Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zupa pomidorowa

Polecane posty

Gość gość

Czy do zupy pomidorowej dodajecie mąkę i smietane? I czy gotujecie na koncentrację pomidorowym ze słoiczka albo z puszki ze sklepu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
sama smietane, ale odlewam do talerza zupy, wlewam smietane zeby sie nie zwazylo i wtedy wlewam to z talerza go gara. na koncentracie. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
bez mąki! w zimie z koncentratu albo passaty wtedy zwykle ze śmietaną a latem z dojrzałych pomidorów, pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
rosol, przetarte przez sitko pomidory z puszki, sama smietana, zadnej maki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a tą smietane po dodaniu go garnka trzeba zagotowac?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tak, zagotować, oczywiście bez mąki, ble. Ja dodaje 2 łyżki śmietany, bo dużo nie lubię.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jak rzadka to dodaję mąkę ryżową i kilka łyżek śmietany kremówki słodkiej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja nigdy nie gotuję ze śmietaną gdy zupa jest już gotowa i wrze to odlewam trochę do innego naczynia, mieszam ze śmietaną, garnek z zupą odstawiam z ognia i dodaję zahartowaną śmietanę jak się zupę zagotuje ze śmietaną to potrafi się zwarzyć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
żadnej mąki,żadnej śmietany, koncentrat, pomidory z puszki-zupa jest mocno pomidorowa, no pełno bazylii. Tak trochę na włoski styl-pycha :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja miksuję wszystkie warzywa ugotowane w zupie, oprócz suszonego grzyba, mam zupę zagęszczoną, zaciągam jogurtem naturalnym zamiast śmietaną

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a cukier tez dodajecie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
po co?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
do pomidorow dodaje się szczyptę cukru w celu zrównoważenia smaku.A smietanę można zagotować (jest specjalna do zup i sosów).Zeby zwykła nie zwarzyła się trzeba wymieszać ją z odrobiną soli,potem wlać kilka łyżek zupy,zamieszać i do gara.Żeby ją zagęścić po ugotowaniu wkładam do niej ugotowany ryż lub makaron

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a ja lubię z kluskami lanymi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mąki nie dodaję w ogóle, a śmietany każdy dolewa ile chce już w swoim talerzu/miseczce. Do zupy używam tego co mam pod ręką, wiec czasem koncentrat, czasem przecier w kartoniku albo pomidory z puszki a czasem biorę domowy przecier robiony latem. Cukier zawsze dosypuję, raz więcej raz mniej, zależnie od kwasowości.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To jest profanacja zupy dodawać mąki :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dolewanie smietany do zupy juz na talerzu? a nie zwazy sie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×