Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bóle w podbrzuszu czy mogą być groźne

Polecane posty

Gość gość

Witam, piszę do Was z pytaniem, czy dość silne bóle w podbrzuszu pojawiające się po spacerze, sprzątaniu, czy jakimkolwiek choćby niewielkim wysiłku są czymś normalnym ? Regularnie chodzę do swojego lekarza, na bieżąco mam robione badania i wyniki są bardzo dobre, Jestem sportowcem, także mam silne mięśnie brzucha i pleców, przez większa część ciąży także byłam aktywna, aż tu od paru tygodni pojawiają się takie bóle i nie wiem co z tym robić. Oczywiście przy najbliższej wizycie zapytam lekarza, natomiast chciałabym żeby ktoś już teraz mnie nakierował z czego to może wynikać, oraz jak sobie z tym radzić. Dodam, że jestem na przełomie 7/8 miesiąca ciąży

Gość ewel77
bole moga byc wynikiem niedoborow magnezu- macica sie rozciaga w tym czasie najsilniej i lekarz moze zwiekszyc dawke potasu- czy masz przy tych bolach skurcze nóg?

Gość ewel77
znaczy potasu i magnzu- mozna zrobic tez badania krwi czy masz odpowiedni ich poziom, jezeli poziom jest ok to radze wybrac sie do innego lekarza na konsultacje

Gość gość
Też tak czasem mam, szczególnie jak dużo gdzieś chodzę, ale to chyba norma. Kładę się, odpoczywam i jest ok

Gość gość
Skurcze nóg nie towarzysza mi przy wyżej opisanych bólach, natomiast często pojawiają się w nocy w okolicach łydek. Szczerze mówiąc nie wiem jaki poziom tych pierwiastków znajduje się obecnie w moim organizmie, być może lekarz zleci takie badania kiedy opiszę mu tą sytuację. Bólom tym natomiast towarzyszy często takie jakby ściąganie, czy nawet skurcze - nie wiem za bardzo jak to opisać. Jest to w każdym razie bardzo uciążliwe i czasami bardzo silne, tak silne, że nie potrafię się w pełni wyprostować

Gość ewel77
to brakuje ci magnezu i potasu- tez tak mialam. macica się rozciaga i wtedy zapotrzebowanie na te pierwiastki jest najwieksze. ja pod koniec ciazy bralam magnez+ potas 4 razy dzinnie po 2 tabletki magnezu i potasu ale tych na recepte, nie takich ogolnodostepnych

Gość gość
Rozumiem, nie będę narazie zażywać więcej jak 1 tabletke magnezu i potasu na dzień, ale powiem lekarzowi o tym i być może on ustawi mi większą dawke :) dziękuję za opinie :)

Gość gość
ja też to mam jestem w 32 tyg, właśnie podbrzusze twardnieje i zaczyna boleć, i też u mnie wszystko ok, może to ma związek z rozchodzącą się miednicą szykującą do porodu