Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

powinniśmy wesprzeć Ukraine i Prezydent powinien natychmiast wysłać nasze wojsko

Polecane posty

Gość gość

Wszystkie siły powinny być skierowane na wschodnią Ukraine i wraz z wojskami Ukrainy powinny odpierać atak az do odsieczy Nato!! a więc paln jest następujący: ok 25tys. żołnierzy (patrząc realnie na nasze kontngenty w iraku i afganistanie było by to możliwe) wszystko wspierane przez czołgi minimum ok. 60-80Leopardów i 150 PT-91 Transportery opancerzone Rosomak 200 sztuk wszystko wspierane prze lotnictwo 20 F16 + 20 Migów 29, kilka smigłowców Mi 24 plus oczywiście środki artyleryjskie i przeciwlotnicze wspierane przez wozy techniczne i rozpoznawcze Na morze czarne powinniśmy tez wysłać na pokaz nasze dwie fregaty rakietowe ORP Gen. T. Kościuszko i ORP Gen. K. Pułaski wpierane przez okręt podwodny orp Orzeł Jeśli chodzi o czołgi i samoloty nie była by to nawet połowa naszej armi a jest to w miare nowoczesny sprzet który mógłby konkurowac z Rosyjskim sprzetem

Gość gość
puknij się w łeb, jak chcesz to sam sobie jedź

Gość gość
zresztą jakby była wojna to ja walczyłbym po stronie rosyjskiej, oni mają rację

Gość gość
Polaczki chętnie z szabelką by polecieli, lubią wtrącać się w nie swoje sprawy.

Gość biZ0n
chyba o jednym lekarstwie na głowę zapomniałeś łyknąć weź teraz

Gość gość
takiego wała! jak ja sie ciesze, ze jestesmy w NATO i ci debile z rzadu nie moga sami o niczym decydowac :O

Gość gość
Za Ukrainę i Ukraińca Kaczyńskiego nie mam zamiaru walczyć

Gość wiedzma0700a
jesteś geopolitycznym ignorantem, albo idiotą. Kariera na polskiej scenie politycznej gwarantowana.

Gość gość
debil no debil:D

Gość gość
polaczki są niewdzięcznymi ludkami, powinni być wdzięczni Rosji, że ich wyzwoliła od okupacji Hitlera... jak widać, nie było warto...

Gość gość
ad. 01.03.14 gość: dokładnie tak, niech się polaczki oduczą wtrącać i sieć zamęt w innych krajach

Gość gość
jak taki bohaterski jestes to sobie tam jedz sam i sam wylewaj za nich krew kretynie...

Gość gość
plan jest dobry i realny, i wcale nie taki drogi w porównaniu do misji w Afganistanie czy Iraku raz, że bliżej i nie były by wielkie koszty transportu i logistyki lotnictwo F16 mogło by przecież startować z terenu naszego kraju a nie z Ukrainy która pewnie nawet nie ma odpowiedniego lotniska dla naszych nowoczesnych maszyn natomiast mi29 on tez takie mają to byśmy mogli je tam wysłać i były by uzupełnieniem ich sił natomiast nasze Leopardy i Rosomaki to sprzet krótego Ukraincy nie mają i z pewnosćią bardzo by się przydał, można by przeżucić te wojska koleją, żaden problem i tanio. Kto wie czy nie okazały by się że jest to sprzet o wiele lepszy od tego Rosyjskiego. Także nasze środki artyleryjskie i przeciwlotnicze są na bardzo wysokim poziomie. Duże straty w ludziach i sprzecie były by jednak nie uniknione!! Trzeba jednak pokazać, że nie tchórzymy i zadusić ten konflikt nim rozleje się na nasz kraj i cały świat!

Gość gość
mam nadzieje że prezydent Komoroski weźmie pod uwage moje zdanie!!

Gość gość
świetny plan popieram 🖐️ :classic_cool:

Gość fotel
świetny plan.proponuję wziąć od razu z marszu i moskwę.a do wielkanocy jak dobrze pójdzie nasze zagony pancerne dotrą do pacyfiku.

Gość gość
A ty autorze skąd piszesz? . . Z apartamentowca w Miasteczku Lemnigów (Wilanów) gdzie siedzisz owinięty w ukraińska flagę i klikasz lajki na euromajdanowym Tłiterze? . Z przejścia granicznego w Zosinie, gdzie czekasz na odprawę korpo-służbową Fabią z bagażnikiem pełnym konserw dla UPOwców . Z Majdanu, gdzie dajesz się indoktrynować Prawemu Sektorowi w rytm ukraińskich piosenek i zajadając grochówkę . Czy z Krymu gdzie czekasz na barykadach z procą na rosyjski Specnaz?

Gość gość
ja też wzięłabym udział po stronie Rosyjskiej, dość naszego rządowego gestapo! Polacy nie chcą pomagać Ukrainie i się narażać!!! mamy tu wspaniałe życie i plany, nie chcemy wojny! a politycy wiadomo naważą piwa a potem czmychną za granicę :O

Gość gość
LOL... jakie wojsko ?masz na myśli tą garstkę która się spokojnie zmieści na wielce Stadionie Narodowym ???

Gość gość
tak o tym wojsku mówie, i to o 1/4 tej garstki dobrze wyszkolonych najemników, którzy pojadą tam za duża kase i za własną zgodą i na własną odpowiedzilnośc!!

Gość gość
po pierwsze, to powinniśmy W****** tych zdrajców z "polskiego" rządu do ich mocodawców- na Zachód i do Rosji. Oni działają tylko na naszą szkodę, teraz Tuskokracja chce ukraińcom dawać nasze pieniądze, a na leczenie, edukacje, drogi dla nas Polaków to NIEMA ??? To co my jesteśmy, bydło ? Bo tak nas traktują.

Gość gość
"za wlasną zgodą" ?? haha ha. weź ty zmień dilera kretynie

Gość gość
w D/U/P/I/E mam ukraińców i ich problemy, nad nami nikt się nigdy nie litował, "nie lituj się nad dziadem bo dziad odżyje i cie torbą dobije"

Gość gość
nikt nikogo nie będzie zmuszal za duże pieniąze tam pojadą nawet jeśli ryzyko będzie wysokie

Gość gość
01.03.14 v v v Hahaha lol dobre :classic_cool: :D:D git-text :D:D

Gość gość
Post wyżej to w kontekście postu: "A ty autorze skąd piszesz?" Trafione na max. :classic_cool: Bo tak to właśnie mniej więcej wygląda.

Gość gość
nie-miłe wam zycie? nie mam zamiaru przelewac swojej krwi za obcy kraj

Gość gość
dosyc przelanej polskiej krwi!