Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

raatunku:(

Polecane posty

Gość gość

Mieszkam z matka.. mam 22 lata.moj ojciec powiesil sie 12 lat temu. moja matka znalazla sobie nowego faceta jeszcze przed smiercia ojca, pozniej ja zostawil(jakies 5 lat temu) dla innej, zrobil jej dziecko.. a ona mi wypomina ze to przeze mnie bo ja im zawadzalam.. pobieram od tych 12 lat rente po ojcu, 670 zl na reke, cala bierze moja matka.. jak skonczylam 19 lat nie chcialam isc na studia tylko do pracy a moja matka niemal mnie zmusila zebym chodzila na znienawidzony kierunek i ona dalej ta kase brala.. nigdy jej w reku nie mialam... zmanipulowala mnie.. wyzywala bila.. a jak sie bronilam wzywalam policje ze to ja ja bije... wszyscy jej wierzyli nawet babcia, do momentu az sama zobaczyla naprawde przypadkiem jaka ona jest.. jak mnie bila i smiala sie ze i tak jej kazdy wierzy.. co pojde do pracy terroryzuje mnie ze jak jej pieniedzy nie dam wyrzuci mnie z domu i zalatwi tak ze z kazdej pracy wyrzuca... moja babcia to slyszala, jest swiadkiem.mam 22 lata,a rece mi sie trzesa z nerw jak staruszce, nie jestem w stanie sie uczyc, chodzic do szkoly,boje sie wszystkiego i wszystkich...mam odruch jak ktos sie zbliza jakby ktos chcial mnie uderzyc:( teraz matka ma faceta ktory wczoraj mnie zwyzywal i mowil ze jestem zerem, ze mnie w********i z domu, a sam sie wprowadzi, matka nie zareagowala tylko sie smiala... policje wezwalam bo sie balam... oczywiscie policja im uwierzyla.. matka zaczela mowic ze niby ja ja pobilam a on ja przyjechal ratowac.. co oczywiscie smiechem na sali jest... caly czas sie wtracal i wrzeszczal jak policja byla, oni nawet go nie uspokoili... ze jestem leniem ze matce kasy nie daje.. zabrali mi rente bo przestalam chodzic do szkoly... nie bylam w stanie.. codziennie wyzywana jestem...babcia moze mnie zabrac do siebie ale to ona kupila matce mieszkanie..na matke mieszkanie i tu problem... ona wrzeszczy ze to jej smieje sie babci i mi w twarz ze mamy s*******ac... czy da sie jakos prawnie zalatwic zeby chociaz ten facet tu nie przychodzil?:(((pomocy

Gość gość
dyktafon, kamerka cokolwiek.

Gość gość
i co mi to da? ona mowi ze to i tak jej mieszkanie i ona tu rzadzi i mam wyp... jak mam cos do jej faceta... ze on i tak tu bedzie mieszal i tak.. nawet policja powiedziala ze ona ma prawo sprowadzac kogo chce

Gość gość
pomocy:(

Gość gość
słąba prowokacja - wiesz co robić - olej studia idź do roboty i się wyprowadz

Gość gość
ale ci wspolczuje. zla kobieta zniszczyla zycie twojemu ojcu i niszczy tobie. nie wiem co ci doradzic, zycze wszystkiego dobrego

Gość gość
to nie jest prowokacja .. ja juz nie wiem jak sobie z tym poradzic.. ja jestem wrakiem pschicznym

Gość gość
ogólnie to współcuzje p******ej matki, ale głupiutka jestes jak bucik autorko. Byłaś w b komfortowej sytuacji z ta renta, bo praktyczni emasz gotowe zródło utrzymania, nie jest to wielka kasa, ale jest. niektóryz tyle zarabiaja, a ty mogłabys dorobic jako studentka, bo studentów b chetnie przyjmuja gdziekolwiek... Ja tez miałam rente po zmarłym ojcu, i dopilnowałam zeby ja pobierac az do 25 lat. Jak skończyłam jedne studia, to zapisalam sie na anglistyke zaoczna, tylko po to, zeby jeszcze miec te rente, bo pracy ciezko bylo znalezc. .. Wiec majac te rente, pewnie stupendium socjalne, jakbys sie uczyła to naukowe, i dorobiajac, zyjesz jak paczek w masle. Wynajmujesz sobie tani pokoj z kims, a rodzine całujesz w D**E

Gość gość
wiem ze lipa jak cholera.. ale tak myslalam.. jakbym zarabiala powiedzmy nawet te 1200 mies dam rade w malym miescie wynajac maly pokoj i skromnie sie utrzymac?

Gość gość
jesli sie zapiszesz teraz chocby w marcu do jakiejkowliek szkoly, to co znów zaczna wypłącac rente, ofiaro... ja tez kiedys miałam przerwe pół roku bo sie zgapiłam... musisz miec tylko zaswiadczenie ze sie uczysz, idziesz z nim do ZUSu, i musza ci ja wypłacac... mozes nawet powtarzac rok, albo isc po tym jednym semsetrze na inne studia, niewazne, renta jest za sam fakt nauki, nikt cie nie bedzie tez rozliczał, czy studia skończysz czy nie. Studiujac, masz wieksze szanse na prace, bo studentów zatrudniaja znacznie chetniej, bo nei płąca ZUSU A jak to sie stało, ze towja matka pobierała te rente? Dlaczego nei poszłas do ZUSU, zeby na ciebie ja przepisali? Ja kiedys miałam 18 lat to tam poszłam, bo musiałam zmienic dane, przedtem to przychodziło na nazwisko matki, potem na moje,

Gość gość
zabrali mi tą rentę... raz nawet nie wiedzialam ze ona ją pobiera, nie uczylam sie wtedy ona po znajomosci zalatwila zebym ja dostawala.. wczesniej mialam status ucznia wiec poszla do szkoly niby ze ja w szpitalu i wziela zaswiadczenie.. efekt taki ze ja do tej szkoly nie chodzilam i musze teraz zwracac ponad 3000 zl a ona smieje mi sie w twarz.

Gość gość
wg mnie jakby ci sie udało dorobic do tej renty chocby 200 zl na ulotkach, czy korepetycjach, to sie utrzymasz nawet w srednim miescie. U nas w POznaniu to bywaja miejsca w pokojach za np. 300 zł w gorszych warunkach, 400 to prawi standard. A wielu studentów potrafi przetrwac za 200-300 zl na mc, wiec nawet za sama rente byc moze ze przezylabys, oczywiscie to byłaby wegetacja, ale przeciez roboaic tez mozesz...

Gość gość
Idz mieszkac do babci ,zostaw w cho **** rę matce to mieszkanie . Kiedys zapłaci za to niegodziwosci ktore tobie i ojcu zrobiła.Los jest sprawiedliwy chociaz nie rychliwy ...

Gość gość
i tak wlasnie chyba zrobie.. ale ona nie chce oddac moich i babci rzeczy typu np telewizor ktory babcia jej splaca na raty, moje ubrania, twierdzac ze ona je kupila, co jest nieprawda, bo albo sama je kupilam, albo babcia je kupila, nie chce mi oddac mojego aktu urodzenia

Gość gość
nie bardzo rozumiem co ty piszesz, bo jak twój ojciec zmarł, i był ubezpieczony, to przeciez renta ci sie nalezy do momentu jak skończysz 25 lat.. nie wiem co maja do tego znajomosci... jak matka pobierała te rente, to jesli przychodziła nienaleznie, sadze, ze to matka musi ja zwracac. Nie rozumiem tez dlaczego nie chodziłąs w ogóle do szkoły? W kazdym razie mozesz odzyskac do niej prawo, jak bedziesz sie uczyc.

Gość gość
bo ja nie wiedzialam wtedy ze ona ja pobiera... moj ojciec jakichs skladek nie placil i to renta w drodze wyjatku.. nie moge pracowac na niej

Gość gość
renta w drodze wyjatku, na której nie mozesz pracowac... lol to ja juz nie mam pytan mam wrazenie, ze nie piszesz wszystkiego, moze ta matka nie byla taka zła, a tobe sie zwyczajnie uczyc nie chciało? Pojedziesz teraz do babci, i bedziesz na niej wisiec jak pijawka? Ta matka cie w końcu utzymywała za te rente? Ja moja pobierałam sama, ale nie mysl, ze to było na waciki, tez kupowałam sobie sama zarcie, dokładałam sie do rachunków, uczyłam. Chodzenie do pracy jest jeszcze ciezsze niz do szkołki, panienko

Gość gość
jak mozesz w ogole pisac cos takiego.. ja sie boje przebywac we wlasnym domu a ty mi o niechodzeniu do szkoly? chodzilam do szkoly, pozniej ja skonczylam w tamtym roku ona pobierala o czym nie wiedzialam a mialam status ucznia

Gość gość
no nie miałaś ochoty chodzic na jakis znienawidzony kierunek, nie rozumiem dlaczego? Rente wyplacaja za samo chodzenie, mogłabys tylko siedziec na wykładach. Jesli to nie fobia społeczna, bo tylko to by to tłumaczyło, to jak chcesz pracowac, myslisz ze na kasie w markecie bedzie fajniej?

Gość gość
czy ty rozumiesz ze ja jestem bita i wyzywana? i boje sie byc we wlasnym domu?

Gość gość
nie trzyma sie to za bardzo kupy co piszesz, bo ja jakbym sie bała byc w domu, tym bardziej chodziłabym na np. znienawidzone studia, byle w nim nei siedziec. Myslałam, ze matka ma dosc ze sie nie uczysz, moze sprawiasz jakies inne problemy o których nie piszesz, i daltego cie bije czy wyzywa, tzn z bezsilnosci. Jesli faktycznie twoja matka jest jakas patologiczna, to najlepsza jest wyprowadzka, i wg mnie olanie mieszkania czy gratow co sie w nim znajduja. Mozesz jechac np. jak cos zarobisz, potem za granice ... troche sie dziwie, ze jeszcze piszesz o tych głupich rzeczach, które kazdy normalny olałby, gdyby sytuacja bya az tak straszna. Ja bym uciekała jak oparzona i dziękowała tylko Bogu, ze mam gdzie mieszkac tzn u tej babci. A pieniadze z pracy to powinnas czesc jej dokładac jak tam mieszkasz, w końcu zuzywasz pewnie wode, prad, czy gaz, jak tego nie robiłas, to mogła byc wkurzona

Gość gość
wszystkie rachunki oplacala babcia.. ma wszyskie druki itd... chce isc do sadu o cofniecie darowizny.. ja te studia mialam 2 lata temu juz sie nie ucze mowilam przieciez... ona terroryzuje mnie i babcie o pieniadze... ja pracowalam tylko do grudnia teraz nie moge znalezc pracy

Gość gość
a twoja matka gdzie pracuje, ten jej facet co robi? Nie rozumiem, na co tam mieszkałaś, jak było az tak zle, dlaczego nie wprowadziłaś sie do tej babci? nie dasz rady za Chiny zabronic matce przyprowadzania tam facetów, jak mieszka to bedzie przyprowadzac

Gość gość
on z nami nie mieszka tylko przyjezdza.. moja matka 3godz dziennie pracuje jako opiekunka osoby starszej jej dochod to 400 zl mies reszte dokladalam ja i babcia . babcia idzie do sadu zeby odwolac darowizne i zrobi wszystko zeby jej mieszkanie zabrac

Gość gość
i z jakieog powodu te awantury, ona pije, ma nerwice? Nie chce szukac bardziej platnej pracy, czy nie moze? nie do końca rozumiem jak to u was jest.

Gość gość
matka nie chce oddac aktu urodzenia,ojejujej..Idz do USC,dadza Ci drugi,niemoto

Gość gość
chyba ma nerwice... z byle powodu mnie wyzywa bije nie chce szukac pracy bo mowi ze nie chce jej sie wiecej pracowac

Gość gość
ale staz pracy ma kiepski, i brak dobrego zawodu? W sumie opieka nad ludzmi starszymi jest strasznie ciezka, ja kiedys tego próbowałam, i to chyba jedna z najgorszych moliwych prac... Patrzac obiektywnie, to ona ma przerabane a nie ty, ty jeszcze mozesz wszystko w zyciu osiagnac jak sie podstarasz. Moim zdaniem powinnas sie skoncentrowac jak zarobic, zmienic zycie, a o niej na razie nie myslec za duzo, bo tylko dostaniesz gorszej nerwicy. wyprowadzka z domu po pierwsze, potem szukanie pracy, ale najlepiej zbobyc porzadny, fach, zreszta to chyba kazdy wie... Moim zdaniem kłótnie niczego nie rozwiaza

Gość gość
to mam pozwalac na to by ona i jej facet mnie bili????

Gość gość
no jak maja cie bic, jak sie wyniesiesz do babci, nie bardzo rozumiem?