 56cm i 3150g i po urodzeniu ubranka 56 były na nią luźne. Długo też chodziła w rozmiarze 56. Większość 62 zaczęłam jej zakładać dopiero po 3 miesiącach. Teraz ma 8 miesięcy i nosi jeszcze 62 i 68. 74 są na nią za duże. Od urodzenia jest drobna i rośnie sobie powoli. Patrząc na moją córkę, uważam, że Smyk ma zawyżoną numerację, tak samo 5 10 15. Kupiłam zimą sweterek 62 w 5 10 15 i do teraz jest za duży...