Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosciówa

po co mam dawać akt urodzenia ?

Polecane posty

Gość gosciówa

Ktoś z dalszej rodziny prosił o akty urodzenia mnie i mojego rodzeństwa. Potrzebne mu do jakiegoś spadku. Po co nasze ? Przecież to on ten spadek bierze ?

Gość gosciówa
helpp :D

Gość gość
żebyście wy nie dostali nic!

Gość gość
a wy nie macie praw do spadku?

Gość gosciówa
Nie mam pojęcia, bo nawet nie wiem czego dotyczy ten spadek. A jak damy te akty to będzie oznaczać że zrzekamy się czy co ? Ja kompletnie nie mam na o tym pojęcia. Ale trochę tak głupio dać te akty i nie wiedzieć po co one są potrzebne.

Gość gość
dokładnie - oznacza to, że się zrzekacie

Gość gość
bzudry gadasz, zrzec musielibyscie sie sądownie anie dawac aktu co za głupoty, aktu wasze są potrzebne aby ustalić linie pokrewieństwa, bo byc moze wam tez sie cos bedzie należalo. na pwno wiesz jak to ordzina czy linia prosta czyli po kim ten spadek. Jesli to wuj czy ciocia a nie mieli dzieci włąsnei spadek tak jest przyznanawny na siostry braci, na dzieci tych braci

Gość gosciówa
dzięki za odp, czyli dam i jak coś będzie dla mnie to mnie poinformują ? Nie chce żadnych długów po kimś xD czyli dac i się nie martwić ??

Gość gość
Ale masz problem - zadzwon i zapytaj dokladnie o co chodzi, a nie gdybaj na kafeterii!! ja p*****le...

Gość gość
Czyli dac i sie nie martwic?!? Jestes chyba niepowazna, rozdawac ot tak sobie akty urodzenia nie wiedzac po co?!! Nie wiem czy sie smiac czy plakac!

Gość gość
jakby im się coś należało to przyszłoby pismo z sądu - coś mi się wydaje, że rodzinka chce was wkręcić w płacenie długów spadkowych! na podstawie aktów urodzenia udowodnią, że wy macie płacić

Gość hmmmmmmciekawe
Najbezpieczniejszym rozwiązaniem jest przyjęcie spadku z dobrodziejstwem inwentarza

Gość gosciówa
o s**t faktycznie idę się dowiedzieć o co chodzi żeby nie mieć jakiś problemów, zadzwonię dziś.

Gość gość
na przyjecie/odrzucenie spadku jest chyba 6mies.od momentu dowiedzenia się. Jak udowodnią, że wiedzieliście, że jest sprawa spadkowa to tak jakby udowodnili, że to był moment dowiedzenia się o śmierci spadkodawcy. Jak spadek jest zadłużony to dziedziczycie też długi, jeśli nie zadziałacie zgodnie z procedurami.