Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam pytanie...

Polecane posty

Gość gość

Nie nalezy mi sie becikowe , ze wzgledu na to ze poszlam do lekarza pozniej niz 10 tydzien ciazy . Wiec o co sie moge starac , a pracuje ?

Gość gość
No o nic raczej

Gość bry1
posmarujesz kasy i załatwisz sobie zaswiadczenie, nie widze zadnego problemu,

Gość gość
Ale jak nie becikowe to dodatek zasilku

Gość gość
Z jakiego powodu to ograniczenie 10 tygodni? Dzieci bez napromieniowania są lepsze, maja inne prawa? :-O

Gość gość
no takie prawo...beznadzieja, bo czasem kobieta nawet nie wie że jest w ciąży, bo ma krwawienia itp. i co ma zrobić? Autorko jak pracujesz i masz ubezpieczenie w pracy to zapytaj, czy przysługuje ci wypłata za urodzenie dziecka.

Gość gość
To chyba bezprawie a nie żadne prawo, ordynarna dyskryminacja :-O

Gość gość
a czy dziecko = kasa ? nie stac na dziecko=nie rob dziecka

Gość gość
nie tak ostro - rozumiem kobietę - czemu jesteś taka opiniotwórcza - dziewczyna nie pytała co o ty sądzisz tylko co może zrobić

Gość gość
dziecko = odpowiedzialnośc. a jak ktos nie wie przez 10 tygodni że jest w ciąży to nie jest odpowiedzialny. a kasa jest dla odpowiedzialnych dbających o siebie i dzieci kobiet, a nie dla patologii

Gość Ale to już było
Co z tego że dotąd nie byłaś u ginekologa mimo że jesteś w ciąży.Masz prawo otrzymać becikowe,jak każda kobieta po porodzie; o czym ty piszesz?Zgłoś się teraz do lekarza, ten założy kartę ciąży i po problemie.Przecież prawo jest dla wszystkich ciężarne takie samo!

Gość gość
Ale to już było Przecież jednym z warunków otrzymania becikowego jest pierwsza wizyta u ginekologo PRZED 10 tygodniem ciąży... Plus minimum po jednej wizycie w każdym trymestrze

Gość gość
02.03.14 [zgłoś do usunięcia] Ale to już było Co z tego że dotąd nie byłaś u ginekologa mimo że jesteś w ciąży.Masz prawo otrzymać becikowe,jak każda kobieta po porodzie; o czym ty piszesz?Zgłoś się teraz do lekarza, ten założy kartę ciąży i po problemie.Przecież prawo jest dla wszystkich ciężarne takie samo! x nie, nie jest takie samo. warunkiem otrzymania becikowego jest zaswiadczenie lekarskie z potwierdzeniem, ze zglosilas sie do niego do 10tc. po co wprowadzasz autorke w blad jak widac ze nie masz pojecia?

Gość gość
Do "ale to juz było", niestety ale trzeba być u lekarza najpóźniej do 10 t.c. Mnie też się to nie podoba, bo różnie bywa, ktoś kto nie planuje ciąży może o niej dowiedzieć się później. Spróbuj iść do lekarza prywatnie, może da pieczątkę na zaświadczeniu. Ja w drugim trymestrze zmieniłam lekarza wiec zgodnie z prawem powinnam mieć pieczątkę od poprzedniego lekarza ale mój lekarz prowadzący (ten późniejszy) bez problemu podbil zaświadczenie. Spróbuj, może akurat się uda.