Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do tych które znają się na modzie.

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, jaki kolor rajstop dobrać do czarnej eleganckiej sukienki, czarnych butów i jasnego, eleganckiego żakietu?Pewnie moje ulubione grafitowe niekonieczne. Dodatki to zestaw z koralem. Impreza to oficjalna kolacja biznesowa męża:(

Gość gość
Grafitowe nie. Oczywiście cieliste albo czarne. Zaraz odezwą się przeciwniczki cielistych, ale według mnie będą lepsze, jeśli zakładasz jasny żakiet. Ogólnie nie lubię czarnych rajstop.

Gość gość
Cieliste blee

Gość gość
Czarne. Rajstopy/pończochy dobrej marki, do eleganckiego stroju muszą być cienkie (20), wyglądają najlepiej./do przeciwniczki czarnych rajstop - przecież cienkie ciemne nie robią wrażenia 'czarnej' nogi/

Gość gość
Ale nie wyglądają naturalnie. Poza tym nie ma mowy, żeby rozciągnęły się równomiernie i w szczuplejszych miejscach są ciemniejsze. Poza tym do jasnego żakietu jeszcze - moim zdaniem nie. Czarny żakiet + reszta + rajstopy ok, ale do jasnego niekoniecznie...

Gość gość
Tu autorka, cielistych nie założę ze względu na blizny na nogach. Pewnie wybiore czarne cienkie, tyle bym nie zmarzla, bo część imprezy jest pod gołym niebem:).Dzięki

Gość gość
takie w kolorze żakietu

Gość gość
Tu autorka chyba przesadzam z bliznami, chyba tylko ja je widze. Moze faktycznie cieliste, np. Champagne, może nawet 15.Czy za cienkie?

Gość gość
A co sądzą inne?

Gość gość
Kochana, jak dla mnie to kolor zakietu nie pasuje do tego zestawu. Robi sie tak biurowo-mdlo. Czern to mocny kolor, wiec z konstrastowymi czystymi kolorami, biel, czerwien, szafir, zielen, itd. Cieliste rajstopy i jasny zakiet do czerni to brzjmi okropnie, jak stroj do biura w malym miasteczku.

Gość gość
Wiem, zestaw nudny, ale tak ma być, ja mam tam być dodatkiem do męża. On pełni funkcję na u zdlni i podpisują ważny projekt wymiany studentów. Zde ydowanie powiedział NIE, gdy chciałam założyć mój ulubiony kobaltowy.Chyba chce bymtak nudno wyglądała inie rzucala się w oczy...

Gość gość
Odświeżam.

cieliste. Sama nie jestem fanką, ale czarna sukienka plus czarne buty i czarne rajstopy to dość ciężkie połączanie.

Gość gość
Wiesz co, ten twoj pomysl z kobaltowym jest udany. Nie jestes 'dodatkiem', jestes jego zona!

Gość gość
A kobaltowy jest dobrym kolorem na oficjalne funckcje. Pokazuje twoj charakter, ale jednoczesnie wzbudza zaufanie. Ksiezna Kate nosi mnostwo kobaltowego, a chyba jest najbardziej konserwatywnie ubrana osoba na swiecie. Elegancko, ale ultra konserwatywnie. A takie bezowe nic? To nie robi dobrego wrazenia.

Gość gość
Tak ogólnie zapytam - co macie przeciwko cielistym rajstopom? Serio. Cieniutkie, w odpowiednio dobranym kolorze, wyglądają jakby ich nie było - rajstopy nie muszą się rzucać w oczy.

Ja nie mam nic przeciwko poza tym, że trochę nie pasują mi do tego jak się ubieram :) W każdym razie przy dużej ilości czarnego lepsze są cieliste. Zapytaj męża czemu nie pasuje mu ten kobaltowy - może po prostu tam wszyscy będą wyglądać mdło i to jest powód.

Gość gość
grafitowe nie! cieliste albo czarne. ktoś napisał, że cienkie 20, ale 20 to nie są cienkie rajstopy! Ja Ci polecam gattę fortisimę odcień golden. to są rajstopy matowe, wyglądają bardzo naturalnie, jak skóra, ich krycie to 15 den - fajnie matują i maskują niedoskonałości skóry. do tego nie lecą w nich oczka. możesz też kupić jakieś typowo cieniutkie rajstopki np 8 den, ale to już bardziej na lato

Gość gość
Tu autorka. Nie ma mowy z kobaltowym, jego zdaniem mam wyglądać klasycznie, elegancko i nie rzucać sie w oczy. Czyli jak wlasna ciotka...:(

Gość gość
Ale jeśli założyć, że cieliste rajstopy nie pasują do ubrania, to tak, jakby ciało do niego nie pasowało... Oczywiście przy założeniu, tak jak napisałam wcześniej, że są dobrze dobrane odcieniem i jak najbardziej naturalne. Powiedzenie, że cieliste do czegoś nie pasują, to tak jakby zakładać w lecie czarne, bo nie pasuje jakiś ciuch do gołych nóg... I tutaj jeszcze jedna uwaga - wiem oczywiście, że w pewnych sytuacjach nie wypada się pojawiać z gołymi nogami - chodzi mi tylko o wybór odcienia rajstop.

Gość gość
Tu autorka. Dodam,że średnia ludzi na spotkaniu to będzie 50 lat z hakiem. A ja jako młodsza sporo od meza mam 35 lat i pewnie boi się, bymnie wygląda zbyt wesoło. Dodam, ze nie jestem super laska. Noszę 40-42.

Akurat Twój rozmiar nie ma tu nic do rzeczy...raczej średnia wieku na tym spotkaniu. Weź cieliste rajstopy, inaczej będziesz wyglądać jak na pogrzebie :P

Gość gość
:):):)

Gość gość
Za Chiny nie ubrałabym cielistych do czarnej sukienki i obojętnie jakiego koloru byłby żakiet. Cieliste zakłada się w dzień, na wieczór czy galę ubiera się grafitowe (częściej niż czarne) lub czarne. Zobacz tutaj, może coś Ci przypadnie do gustu? https://www.google.ca/search?q=black+pantyhose+and+a+dress+imges&espv=210&es_sm=122&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=bc0SU8z4O8nOyQHsw4DQCQ&ved=0CEIQsAQ&biw=1067&bih=512

Gość gość
Darowalabym sobie zakiet a rajstopy bylyby cieliste.