Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam synków

Polecane posty

Gość gość

Jestem w drugiej ciąży dziś dowiedziałam się że będzie 2 syn, niestety będę drugi raz rodzić cesarką i nie będę mogła więcej mieć dzieci z resztą nie będzie nas stać na trójkę. :( Już przy pierwszym dziecku marzyła mi się córunia mamusi(taka przyjaciółka), ale gdy urodził się syn byłam przekonana że druga będzie córka i masz Ci los... Mamom które zaczną zaraz pisać dziecko to nie rzecz, ważne ze zdrowe podziękuję, każda matka marzy o jakiejś konkretnej płci dziecka. Mam pytanie do mam synów, czułyście to samo co ja? Rozczarowanie, brak spełnienia? I czy po porodzie to się zmienilo?

Gość gość
mam ich trzech...przez momencik na usg,jak się okazało,że trzeci nygus,jakby cień zawodu...ale jak się urodził,taki malusi,już mi przeszło...i kocham nad życie:)

Gość gość
bo mi wstyd żę się zawiodłam ale serce nie sługa :) wyliczanie na córkę, modlitwy nic nie pomoglo :P a ciaża za pierwszym razem :P

Gość gość
w którym tc jesteś?

Gość gość
poprzez cesarke mozna urodzic 4 dzieci a nie 2. Slabo doinformowana jestes.

Gość gość
w 26 usunac bym nie usunela :P

Gość gość
a dlaczego myślisz o usunięciu? Nikt nawet nie napomknął o tym.Pytam bo myślałam że może jest wcześnie i może coś się zmieni.

Gość gość
A ja miałam jedną córkę i synka gdy zaszłam w trzecią ciążę chciałam drugiego chłopca ale jest druga córcia:)najukochańsza na świecie:)

Gość gość
lekarz mi powiedzial ze nie radzi mi wiecej rodzic pierwsza cesarke juz mialam ciężką

Gość gość
ale parka jest :P wiec nie marudz :P

Gość gość
mam dwóch i czuje się zadowolona, chciałam mieć chłopców. pomyśl sobie, że teraz nie ma takiego silnego podziału na role, mamy nie uczą dziewczynek gotować, a tatusiowie nie uczą synów np. budowy samochodu. Teraz i syn moze być przyjacielem mamy i pomocą w zakupach, a córka moze być chlopczycą i zamiast plotek z mamusią bedzie woleć spędzać czas poza domem. Ważniejsze niż płeć jest wychowanie i usposobienie dziecka. I pomyśl o 1szym dziecku, z jego punktu widzenia fajniej mieć brata niz siostre:)

Gość odeva
Ja mam dwóch synów, za pierwszym razem bardzo chciałm syna, przy drugiej liczyłam na córkę, ale tylko podczas usg miałam chwilowy zawód, że drugo chłopak i przez całą ciąże bardzo się cieszyłam, że jednak drugi chłopak :) Jest super

Gość gość
dziekuje :P

Gość gość
Ja też sie trochę zawiodlam ze drugi synek, ale teraz kocham nad życie i nie zamienilabym na żadna córeczkę :)

Gość gość
z dzieci i tak żadnego pożytku nigdy nie ma ;) grunt to wychować fajnego człowieka :)

Gość gość
Ja mam czterech synów i jestem z tego powodu szczęśliwa choć żaden nie był planowany a chłopaki po za sobą świata nie widzą!

Gość gość
a ja z synem mam o wiele lepszy kontakt niz z córka :)

Ja mam czterech synów i jestem z tego powodu szczęśliwa choć żaden nie był planowany xxxxxxxxxxxx ja rozumiem jedną wpadkę.... ale 4 ??? :O :O :O

Gość gość
teraz chyba można mieć 2 cesarki, przed drugą przyszła lekarka i mnie namawiała na podwiązanie jajowodów, bo kolejna ciąża nie wskazana- pewnie mają takie wytyczne- mojej mamie podwiązali dopiero przy trzecim cc oczywiście nikt na siłę jajowodów nie podwiąże, ale ja się zdecydowałam, bo bałabym się kolejnej ciąży, a po co mam rozwalać sobie wątrobę przez kilkadziesiąt tabletkami mam dwóch synów, tylko mi specjalnie nie zależało na konkretnej płci- wolałabym pewnie córeczkę, ale takich schiz nie miałam, ja się bałam jak potrafię pokochać drugie dziecko, tzn. jak zdołam podzielić tą miłość na dwoje dzieci :-) da się bez problemu

Gość gość
Z tego co słyszę każdy rodzic po porodzie przekonuje się do płci dziecka, choć może wczesniej miał wątpliwości. Synowie są super, ja jestem za. Gratuluję:)

Gość gość
teraz jest gender, moze sie opowie ze jest dziewczynka?

Gość gość
ja podziwiam rodzicow wiecej niz jednego dziecka! mam teraz 6 tygodniowego dzidziusia i jest tyle praxy ze nie ma mowy abym chciala teeaz drugie:), podziwiam bo to duzo pracyi ja bym chyba nie podolala drufu raz tyle nie spac. jednak jak kiedys sie wyspie i zachce miec drugie to napewno bede chciec miec syna, moze sie uda. nie przejmuj sie ze jestes rozczarowana, masz prawo. napewno pokochasz dziecko jak sie urodzi, puki co masz czas aby sobie poukladac mysli

Gość gość
mam dwóch synków i marzyłam o trzecim. gdy okazało się że będzie córka wpadłam w lekka panikę, jak ja się przestawię na lalki kucyki i resztę babskich akcesoriów:) oczywiście radość ogromna taka jak przy synkach ze dziecko zdrowe:) teraz się cieszę że mam w domu "towarzystwo mieszane" ale ja zawsze chciałam mieć jedna płeć obojętnie jaką. jedna płeć lepiej się zabawi razem, te same zabawki itp. Ale w gruncie rzeczy jakie to ma znaczenie:) kocha się ich tak samo, tak samo świata poza nich się nie widzi:)

Gość gość
Masz tak jak moja siostra. Siostra urodziła synka a po 18 miesiącach kolejnego syna z tym że marzyła o córce i wyszła pół płacząc z USG. Dziś ten drugi syn okazał się wspaniałym człowiekiem a wcześniej dzieckiem. Fakt że przy chłopakach miała roboty ale teraz wyrośli i ten młodszy jest wielką pociechą. Nadal brakuje jej córki ale to już osoba która odchowała swoje dzieci więc o kolejnych jej się nie śni :). Ty tez pokochasz swoje drugie. Płacze się tylko na początku póki się jeszcze nie żywi wiekszych uczuć a potem jaka płeć, to już nie ma znaczenia.

Gość gość
Ja tak miałam ze swoim. Jestem typową dziewczynkową mamą, umiem się bawić z dziewczynkami i zawsze się świetnie z nimi dogadywałam a tu nagle, drugie dziecko syn i wiadomo że był brany pod uwagę bo tego zaplanować się nie da ale miałam lekką panikę jak to będzie, przeciez ja za chłopalami nie przepadałam :D. Powiem tak, nie przepadam za chłopcami nadal ale swoje to swoje i dzięki temu że go mam poznałam bliżej naturę tych małych mężczyzn i przynajmniej wiem jak różni są, czego potrzebują itp. Mąż dużo mi pomaga , bawi się z nim, wie co synowi potrzebne a ja , kocham ogromnie i jedno i drugie a to chyba najważniejsze.

Gość gość
Autorko ja też mam córunie pierwszą ma już 11 lat i synka ma 7 lat powiem tak, z córką się kłócimy bardzo często mamy podobne charakterki i nie damy za wygraną, po czym się przepraszamy i rozmawiamy. Natomiast z synkiem mam taką więź której niestety nie mam córką:( synuś jest miły, kochany, mówi mi komplementy, jest cudny ale jednak to z nim mam tą "wyjątkową i nieopisaną więź".

Gość gość
a ja chce drugiego chłopaka, są słodcy :), fajniej jest, moim zdaniem, jak rodzeństwo jest tej samej płci. Ja mam brata 2 lata młodszego, fajny jest, ale wole pogadać i polatać po sklepach z bratową - jego żoną :)

Gość gość
" synuś jest miły, kochany, mówi mi komplementy, jest cudny ale jednak to z nim mam tą "wyjątkową i nieopisaną więź"." Rozwalają mnie takie nawiedzone mamusie .

Gość gość
Z tymi corkami wcale nie jest tak wesolo,wiem co mowie bo mam ich 3 :) Synka tez mam i o wiele latwiej sie chlopakow chowa niz dziewczyny

Gość gość
Mi nie zależy na "miłym" dziecku i jak miałabym wybrać to lepiej takie z charakterkiem żebym wiedziała co w dziecku siedzi :). Obojętne czy syn czy córka, byleby dziecko charakterne i żywotne . Ulizane synusie mamusi mnie zawsze denerwowały i jak będę mieć syna to będzie prawdziwy chłopak . Mądrość się liczy a nie to czy dzieciak robi to mamy słodkie oczka.