Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magiee

co uszykowac na wyjscie ze szpitala

Polecane posty

Gość magiee

Witam, Potrzebuje pomocy. Jestem w 39 tygodniu ciazy.. Termin mam na 9 marca. Czyli moze to byc lada dzien... Nie mam pojecia jakie ubranko uszykowac dla malenstwa a na dworze jest slicznie i cieplutko.. prosze o pomoc:)

Gość gość
kąpielówki i okulary :D

Gość gość
Body z długim rękawem oraz kombinezon przejściowy- nie tak gruby jak zimowy. To że pozornie jest ciepło jest złudne nie zapominaj że to noworodek.

Gość gość
na body tylko kombinezon?

Gość gość
hehe te kapielówki mnie rozwaliły :D

Gość gość
Body z ł. rękawem, rajstopki, skarpetki, ubranko typu cienka bluzka i geterki + kombinezon polarowy.

Gość gość
Moim zdaniem rajstopy - samo ich zakładanie takiemu maluchowi będzie kłopotliwe,

Gość gość
ja tam bym tylko body i pajaca nałozyła pod kombinezon, ewentualnie jeszcze skarpetki

Gość gość
noworodka w geterki,może dżinsiczki ?

Gość gość
dokładnie te pierwsze ubierania to i tak przeżycie, a jeszcze sie meczyc z rajstopami? pajac albo śpiochy i bluzka najlepsze i najwygodniejsze

Gość gość
ty od tych dzinsiczków mam 2 dzieci i oby dwoje z szpitala wychodziły w takich ubrankach!!

Gość gość
tak,wiem...pajac to wieśniackie...nieważnie,że wygodny w ubieraniu i dla samego dziecka,grunt to modnie...:O ehh....

Gość gość
Przygotuj sobie 2 warianty na cieplejszy dzień i na chłodny. Mamy marzec więc pogoda jest zmienna. Zostaw ubranka i jak będą was odbierać to ci przywiozą.

Gość gość
ja tez rodze na dniaxh. mam zamiar zalozyc body z dlugim rekawem, skarpetki, na to pajac, kombinezon jesienny, czapke i rekawiczki tez jesienne

Gość gość
Ja wychodziłam z córką 1 stycznia, było ciepło ok 6 stopni, była ubrana w body z krótkim, śpioszki, kombinezon, czapkę i przykryta kocykiem.

Gość gość
Ja na wyjście miałam body dł. rękaw + welurowy pajacyk i kombineozon i czapka oczywiście.

Gość gość
Body (z obojętnie jakim rękawem) + pajac (niekoniecznie welur, może być zwykły bawełniany) + czapka (średnio ciepła) + cieńszy kombinezon (wiosenno-jesienny). Boże nie wiem kto powypisywał te bluzki, rajstopki i getry, ale chyba noworodka na oczy nie widział, bo to normalnie barbarzyństwo. :o Noworodek to nie lalka.

Gość magiee
Dziekuje za podpowiedzi:) biore sie od razu do szykowania. Pozdrawiam

Gość gość
hehe dobrze wiedziec wczesniej, ja wychodziłam w sierpniu ze szpitala, było chłodno, ok 18 stopni, wiec załozyłam dziecku skarpetki na rączki bo sie bałam ze zmarznie :P :D

Gość gość
A można czymś zastąpić ten kombinezon ? np body z długim, spiochy i na to palacyk ciepły ? bo będzie zawinieta w rożek lub ciepły kocyk

Gość gość
no mysle że można, zresztą jak to tylko tyle co do samochodu, to kocyk ciepły chyba wystarczy, chyba że wracasz autobusem albo bedzie wiało mocno np..

Gość gość
Można zastąpić ciepłą bluzą/kurtką niemowlęcą z kapturem. To taka bawełniana rozpinana bluza która ma w środku miękkie wypełnienie przypominające w dotyku watę. A na nóżki założyć spodenki bezuciskowe z podszewką i skarpety i miękkie ocieplane (też watą) buciki wciągane jak skarpety i przykryć kocem. Też wystarczy.

Gość gość
A jak rożek używasz to może być nawet tak jak napisałaś tylko wtedy śpiochy odpuść sobie, bo rożek będzie robił za kombinezon więc na body wystarczy tylko 1 warstwa a nie dwie. Jak dasz pajac to wystarczy.

Gość gość
To super :-) dziękuj***ardzo :-*

Gość gość
Ale jak w rożku zapniesz go w foteliku? Wracasz autem czy wózkiem na pieszo? W rożku może mieć ramiona na wierzc*****ak będzie ładna pogoda to nic takiego, ale jak ci się trafi byle jaka to może je trochę przegwizdać. Jednak ocieplane ubrania z kapturem lepiej okalają głowę i okolice.

Gość gość
Kup na szybko coś na all. wpisz /kombinezon-wiosenny-polar-spiwor-pajacyk-pajac-

Gość gość
wpisz ten numer na allegro 4021851577

Gość wifigdańsk
tak jak bedzie ubrany normalnie w szpitalu w temperaturze pokojowej,plus cieply ale nie za gruby kaftan/bluza z kapturem a na to wiosenny pajac i czapeczka-ale chyba autem bedziesz wracac? to nie musisz go az tak grubo ubierac,jak zaraz do auta wsiądziecie.no i jakis kocyk na przeniesienie.