Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alaadasd

NADMIERNE OWŁOSIENIE

Polecane posty

Gość alaadasd

Witam , mam dopiero 15 lat ale mam problem z nadmiernym owłosieniem, jest dosłownie wszędzie ! plecy,brzuch,wąsik,ręce,nogi,piersi,nawet na pupie .. Niby włoski te może nie są tak bardzo widoczne ,no ale jest ich dużo i są ciemne.Jak byłam młodsza to mi to nie przeszkadzało bo moja mama też je ma ,więc to chyba genetyka. Z nogami ,wąsem,pachami to oczywiście sobie radze ,ale co z resztą ?Najgosze jest to ,że nie uważam się za brzydką osobę 9 oczywiscie za piękną też nie ) tylko mam kilka części ciała ,którymi rzeczywiście mogłabym się pochwalić ,ale przez te włoski nie mogę ! ;/ nawet mi to tak nie przeszkadzało ,ale ostatnio osoba ,która była dla mnie bardzo ważna ( myślałam ,że z wzajemnością) trafiła właśnie w ten czuły punkt,jeszcze przed moim chłopakiem.. Poza tym mam 3 starszych braci i no dość czesto się zdarzały docinki od nich na ten temat ,ale zawsze udawałam ,że mnie to nie obchodzi ,lecz po tym ostatnim incydencie boje się ,że jak ktoś mi następnym razem zwróci na to uwagę to się rozpłaczę ;c także błagam was pomóżcie co mam robic ?

Gość gość
Przykro mi, mam ten sam problem, ale powiem Ci tyle ze jeśli zaczniesz golić sie tu czy tam wlosy będą mocniejsze i jeszcze bardziej widoczne. Idź do lekarza specjalisty może on coś poradzi, ja sama jak bylam od Ciebie młodsza zaczelam się golić i teraz po kilku latach nie mogę sobie poradzić z tym, tyle tego jest

Gość gość
Najpierw zrób badania czy nie ma przyczyn hormonalnych a tak czy inaczej idź na serie zabiegów laserowych. Pomaga.