Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wczoraj widziałam taką sytuację

Polecane posty

Gość gość
Spojrz na filmik ktory dałam wczesniej z sadistika.... Facet pojazuje dzieciom z czego to jest zrobione a dzieciaki na koncu chca to zjesc...bo sa nauczone ze to nalezy jesc i mimo ze wiedza z czego to w główkach maja zakodowane ze jest to dobre.

Gość gość
Fuu przechodzisz kolo mc albo innych i smierdzi smazonym syfem

Gość nojasnneeeeeeeeee
Nie wiem jak można takiemu małemu dziecku dawać tali syf z mcdonalda. Sama tam nic nie zjem bo dla mnie to jedzenie jest obleśne a ludzie tym dzieci karmia fujjj.

Gość gość
baby nie wiecie co to jest MOM - ?????? mieso oddzielane mechanicznie! czyli wszystko, z czego sklada sie kurczak, jest w tym swinstwie, szczerze - jak ja ide do maca, to wole zezrec chisa niz nugetsy, bo jest to zmielony caly kurczak, do ktorego dodane sa barwniki, aromaty, zeby, polepszacze, zebyscie sie nie porzygaly po jednym kesie. jak myslicie puste kwoki, ze jecie kawaleczki piersi kurczaka w panierce, to sie baaaaardzo mylicie. swoja droga nie wiem gdzie macie juz kubki smakowe, skoro nie potraficie odroznic smaku zmielonego, zbitego MOM'u od kawalka miesa

Gość gość
nojasnneeeeeeeeee Nie wiem jak można takiemu małemu dziecku dawać tali syf z mcdonalda. Sama tam nic nie zjem bo dla mnie to jedzenie jest obleśne a ludzie tym dzieci karmia fujjj. No co ty przecież to raz na 2-3 miesiace. Przecież każdy z nas chętnie zjada " zawartość śmietnika" raz w miesiącu...to przecież normalne. Zabronisz dziecku odrobiony przyjemności? (ironia)

Gość gość
Nojasneeee starczy ze przejdziesz sie po centrum handlowym a tam siedza rodziny z malenkimi dziecmi.dzieciak w wozku jeszcze siedzi a juz matka frytkami karmi i cieszy sie jak to corcia ladnie je

Gość nojasnneeeeeeeeee
Mnie zastanawia jedno .PO CO dawać dziecku frytki czy hamburgera . PO CO? jaki jest tego cel ?

Gość gość
"A Ty autorko przyjedz do Anglii to wtedy juz w ogole rece Ci opadna jak zobaczysz niemowlaki wpylajace fryty" - padłam:D nie ma to jak podać przykład kraju, gdzie jest najwiekszy odsetek ludzi chorych na cukrzyce, otyłość (w tym u dzieci), jako przykład, ze fast foody dla maluchów sa ok:D

Gość gość
Niedlugo autorka nie bedzie musiala wyjezdzac zeby zobaczyc otyle dzieci opychajace sie w MD

Gość gość
nojasnneeeeeeeeee Mnie zastanawia jedno .PO CO dawać dziecku frytki czy hamburgera . PO CO? jaki jest tego cel ? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxŻebyś miała zagadkę na cały poniedziałek

Gość gość
daja po to bo nie myslą...Przeciez jest chude, przeciez jeszcze rosnie..a nie pomysla ze dziecko uczy sie tych smaków.

Gość gość
Gdybyscie chodzily raz na 2 miesiace do MD to nie powstawalby w kazdym miescie

Gość nojasnneeeeeeeeee
No to może któraś mnie tu oświeci do czego potrzebne są 2 latki frytki albo hamburger ?

Gość gość
Jak ja sie ciesze,ze jest tu tyle osób myślących. Naprawdę jestem z was rodzice dumna! Mam nadzieje,ze osoby które nie widza nic złego nawet w okazjonalnym jedzeniu tego Syfu zrozumieją( mam nadzieje, ze nie z powodu jakiegoś nieszczęścia) ,że to nie jedzenie dla dzieci...nawet okazjonalnie.

Gość gość
Bo matce jest wygodniej kupic frytki niz w domu zrobic normalny obiad dla dziecka

Gość gość
Okazjonalnie to dziecku mozna dac kawalek czekolady a nie hamburgera

Gość gość
a mnie najbardziej smiesza argumenty typu - nic sie dziecku nie stanie jak zje raz na 2-3 miesiace maca (w rzeczywistosci - min raz w tygodniu) albo, ze jak mu sie nie da jesc takiego jedzenia za mlodu, to rzuci sie na nie jak bedzie juz duzy. tylko nie bierzecie pod uwage tego, ze dzieci w okresie swojego najwiekszego rozwoju, m/w do tego 16-20 roku zycia buduja swoj organizm na reszte doroslego zycia. od tego, jak sie beda odzywialy w swojej najwiekszej fazie rozwoju i wzrostu zalezy, jak silne i zdrowe beda na reszte zycia. dlatego zarcie maca przez stare krowy - otyle matki, ktore nie maja silnej woli i wiecznie bedace na dukanie, kopenhaskiej, kapuscianej w pakiecie z efektem jojo, nie jest tak zle w skutkach dla nich samych, jak dla malutkich i tez wiekszych dzieci. ale wiadomo, jak samemu nie mozna sie powstrzymac przed syfiastym jedzeniem, to trzeba sie jakos usprawiedliwic, szkoda tylko, ze kosztem dzieci

Gość gość
Ludzie już zaczynają rozumiec, ze tego typu lokale nie sa wyznacznikiem wysokiego standardu życia, bez wzgledu na to co nazywamy wysokim standartem. Dla jednych dobre jedzenie w restauracjach a dla innych dobre jedzenie w domu. Tego typu lokale walcza juz o klientów bo maja spora dobra konkurencje.

Gość gość
truja i tucza dzieci a potem za nasze pieniadze beda chcialy leczyc

Gość gość
nawet zarcie juz nie jest tam takie dobre. kiedys lody byly geste, sztywne, smietankowe i nakladali ich duzo wiecej, teraz tylko ceny rosna. nawet glupi cheesburger jest jakis nie taki jak byl kiedys. ta bula jakas watowata, na wierzc****akos dziwnie przetarta, lepsze sa juz w tesco do hot dogow. kanapki z kurczakiem obrzydliwe, zjesz ja w 2 kesach a na zdjeciu piekna wypieczona, duzo warzywek. big mac jakis chudy, smetny. fryki cale tluste, 5 na krzyz. raz na jakis czas skusilam sie na ten syf, pamietajac smaki z dziwcinstwa, teraz po prostu uwazam, ze o ile to jeszcze mozliwe, mac jest coraz gorszy, ceny z kosmosu za zerowa jakosc. Ps. nawet jak wydam 50zl na siebie w macu, nie jestem w stanie sie najesc (waze 62 kg/172 cm)

Gość gość
ooo wżeraczki maca sie przymknely:D chyba zapchaly sie frytkami

Gość gość
Heh dobre

Gość gość
dobrze, to znaczy,ze cos im zakiełkowało dobrego. Tylko krowa nie zmienia swoich poglądów. Brawo dziewczyny!