Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam synków

Polecane posty

Gość gość
Z córkami nie jest tak wesoło? A czy to nie zależy od dziecka ? Bo z tego co wiem , każda Mama mówi co innego? Ja akurat mam dwie córki (starsze) i sześcioletniego synka który jest bardzo trudny. Z córkami nigdy nie miałam problemów natomiast syn jest takim naszym małym utrapieniem od początku praktycznie. Dzieci wyrastają i są naprawdę przeróżne ale w moim przypadku mogłabym powiedzieć że to chłopcy są trudniejsi . Są matki które z góry faworyzują swoich małych mężczyzn a oni to czują tak samo jak córki to czują że są gdzieś na drugim miejscu stąd ukochane synusie i te trudne córki.

Gość gość
Co to znaczy "bedzie prawdziwy chlopak" Rozwin mysl prosze :) Bedziesz go uczyla meskosci czy jak

Gość gość
Bo niektóre kobiety typu zwięrzęcego będą ciągnąć do płci przeciwnej i jak to się mówi suka przychylniej będzie patrzeć na psa a nie drugą sukę ;). Mamunie synków to mamunie i tak stracone na przyszłość bo synek wybierze swoją panią i dzieci .

Gość gość
03.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość Glupszej wypowiedzi to ja w zyciu nie czytalam....

Gość gość
:D Nie będę rozwijać skoro dla dorosłej kobiety , matki to taka tajemnica, dodam jedynie że prawdziwego chłopaka nie ściąga się na swoją matczyną stronę ale kreuje w nim siłę i niezależność . To tylko ułamek tajemnicy , resztę trzeba przejść w doświadczeniu życiowym ;).

Gość gość
Gosciu a corka to co? Zalozy swoja rodzine i tak samo pojdzie na swoje gniazdko

Gość gość
03.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość Co za brednie :)

Gość gość
No właśnie, wczoraj w przedszkolu w szatni matka ubierała swojego 5 letniego syna , po czym wzięła go do siebie na kolana i ściskając dodała, że zrobiła dobry deserek, że zrobią sobie przytulnie a synek wpatrzony w mamę kiwał na tak, że chce do domu . Niedobrze mi się jakoś zrobiło bo jej młodsze dziecko , córka siedziała obok na ławce i czekała :D. Matki robią z synów kaleki ale co tam, matce to nie zaszkodzi, dopiero syn w dorosłości będzie nieszczęśliwy bo żona nagle wymaga.

Gość gość
No to kreuj w nim sile zobaczymy co z niego wyrosnie :P Ucz go jak nie byc mieczakiem itd....Tylko potem nie placz,ze synus Ci buzke obil.ja tez nie lubie mamin synkow,ale w chlopcach jak i w dziewczynkach trzeba przede wszystkim rozwijac szacunek do innych ludzi,tego ucze swoje dzieci

Gość gość
Ja zawsze uważałam że matki mające synów dostają jakiegoś p*****lca który towarzyszy im już do starości. To jest choroba :D. Dlatego męskie społeczeństwo jest tak nieudaczne bo wychowują je własnie takie mamusie.

Gość gość
Jak ja czytam niektóre wypowiedzi to mam lzy w oczach,Moja mama tez zawsze wolała mojego brata " bo to kochany synuś " .Ja zawsze czułam sie gorsza. Nie wiem dlaczego tak wiele matek jest tak bardzo zakochanych w swoich synkach .

Gość gość
Nie wiem w jakim otoczeniu Ty pzrebywasz :) Moze je zmien wtedy nie bedziesz miala takich klapek na oczach.

Gość gość
Przez kreowanie siły zrozumiałaś siłę fizyczną? Naprawdę nadal nie rozumiesz i nie zrozumiesz. Za głęboki temat dla ciebie :D. Nie o wyplenianie mięczactwa tu chodzi bo mój syn ma prawo płakać i przytulić się do mnie ale nie traktuję go jak swojego synka nadewszystko ale na równi z córką. Moje dziecko jest mądre, odważne , dobrze się uczy, jest przy tym wrażliwy , nigdy by nikogo nie uderzył. Siła psychiczna i motywowanie do samodzielności jest ważne, o taką siłę mi chodziło a tego matki nie potrafią, one widzą w synach nie przyszłych odpowiedzialnych mężczyzn a wiecznych dzieci którym trzeba podać, zanieść i pogłaskać.

Gość gość
Gościu z 10.40 Podpisuję się pod twoim tekstem, masz swiętą rację!!! Taką mamuśką głaskającą była moja teściowa i teraz mam męża który jest grzeczny i nijaki, nic nie potrafi w domu zrobić, patrzy na swoją mamę jak w obrazem. Rzyg.

Gość gość
"Nie szturaj Panu Bogu do oczu "autorko.

Gość gość
Ja bym syna nie chciała, Mężczyźni według statystyk nalezą do bardziej nieszczęśliwych niż kobiety a w wieku dojrzałym częściej popadają w frustrację, i doły psychiczne. Mężczyzna jest najszczęśliwszy jako dziecko, potem nastolatek i młody chłopak, jak tylko przychodzi prawdziwe życie, odpowiedzialność to zaczynają się dusić, męczyć i czują się nieszczęsliwi. Więcej jest matek synów cierpiących bo syn nieszczęśliwy i obwiniają tym synową niż matek córek . Kobiety mają pod górkę ale to hartuje i wzmacnia. Kobieta szybciej się pozbiera i otrzepie, szybciej w prostych rzeczach znajdzie szczęście i radość. Mężczyźnie to szcześcia trzeba wiele, więcej niż kobiecie. Kobieta jak ma takiego sobie misia mężczyznę to i tak będzie go kochać a mężczyzna musi mieć ładną dupkę żeby nosić się dumą. Oni są skazani na mniejsze szczęściej bo mają większe wymagania od życia.

Gość gość
Kobieto ty myśl o tym żeby dziecko było zdrowe a nie o płci. Kompletnie nie rozumiem takich kobiet jak ty. A co zrobisz jak dziecko będzie miało np. zespól dawna lub jakąś inną chorobę, przecież niektóre choroby ujawniają się dopiero po urodzeniu dziecka. A ciebie interesuje tylko co będzie miało między nogami. Mam znajomą której pierwsze dziecko umarło, lekarze określili to dziecko jako dziewczynkę ale u tego dziecka płeć się nie wykształciła i dziecko miało mnóstwo wad rozwojowych, później urodziła zdrowego chłopaka. W tej chwili jest znowu w ciąży i ma być znowu chłopak. A ta zamiast się modlić żeby dziecko było zdrowe to jęczy że znowu chłopak a ona chciała dziewczynkę. Normalnie zgroza

Gość gość
"każda matka marzy o jakiejś konkretnej płci dziecka. " Ja nie marze! jak bys przez rok nie mogła zajsc w ciąże to byś marzyła o dziecku a nie o konkretnej płci. FARMAZONY! Piszesz! miej nadzieje,ze urodzi sie zdrowe!

Gość gość
03.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość No właśnie, wczoraj w przedszkolu w szatni matka ubierała swojego 5 letniego syna , po czym wzięła go do siebie na kolana i ściskając dodała, że zrobiła dobry deserek, że zrobią sobie przytulnie a synek wpatrzony w mamę kiwał na tak, że chce do domu . Niedobrze mi się jakoś zrobiło bo jej młodsze dziecko , córka siedziała obok na ławce i czekała smiech.gif . Matki robią z synów kaleki ale co tam, matce to nie zaszkodzi, dopiero syn w dorosłości będzie nieszczęśliwy bo żona nagle wymaga. WCZORAJ BYŁA NIEDZIELA A PRZEDSZKOLA NIE PRACUJĄ, NAWET TE PRYWATNE!

Gość gość
W Pl a nie u mnie . Nie udało ci się mnie wziąć na hak bo u nas wczoraj była obchody karnawałowe w plenerze tak zwany Faschingsfest :D. Nie oceniaj świata pod kątem Polski.

Gość gość
ściemniasz z tym przedszkolem...oj sciemniasz....myslisz ze ci w taka bajke uwierze?

Gość gość
A co mnie to obchodzi czy uwierzysz czy nie? Przeżyję to i to całkiem spokojnie :)

Gość gość
Głupie p i z d y ! Jakbyście nie mogły zajść w ciąże to wtedy byście miały problem, idiotki !

Gość gość
U nas też obchodzilismy wczoraj karnawał. Rodzice już z rana jadą z dziećmi do przedszkola na poczęstunek - sniadanie potem wszyscy poszliśmy na spacer , dzieci przebrane i pomalowane śpiewały piosenki karnawałowe i po trzech godzinkach wracało się do przedszkola na tradycyjne pączki. Potem do domu. Co w tym dziwnego? W Polsce z tego co wiem się nie obchodzi tego święta w Taki sposób ale to nie znaczy że w Europie go nie ma w niedzielę. Tu jest dużo mam z zagranicy , nie tylko z Polski.

Gość gość
chyba nie spokojnie skoro dalej o tym piszesz...

Gość gość
Ale wy puste jestescie

Gość gość
A my obchodzimy karnawał jutro bo nie wszyscy rodzice chcą poświęcić niedzielę. A co do tematu to uważam że tylko Polskie mamusie są tak obsesyjnie za swoimi synami, może jeszcze Włochy choć tam ostrzej się synów traktuje a przymyka oczy na wybryki . W Polsce nawet dorosłych synów się czochra po czuprynie i traktuje jak dzieci, w przeciewieństwie do córek. Dziwna mentalność. Moje dziecko mając kilka lat samo przygotowywało sobie kanapki (robiłam z rana mały bufet na stole) , potrafiło mnie i mężowi zrobić kawę z maszyny i samo się ubrać oraz umyć. Znajomej syn ma pięć lat i nie potrafi zrobić nic bo znajoma twierdzi że to jeszcze maluch i od tego jest matka i jej obowiązek zadbać o swoje dziecko. Totalna różnica w podejściu.

Gość gość
dziecko jest dzieckiem...za jakos czas to sobie bedziecie wybierac co chcecie jak tak dalej pojdzie z tymi wszystkimi równosciami i wyborami.

Gość gość
Mam Syna jedynaka. wczoraj wieczorem wszedł do kuchni i zrobił sobie kanapke. poprosił tylko o zalanie herbaty , bo czajnik to nie zabawka dla niego. Ma 6 lat. Jak miał 4 lata, lezałam chora i mały zrobil mi kanapke. Dziecku nalezy pozwolic byc samodzielnym i nawet nie potrzeba dyscypliny.

Gość gość
W Rio karnawał zaczyna się dzisiejszą imprezą a w Pl to chyba wogóle się nie obchodzi. Część krajów zaczęło już wczoraj , inne w niedzielę aż do środy popielcowej .