Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamy małych geniuszów, łączmy się

Polecane posty

Gość gość
02.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość Ale jesteście p*****lnięte smiech.gif Ciekawe po kim te dzieciaki takie genialne smiech.gif ' buaaaaaahahahahahahahahaaaaaaaaa!!!!!! :D

Gość gość
nie będę się chwalić, bo nikt nie wierzy albo straszy aspergerem.

Gość ogryzekogryzek
a wiecie, że geniusz może oznaczać problemy? byłam bardzo dumna z mojego 1,5 rocznego dziecka które budowało całe miasta, tory, mosty, układało puzzle skomplikowane, układanki, potrafiło odwzorować budowlę z obrazka bez problemu itp.. potem się rozczarowałam ..

Gość gość
dlaczego?

Gość gość
a ja bardzo chetnie poslucham o uzdolnionych dzieciach. Szczegolnie tych wiekszych, kilkuletnich. Mamy chwalcie sie, napiszcie czym wyrozniaja sie wasze dzieci i jakie ewentualnie klopoty wychowawcze sa z takimi dziecmi.

Gość gość
Autorko dziecko chyba nie jest geniuszem po tobie bo ty nawet nie potrafisz poprawnie odmienić słowa geniusz.Geniuszy nie geniuszów!!

Gość ogryzekogryzek
bo w wieku 3,5-4 lat zdiagnozowano u syna Zespół Aspergera, na nic mi jego geniusz skoro ma mnóstwo problemów innej natury, do dziś wyróżnia się wieloma umiejętnościami i przez wielu uważany jest za geniusza pod kątem pamięci do definicji, dorosłego słownika, stylu wypowiedzi, unikalnych rozwiązań itd.. ale ja bym wolała by był zwyczajny przeciętny...

Gość gość
masz rację. :) jest piękna po mnie, mądra po tatusiu :) ZAZDROŚNICA!!!

Gość gość
To do doopy bo jeśli tatuś wziął takiego pustaka to niestety mądry nie jest

Gość gość
jeśli oceniasz inteligencje człowieka po jednym błędzie ortograficznym to gratuluję. No cóż na kompleksy nie ma lekarstwa.

Gość gość
To ze dziecko jest ":geniuszem " w wieku kilku miesięcy , lat nie ma zadnego znaczenia w życiu.

Gość gość
Gul ci chyba skoczył,że wyjeżdżasz z tymi kompleksami.Co mają z tym wspólnego kompleksy?Znów pokazałaś,że nie tylko jesteś matołem ortograficznym ale również inteligenta inaczej:O

Gość gość
Chciałabyś. Myślisz, że przejmuję się twoją opinią? A kim ty jesteś? :D

Gość gość
Przejmujesz bo w przeciwnym wypadku olałabyś to co piszę

Gość gość
jakie zachowania ma dziecko z aspergerem? Według przeróżnych definicji, moje dziecko nie może mieć aspergera jest empatyczne, rozpoznaje emocje bez problemu, uwielbia niespodzianki, ma poczucie humoru, jest kreatywny, wymyśla zabawy, mówi za zwierzątka, dopasowuje wiersze do sytuacji, nie kelpie ich tylko jak się wyuczy, przytula nas, mówi co kocha, co lubi a jednak jest niesamowicie do przodu w porównaniu do rówieśników.

Gość gość
głupi temat jak nie wiem co.....ja jak miałam 10 miesięcy zaczęłam chodzić,jak miałam rok i dwa miesiące zaczęłam mówić zdaniami,jak szłam do zerówki czytałam płynnie, a żadnym geniuszem nie jestem skończyłam normalne studia,zawsze miałam problemy z przedmiotami ścisłymi

Gość gość
jak dla mnie geniusz z przymrużeniem oka :) raczej taki bystrzak. Prawdziwi geniusze często mieli zaburzenia np Zespół Aspergera czy lekki autyzm.

Gość gość
tu są same ważniary i one nie potrafią patrzeć na takie tematy z przymrużeniem oka

Gość mama małego stacza
Jako sześciomiesieczniak stał i rwal sie do maszerowania, gdy skończył 7 dawal cześć i robil czasem papa :)

Gość Co za wpisu absurdalne
Co za durnowaty temat?? to ze czyjes dziecko nauczyło się czegoc szybciej 2 miesiące przed dziekciem koleżanki to już geniusz? Ludzie jakie wy tu wypisujecie przechwałki w NORMALNYCH i typowych zrachowaniach i umiejętnościach dziecka to nie znaczy ze sa geniuszami jak uważacie Kilka miesięcy czy tygodni wyprzedzić czyjeś dziecko w jakiejś czynnosic nie czyni go geniuszem Mmay tutaj wypisujące- zejdzcie a ziemie i spoważniejsze jeśli waszym zdaniem to co napisaliście mianuje wasze dziecko na gemiusza. Ludzie co za kobiety :D

Gość gość
ja mam córcię, która jest bardzo uzdolniona muzycznie :) Na poczatku objawiało się to tym, że jako brzdąc 15m-czny potrafiła tańczyć idealnie w rytmie, w ogóle powtarzała perfekcyjnie rytmy. W wieku 2 lat spiewała czyściusieńko. Zaprowadziliśmy ją do "znajomego znajomego", który pracuje w szkole muzycznej. Młoda zaczęła grać na skrzypcach w wieku 3 lat, potem w wieku 5 (choć nie umiałą złapać jeszcze oktawy) zaczeła ćwiczyć pianino. Dziś ma lat 8 , gra na 2 instrumentach i uczy sie wokalu

Gość To jest HIT  czytac
To jest Hit. CZYTAJCIE :D :D """Teraz ma prawie 8 miesięcy i potrafi już podciągnąć się przy meblach czy szczebelkach łóżka do pozycji pionowej, potrafi skleić krótkie zdania zwykle 2 czy 3 słowa"" . Dziecko 8 miesięczne już skleja zdanie z kilku słówek, nooo wwwoooow. Buuujdyyy idioootek myśląc ,ze nikt nie miał styczności z dziećmi nigdy i taki blef się lyknie Ze smiechu umieram jaką kretynke fantazja poniosła z tym mowieniem pelnymi zdaniami niemowlęcia hahahaha

Gość To jest HIT  czytac
Wypowiedzi większości matek tutaj utwierdzają mnie ,ze nie ma sensu się w ogóle tutaj wypowiadać na temat swojego dziecka ( w REALNEJ rzeczywistości a nie fikcji), bo jak czytam jak niektórych fantazja ponosi to az się odechciewa zabierania glosu

Gość gość
dlatego ja nie będę zabierała głosu jak napisałam wyżej dla moje dziecko jest po prostu bardzo bystre, geniusza nie chciałabym.

Gość gość
Córka mojej koleżanki z pracy ma 1,5 roku i od jakiegoś 11 mż mówi pełnymi zdaniami. Pewnie bym w to nie uwierzyła, ale słyszałam na własne uszy. Mówi wyraźnie i bez problemu można się z nią porozumieć.

Gość gość
te które nie wierzą po prostu są zazdrosne

Gość gość
ja tam wierzę, ale nie sądzę żeby była geniuszem, jest mądrą rezolutną dziewczynką, znam takie dzieci, chociaż prawda jest taka że to wyjątki, myślę że duży wpływ stymulowanie rozwoju od samego urodzenia a nawet wcześniej.

Gość gość
a mój Syn w przedszkolu (3 lata) mocno odstawał od innych dzieci, psycholog przeprowadziła z nim badania, kazała narysować małemu swoją rodzinę na wycieczce, więc mały narysował... góry, rzekę, las i samochód :) Pani psycholog mówi do niego: "ale przecież miałeś narysować swoją rodzinę" a on na to: "no i narysowałem. Nie widzi pani? Siedzą w samochodzie" Psycholog zamarła. Powiedziała, że trzeba go obserwować i że jeżeli dalej taki będzie bystry to wcześniej pójdzie do szkoły albo trzeba będzie pomyśleć o tym jak mu pomóc w rozwoju. :D

Gość klapka naaaaa
widac sami geniusze na cafe:D moja córka majac 5 lat nie umiała doliczyc do 5:(, nic jej nie wchodziło do głowy, byłam przerazona jak szła do 1 klasy...a dzis jest w gimnazjum i srednia ponad 5, moze nie geniusz ale...