Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie polecacie mleko modyfikowane dla roczniaka

Polecane posty

Gość gość

Syn kończy za 2 tygodnie rok i wtedy chcę odstawić go od piersi. Jakie mm polecacie i ile dziennie powinien go wypijać? W chwili obecnej karmię 2 razy (rano i przed spaniem) i dodatkowo nie podaję już mleka tylko kaszkę i nabiał w innej postaci (serek, jogurt).

Gość gość
A będzie chciał je pić? Podawałaś jakieś mm wcześniej? Ja córkę też chciałam koło roku odstawić ale za nic nie chciała pić żadnego mm, jest też bezkaszkowa, nie przepada za jogurtami czy twarogiem, ogólnie nabiałem. No i z tego powodu jeszcze ją karmię piersią, ma 15 mcy...

Gość gość
może bebilon ?

Gość gość
dokarmiałam mm przez pierwsze 6 tygodni po porodzie enfamilem. Ogólnie lubi wszystko, nie mam z tym problemu:) nabiał też bardzo lubi, tzn je kaszki na mm i naturalne serki i jogurty. Cena nie jest dla mnie tak istotna jak jakość, o którą głównie pytam. Pewnie mamy tutaj mają porównanie w składzie.

Gość gość
Tylko enfamil lub hipp. Ale enfamil wg mnie najlepszy

Gość gość
a ja powiem tylko gerber - bo tylko to nam sie sprawdza. ja widzisz - ile mam tyle opinii. musisz sprawdzic co bedzie najlepsze dla Twoejgo malucha sama :)

Gość gość
A ja polece krowie. Roczniak nie musi pic mm.

Gość gość
żadne mleko! Po co? Poszukaj źródeł wapnia, wczoraj gdzieś wypisywałam, większość dzieci ******any, one też mają wapń. Ser żółty, kaszka jogurt wystarczą, owsianka, sezam, brokuły, powoli orzechy,kapustne. Naprawdę nie trzeba dawać żadnego mleka dziecku po ukończeniu roku. Spytaj się eksperta jest na gazeta.pl czytałam 1500 razy po roku, dziecko nie potrzebuje zastępnika, oczywiście dobrze jest jeśli matka jeszcze karmi.

Gość gość
gerber albo nestle junior polecam!

Gość gość
ja mam podobny dylemat, jeszcze karmię, ale chcę odstawiac powoli. Moja córka piła kilka tyg. po porodzie bebilon, ale dziś nie chce żadnego mm. Kupiłam parę dni temu nestle junior waniliowe i spróbuję. A jak nie, to pokarmię jeszcze kilka m-cy i mam nadz, że nabiał wystarczy..

Gość gość
moje dziecko bardzo lupi nestle junior z miodem lub waniliowe

Gość gość
żadne...roślinne mleczka polecam, zwłaszcza ryżowe. po co pchać ten proszek w dziecko?

Gość gość
to jest każdego indywidualna sprawa czy daja dziecku mm czy daja jakies mleczko roslinne ono nie powoduje alergii?

Gość gość
a na cholerę roczniakowi mm? Spokojnie można podawać krowie. Jeśli nie ma uczulenia to nie ma tak naprawdę wskazań żeby pił mleko w proszku.

Gość gość
a jesli już tak bardzo się upierasz przy tym mm dla roczniaka to ja polecam babydream- to samo co humana więc skład jest super a cena jest bardzo niska ;) no i mlleko produkowane w niemczech a nie w polskim syfie...

Gość gość
no nie wiem czy taka niska wszystkie mleka w rossmannie podrozaly babydream tez kosztuje chyba 16 zl to za ta cene mam lepsze gerber i nestle junior i to babydream nie jest takie znowy wspaniale najtansze mleko moje dziecko wogule nie chcialo go pic moich kolezanek dzieci tez i nie porownujcie go do humany bo daleko babydreamowi do takiego mleka :) moje nie moze pic krowiego bo ma uczulenie ...

Gość mamawrzesinka2014
też jestem zdania, że nie trzeba podawać takiemu dziecku mm, tylko tak skomponować dietę, aby dostarczać odpowiednią ilość składników mineralnych w tym przede wszystkim wapnia. Osobiście rozważyłabym podawanie mleka ryżowego, jeśli już musi coś z wapniem pić. polecane jest przez lekarzy przy dietach bezmlecznych (dzieci i np. matek karmiących).

Gość gość
enfamil

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość no nie wiem czy taka niska wszystkie mleka w rossmannie podrozaly babydream tez kosztuje chyba 16 zl to za ta cene mam lepsze gerber i nestle junior i to babydream nie jest takie znowy wspaniale najtansze mleko moje dziecko wogule nie chcialo go pic moich kolezanek dzieci tez i nie porownujcie go do humany bo daleko babydreamowi do takiego mleka usmiech.gif moje nie moze pic krowiego bo ma uczulenie ... x po pierwsze 16zł kosztuje ale 600g gerber ma inną gramaturę- 300? 350? Po 2 to, ze Twoje dziecko nie chce pić to nie znaczy, ze to mleko jest złe ;P ma skład o niebo lepszy od gerbera czy nestle, bo to oryginalna humana

Gość mamawrzesinka2014
mleko sojowe może być alergizujące. Mleko ryżowe poleciła nam nasza gastroentorolog z IMiDz w Wawie.