Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Narzeczony ma goraczke i mdlosci

Polecane posty

Gość gość

mowi ze go bola miesnie czy to grypa moze byc? co mu dac jaka tabletke

Gość gość
Nie mam miod, a pozatym jest slaby niechce jesc i nic. pic boje sie ze sie odwodni

Gość gość
Niech weźmie coś na gorączkę, najlepiej paracetamol, bo nie podrażnia żołądka i niech pije często, ale mało, a jutro do lekarza.

Gość gość
daj mu pdowójną polopiryne/apap/etopiryne ważne zeby paracetamol miało, bo pewnie ma gorączke? i coś ciepłego do picia, jakiś rosół mu zrób albo chociazby zwykłą gorącą herbate i do wyra wygrzac sie, a jutro porządne śniadanko bo zapewne będzie miał juz apetycik

Gość gość
Jest tak marny oczka sie swieca goraczke ma juz mu robie picie z cytryna i tabletke, noc najgorsza bedzie :-(

Gość gość
naparz lipy i bzu, wypoci się i mu przejdzie. I gorący buziak..jak wyzdrowieje;)

Gość gość
Wyssij mu sok z penisa, to przez niego jest chory

Gość gość
kup mu paracetamol w czopkach i daj do picia gorzka herbate

Gość gość
Dalam mu 2 aspiryny i zasnol biedak :-( ale jeczy przez sen

Gość gość
czemu dajecie apsiryne ktora jest lekiem wysokiego ryzyka wystapienia rekacji alergicznych? wetknij mu przeciwgoraczkowy czopek z paracetamolem w tylek; wtedy przynajmniej nie wytwarzaja sie szkodliwe metabolity, nie ma obciazenia nerek i zoladka. Salicylany to zuo

Gość gość
Nie on czopka nieda sobie wlozyc a niechce go denerwowac takiego chorego, rano zawioze do doktora on mu da leki

Gość gość
mam za sobą naukę do farmakologii i tlumacze ci dlaczego nie wolno dawac w takiej formie lekow skoro ma mdlosci. czopek nie boli, mozesz go ewentulanie posmarowac zelem intymnym i mu wsadzic albo niech sam sobie zaaplikuje. jesli jest naprawde cierpiacy to zrozumie.

Gość gość
ewentualnie mozesz polaczyc stymulacje pewnego typu i poczekac z aplikacja leku na czas orgazmu :P

Gość gość
ale on jest facetem nie ma mowy o czopkach u niego nawet niechce mu mowic bo sie wscieknie. rozumiem ze aspiryna to gowno co daje efekt uboczny ale ja niemam wyboru cos musze mu dac. zeby bol zmniejszyc

Gość gość
ubierz sie w biala bielizne,szpilki zrob papierowy czepek na glowie jak dawniej pielegniarka i zrob mu z tego przyjemnosc

Gość gość
Heheheee fajny pomysl naprawde pielegniarka sex bomba czopka wsadzi i po klopocie :-) mis napewno by sie ucieszyl

Gość gość
Warto sprobowac ale czy 2aspiryny i czopek to nie za duza dawka??

Gość gość
można zastosować jednocześnie, są rozkładane na drodze innych szlaków metabolicznych natomiast podawanie ciagle tej samej substancji moze wywolac przekroczenie progu toksycznego. Nie podawaj teraz leków doustnie. ps jestem taka przeciwna salicylanom, bo kalecza żołądek, strasznie wpywaja na krzepliwosc krwi i byłam świadkiem niemalże uduszenia się z powodu reakcji alergicznej.

Gość Mroczny Rycerz
Gratuluje . Twój narzeczony ma objawy ciążowe :classic_cool:

Gość gość
Moj narzeczony ma ostre zatrucie pokarmowe :-( w nocy wymiotowal a dzis goraczka 38,6 i ciagle niechce nic jesc lekkiego od wczoraj

Gość gość
schudnie przynajmniej :p

Gość gość
ale kurcze jak nieje to nie bedzie mial sil, zasnol mi ale ma nadal goraczke. mial ktos zatrucie tez tak je przechodziliscie

Gość gość
martwie sie o niego a najgorsze ze jutro musze do pracy isc a on sam zostanie niewiem czy da rade

Gość gość
Może to grypa żołądkowa, nie zatrucie.

Gość gość
do szpitala. mój kolega ostatnio miał podobnie tylko zaczął jeszcze puchnąc i okazało sie że ma jakąś kumulacje wirusów i musiał na obserwacji na odkaźnym zostac..

Gość gość
Jezu nie straszcie mnie ja sie nieznam na leczeniu tak doktor stwierdzil a mis niechce wychodzic juz z lozka nie wiem co robic jak sie nie poprawi wezwe pogotowie

Gość gość
Niestety wlasnie umarl

Gość gość
Przykro mi, zobacze co z moim czy lepiej juz mu

Gość gość
Zarówno zatrucie jak i grypa żołądkowa strasznie osłabiają organizm. Męczą wtedy nudności, wymioty, biegunka, ból brzucha, żołądka, głowy, temperatura. Nifuroksazyd jest dobry na jedno i drugie. I oczywiście trzeba dużo pić.