Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

2 dni przed owulacja

Polecane posty

Gość gość

hej , mam pytanie czysto teoretycznie, bo wiadomo, nikt tu nie jest wrozka. otoz cykle mam 28-29 dniowe, ostatnio 29 dni. stosunek wieczorem w 14 dc a w 16 dc bol owulacyjny utrzymujacy sie do 17 dc, sluz plodny nierozciagliwy jednak bardzo rzadki i delkiatnie bialy. wiem , ze mozliwa ciaza, jednak przy takim sluzie plemniki byly by sklonne tyle czasu wytrzymac?

Gość gość
duzo zalezy od twojego ph i innych czynników,ale jest takie prawdopodobienstwo

Gość gość
bólem owulacyjnym się nie sugeruj. Ja się sugerowałam bólem owulacyjnym do puki nie zaczęłam mieć drobnych problemów z hormonami i jajniki ból taki sam jak owulacyjny miałam kilka razy w miesiącu i nie sposób było tego odróżnić od tego owulacyjnego. Co do twojego pytania to wystarczy że jest trochę śluzu płodnego tak żeby plemnik mógł w nim się znaleźć i już może dojść do zapłodnienia. Czasami kobiety mają śluz tylko przy szyjce macicy i wydaje się że go nie ma wcale a zachodzą w ciążę.

Gość gość
Nawt jesli cykle mam regularne to owulacja moze nie byc w polowie cyklu?

Gość gość
Ciąża zawsze jest możliwa,jeżeli jest chcica.

Gość gość
nie w połowie cyklu tylko 12-16 dni po owulacji powinna wystąpić miesiączka. W skrajnych przypadkach to może być 17 dni ale to raczej bez wspomagania jakimś magnezem czy czymś innym nie jest raczej możliwe. Poniżej 12 też może być ale to już jakieś problemy hormonalne i ciężko żeby ciąża się w takim przypadku utrzymała. Ja kiedyś miałam cykl 24 dniowy i owulację zaobserwowałam 8 dnia. Kiedyś miałam tą fazę lutealną właśnie 16, 17 dni a cykle tez 27, 28dni. Teraz tak średnio przy cyklach 26 - 29 dni mam owulację między 12 a 14 dniem cyklu.