Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lonelymummy

Czy są tu jakieś samotne mamy?

Polecane posty

Gość lonelymummy

Witam. Bardzo chciałabym porozmawiać/ nawiązać kontakt z samotnymi mamami. Sama za niedługo nią będę i chciałabym o tym z kimś porozmawiać :))

Gość gość
a czemu cie facet zostawil???

Gość onasamaaaa
A czemu od razu zakładasz, ze mnie facet zostawił ?

Gość lonelymummy
to wyzej to ja pisalam z innego nicku

Gość gość
a moze ona go

Gość gość
Ja też będę samotna mama :-) w ciazy jestes ? czy masz już maluszka ?

Gość lonelymummy
tak, w ciązy a Ty kochana też samotnie oczekujesz na maluszka?

Gość Fitmama
To ja z 16:57 :) ja też jestem w ciazy i można powiedziec że samotnie bo jest tak że niby jesteśmy razem ale nie mieszkamy ze sobą on jest w pracy 400 km ode mnie mamy byle jaki kontakt itp więc czuje się jakbym była sama. czekam tylko aż będę miala zakupione już wszystko dla córki i wtedy otwarcie mu powiem że może spadać za to jak mnie traktował . a u Ciebie ? jak jest ?

Gość Fitmama
I który tydzien ciazy ? u mnie 23 :)

Gość lonelymummy
Ja też mam kontakt z ojcem dziecka, jednak jest on bardzo sporadyczny, cały czas wykręca się pracą i brakiem czasu, nie pyta jak się czuję ja i dziecko, mało go ogólnie interesuje, u mnie to 18 tc

Gość lonelymummy
Dlatego ja już raczej nie chcę, z nim być, bo nie traktuje mnie tak jak powinien w zaistniałej syt..

Gość gość
Są mężatki które też czują się samotnymi mamami mimo że mieszkają z mężem.

Gość Fitmama
No właśnie dlatego ja już nie zamierzam znosić tego... nie mogę zmarnować życia na poswiecania się komus i próbowaniu stworzyć czegoś czego i tak nie stworze.. jeden dzień jest ok później znowu to samo. ja oczekuje od partnera wsparcia, szczególnie teraz powinien się starac , dopieszczac, pokazywać miłość mi i dziecku w brzuchu a nie koledzy i wszystko wazniejsze. szkoda że wcześniej nie wiedzialam jaki jest chociaż ciesze się bardzo że będę mama :-) wiesz już plec dziecka ?

Gość Fitmama
Oczywiście że są samotne mamy które są "w związku" . ja się tak czulam od początku . sory ale zasługuje na więcej ! i ja i moje dziecko i każda z nas :-*

Gość lonelymummy
Jak ja doskonale Cie rozumiem Fitmama. Czasu niestety się nie cofnie, człowiek po prostu się zmienia lub nie pokazuje swojego prawdziwego oblicza. Wlasnie teraz męzczyzna pokazuje czy jest coś wart- bierze pełną odpowiedzialność za swoje czyny i wspiera mamę i nienarodzone dziecko. Ale nie kazdy zdaje ten egzamin. Moze kiedyś poznamy kogoś, kto będzie dla nas odpowiedni. U mnie prawdopodobnie będzie to chłopiec, u Ciebie z tego co przeczytałam dziewczynka? :))

Gość Fitmama
Na pewno znajdziemy. trzeba tym dupka pokazać co stracili, ja w dodatku wiem o jednej zdradzie mojego "ukochanego" . nie powiem bo coś tam jednak do niego czuje ale jestem twarda. wcześniej on napisał ja od razu za tel , on chciał spotkania ja lecialam jak glupia itp teraz już ochłonelam i zajmuje się sobą i maluszkiem w brzuszku, aż widzę że on nie wie co jest grane i dobrze :) tak u mnie będzie dziewczynka :) kto wie może się kiedyś spotkają a my nie będziemy tego świadome :-D

Gość Fitmama
Zamierzam w ogole zmienic wygląd itp tak żeby poczuc że zaczynam wszystko od nowa, żeby pokazać mu że to że mi nie dał takiej "opieki" i tego co potrzebuje nie spowoduje tego że mój świat się zawali . że bez niego zaczynam doslownie kwitnąc, że świetnie sobie poradzę z malutka i że mój świat owszem może przez chwilę oparłam na jego ramionach ( co było błędem) ale teraz biore sprawy w swoje rece i będzie doskonale :) a on niech patrzy i zaluje . po prostu " nie byles przy mnie w najciezszych i najgorszych chwilach mojego życia więc nigdy nie będziesz zasługiwał na to aby być w tych najlepszych " .

Gość walentynkoowa
Witajcie.Jestem samotną mamą czteroletniego chłopca.Ciesze się że jest w was tyle pozytywnej energii, niech zostanie z wami jak najdłużej.Musicie jednak wiedzieć że nie będzie wam tak różowo po rozwiązaniu.Eh ale ja to przeżyłam to i wy też dacie rade.Trzymam kciuki za was i wasze pociechy :)

Gość lonelymummy
Dokładnie tak jest. A co do mam, które czują się samotne w małzenstwie- zgadzam się mozna byc samotnym w zwiazku i tez jest to bardzo trudna syt., jednak facet, ktory zostawia kobietę w ciązy lub po prostu nie okazuje jej zadnego wsparcia po prostu przestaje być prawdziwym facetem, Ta sama sytuacja jest, gdy mężczyzna uderzy kobietę- dla mnie on juz tym mężczyzną wtedy nie jest.

Gość lonelymummy
Walentynkoowa - ja nie uwazam, ze bedzie łatwo, mi jest bardzo ciężko, ale nie mam innego wyjscia niz po prostu walczyć i żyć dalej, bo tego już się nie zmieni tak się stało i po prostu trzeba dawać sobie z tym radę.

Gość Fitmama
Walentynkoowa ! cicho tam ! :-P wiem że ciężko będzie bo już jest . Ale właśnie ważne żeby się nie poddawać i powtarzać sobie że będzie dobrze bo mamy dla kogo się starac i żyć :-* ja mam dość ciągłego stresu bo w ciazy to nie wskazane więc zajmuje myśli czymś innym, chodze na spacery , czasem basen , zakupy, cwicze w domku itp ..

Gość Fitmama
I właśnie nie mamy wyjścia więc wolę myśleć pozytywnie chodz czasem są chwilę załamania niż plakac całymi dniami w poduche . To i tak nic nie zmieni a tylko pogorszy sprawe . ja mam jeszcze ten problem że nie mam pracy mimo że szukam i wysylam cv wszedzie ale wiecie że w ciazy jednak trudniej :-/

Gość lonelymummy
Fitmama - porozmawiamy mailowo? moj mail - blackpearl26. Odezwij się :)

Gość lonelymummy
blackpearl26@interia.pl :P

Gość Fitmama
Czemu nie :-) a co dalej po kropce :-) ?

Gość lonelymummy
masz bardzo dobre podejscie, na pewno wszystko się ulozy, bo pozytywne nastawienie to juz polowa sukcesu :)

Gość Fitmama
Ok :-) napisze za chwilę :-)

Gość lonelymummy
A TY Walentynkoowa jak ogolnie dajesz sobie radę? :) Jak Twoje dziecko się rozwija itp :) Pozdrawiam

Gość Panii Roza
ciezko jest wychowywac dziecko samemu, ale jest mnóstwo takich kobiet, wiec na pewno dacie rade! wierze ze sie uda, bo trzeba byc silnym, jest dla kogo :)