Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

suchość pochwy II trymestr ciąży

Polecane posty

Gość gość

tyle się trąbi, że seks w ciąży jest niesamowity, z lepszymi doznaniami, z lepszym nawilżeniem itp.. a u mnie sucho jak na saharze.. nic mnie nie piecze, nic nie swędzi, zmian żadnych nie widzę, tylko ta suchość mi doskwiera, uniemożliwiając współżycie.. czy któraś z Was miała podobną sytuację ? czym to było spowodowane?

Gość Ula2323
Myślę że powinnaś powiedzieć o tym swojemu lekarzowi, u mnie od początku ciąży zauważyłam zwiększoną ilość śluzu. Jeśli lekarz stwierdzi że wszystko jest w porządku to warto pomyśleć o jakimś żelu nawilżającym ja przed ciążą stosowałam provag żel, który nie tylko nawilża, łagodzi podrażnienia ale również hamuje rozwój grzybów i bakterii. Teraz również go stosuje jak poczuje jakieś podrażnienie czy dyskomfort.

Gość gość
Skonsultuj to z ginekologiem, ja takiego problemu nie mam, z nawilżeniem jest nawet lepiej niż przed ciążą, ale każdy organizm jest inny no cóż

Gość gość
tez mam sucho :O nie ma szan na penetracje :(

Gość ~krasnalka
suchosc pochwy w ciazy, po porodzie, a potem podczas karmienia skutecznie odbierala ochote na zblizenia intymne, w koncu sie przelamalam i powiedzialam o tym lekarzowi, zalecil 7dniowa kuracje globulkami Hydrovag, po tym czasie nawilzenie bylo coraz lepsze! te globulki byly strzalem w dziesiatke! skuteczne, a kuracja bardzo krotka:) gin. zalecil powtarzac kuracje co kilka miesiecy, zeby sie nawilzenie utrzymywalo!

Potwierdzam opinię krasnalka. Odczuwałam suchość pochwy w ciąży i pomógł mi Hydrovag, zalecony przez mojego ginekologa. Obecnie moja córeczka ma już 6 miesięcy i nadal profilaktycznie muszę stosować te globulki, ponieważ po porodzie nadal miałam problemy z prawidłowym nawilżeniem. Obecnie stosuje 2 globulki tygodniowo i jest ok. Polecam te globulki dla wszystkich karmiących mam, mających problemy z nawilżeniem