Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szyjka macicy

Polecane posty

Gość gość

Jestem 17dc cykle mam 26-28dniowe. Dzis zauwazylam u siebie plodnny śluz raz sie ciagnie raz nie ale w czasie dni plodnych powinna szyjka macicy byc wysoko otwarta i miekka a ja mam nisko twarda i chyba zamnieta nwm dokladnie. Co moze to znaczyć? Wszystko ok?

Gość gość
ja mam cykle 26-28 dni owilke zazwyczaj w 12 dniu i szyyjka jest miękka otwarta i wysoko a śluz często mylny bo po stosunkach wiadomogluciasty wylatuje

Gość gość
ja mam cykle 26-28 dni owilke zazwyczaj w 12 dniu i szyyjka jest miękka otwarta i wysoko a śluz często mylny bo po stosunkach wiadomogluciasty wylatuje

Gość gość
Wiec co on moze znaczyć? To nie ciaza?

Gość gość
taka jak opisujesz u siebie jest w drugiej fazie cyklu znaczy że juz jesteś po woulacji i wkroczyłaś w drugą faze, normalna sprawa

Gość gość
Ale w drugiej fazie jest śluz bialy a ja w pierwszej nie zauwazylam plodnego PRAWIE wcale a teraz mam go ciągnącego. Raz wiecej sie ciagnie raz mniej.

Gość gość
to co jak szyjka jest nisko i zamknięta i twarda to na pewno nie jesteś w fazie owulki tylko juz po, a śluz to ci może zostać do 3 dni po owulce w środku ciągnący

Gość gość
A ja nie zauwazylam w czasie owulki miękkiej macicy.

Gość gość
nie macica tylko szyjka

Gość gość
W skrócie napisalam tak chodzili mi o szyjkę.

Gość gość
przy takich krótkich cyklach w 17 niu już jesteś po owulce tym bardziej ze masz teraz szyjke zamkniętą i nisko a co boisz się ciąży czy chcesz zajść

Gość gość
Boje. Nie chce teraz. Z chlopakiem 14dc zrobil mi palcowke zapewnia mnie obiecuje przysiega prosto w oczy ze nie mial nic na palcach. Do wytrysku nie doszlo na pewno ale ja zakrywalam jego penisa majtkami nie dotykal swoja reka penisa.

Gość gość
Moja temperatura wynosi 36.8/7 a przed chwila mierzona wyniosla 36.6

Gość gość
Nie moge bycw ciąży prawda?

Gość gość
to nie panikuj bo na ciąże nie masz szans co zapłodnił cie palcem? a ta tempkoa to druga faza cyklou, sluzem za bardzo się nie sugeruj bo ze śluzem bywa różnie ja teraz jestem w 32 tyg ciąży i od początku śluz jest taki albo taki, czasem biały, czasem przezroczysty, czasem gęsty czasem rzadki, różnie

Gość gość
co ty panikujesz niby skąd ta ciąża żeby ciąża była musi być stosunek pełny a nie z palcem

Gość gość
Dziekuje wam

Gość gość
Co to jest szyjka otwarta i miekka? A jaka to zamknieta i twarda? Zaciekawilo mnie to. Jestem kobieta, a serio pierwsze slysze. O.o

Gość gość
poczytaj sobie gdzieś tu jest wątek jak kobiety kombinują żeby się same zapłodnić nawet strzykawkami wlewają a ciąża i tak nie wychodzi jak kedyś już będziesz większa i będziesz mężatką i swiadomie zdecydujesz się na dziecko to sama zobaczysz że nawet przy pełnym stosunku nie tak łątwo o ciąże ja bzykałam się 1,5 roku bo chcciałąm dziecko bez zabezpieczeń i nic nie wychodziło a co ty jesteś wiatropylna chyba pierwsza na świecie byś była co zaciążyła z palcem hehehe

Gość gość
poczytaj sobie gdzieś tu jest wątek jak kobiety kombinują żeby się same zapłodnić nawet strzykawkami wlewają a ciąża i tak nie wychodzi jak kedyś już będziesz większa i będziesz mężatką i swiadomie zdecydujesz się na dziecko to sama zobaczysz że nawet przy pełnym stosunku nie tak łątwo o ciąże ja bzykałam się 1,5 roku bo chcciałąm dziecko bez zabezpieczeń i nic nie wychodziło a co ty jesteś wiatropylna chyba pierwsza na świecie byś była co zaciążyła z palcem hehehe

Gość gość
otwarta i miękka jest podczas owulki a twarda i zamknięta jak dni niepłodne zazwyczaj w drugiej fazie cyklu jak ktos bada to wie o co chodzi wejdz na stronki internetowe tam wiele o tym piszą kobieto czy nie kobieto

Gość gość
podczas śluzu płodnego szyjka powinna być otarta i nie twarda autorko chyba głupia jesteś skoro w 17dc myślisz ze przy sluzie płodnym nisko szyjka oznacza ciąże :D szyjka jest twarda po owulacji bo się zamyka i twardnije po drugie skąd wiesz czy ejst nisko czy wysoko skoro nawet nie wiesz czy jest otwarta,nie potrafisz jeszcze badac szyjki więc nie wiesz na 100% jaka jest

Gość gość
Bez problemu dosiegam ja palcem. Wiem trudnością jest dla mnie tylko to czy ona jest otwarta czy zamknieta nie wiem w 100%.

Gość freyr
Cześć dziewczyny, Ostatnio wyczułam u siebie gulkę na szyjce macicy, taką twardą. Czy któraś z Was też miała coś takiego? Nic nie mogę znaleźć na ten temat w necie. Dodam, że mam bardzo nieregularne miesiączki, mega bóle podbrzuszne - takie ciągnące jakby za jajnik, ból krzyża, biegunka naprzemienna z zatwardzeniem. To wszystko przed i w trakcie trwania miesiączki. Jak któraś z Was to miała i była u lekarza, proszę napiszcie co to może być. Mam wizytę u gina ale dopiero w przyszłym tygodniu a ta gulka tak troszke mnie zaniepokoiła ;) Z góry dziękuję za pomoc