Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

paradontoza co wam pomaga

Polecane posty

Gość gość

mam to cos kilkanaście lat stosowałem całą APTEKĘ efekty średnie czyściłem nawet w klinice korzenie zębów pomogło średnio po roku powróciły stany zapalne dziąseł co Wam pomaga ?

Gość gość
płukanie szałwią

Gość gosc z daleka
Udalo mi sie zahamowac proces w nastepujacy sposob. 1. Chodze na profesjonalne czyszczenie zebow co dwa miesiace. 2. Dwa razy dziennie czyszcze zeby w ponizszy sposob: 2.1 Dokladne czyszczenie elektryczna szczoteczka. 2.2 Czyszczenie przestrzeni miedzyzebowych narzedzem dentystycznym (tzw. zglebnik). 2.3 Czyszczenie przestrzeni miedzyzebowych flossem. 2.4 Czyszczenie przestrzeni miedzyzebowych strumieniem wody - "aquafloss". 2.5 Plukanie jamy ustnej plynem dezynfekujacym (tak, tak podobno szkodzi ale na moja dolegliwosc pomaga) Cala procedura 2. zajmuje okolo 12-15 minut. Udalo mi sie zahamowac psotep choroby.

Gość gość
ostatnio robię okłady z kitu pszczelego krwawienie ustało nie wiem czy na długo ,oraz zamiast past używam sody wymieszanej z woda utlenioną tym czyszczę zęby.

Gość gość
Zgadzam sie. Wszystko do gosc z daleka mówi jest niezbędne do zachowania swoich zębów i zdrowia przyzębia, ale to tylko działanie wspomagajace. Zdejmowanie kamienia nie jest leczeniem (o czym nam dentysci nie mowia), bo bakterie powodujące paradontoze siedzą w tkankach. Tylko leczenie laserem je dezynfekuje i umożliwia regenerację tkanek. Zabieg Waterlase, ale nie wiem czy w Polsce go robią. Wszystko inne można między bajki włożyć.

Gość gość
Ja zahamowałam paradontozę za pomocą witaminy a + e, ale nie połykam kapsułek, tylko je przekłuwam i zawarośc rozsmarowuję na dziąsłach delikatnie,ale dość mocno, od dołu dziąśła w górę, w stronę zeba ( to ważne, bo wtedy jakby nasuwam dziąsło na ząb). Efekt zaczyna być po ok. tygodniu, dwóch. Profilaktycznie robię to teraz raz w tygodniu. Zauważyłam,że nie tylko paradontoza się zatrzymała, ale jakby trochę bardziej dziąsło zarastało na zęby, więc mogę powiedziec,że wręcz się cofnęłą. Aha, witamina a + e tylko ta nasza, polska,żaden capivit. Tylko ta, która po wyciśnięciu ma kolor czerwonawy. Zauważyłam,że te inne nie miały takiego działania. Oczywiście dbanie o zęby, czyszczenie, nitka, szczoteczki interdentalne itp.

Gość gość
Nie cofnelas paradontozy, tylko zapalenie dziąseł. Paradontoza to zapalenie tkanek przyzębia. Tylko zabieg laserem Waterlase. Ludzie się dalej, ze wam pasty pomogą.

Gość gość
mi na paradontozę pomaga tylko leczenie w gabinecie stomatologicznym http://www.viscardi.com.pl Od kilku lat cierpię na paradontozę. W końcu znalazłam gabinet w którym leczę ją skutecznie. Pasty do zębów wcale mi nie pomagały.

Gość gość
dieta warzywna owocowa

Gość gość
oczywiscie surowa o tym muwi ewa dąmbrowska radawa yutube

Gość gość
Przeciez sa teraz jakies szczepionki na paradontoze, spytajcie dentystow. Sa od lat. mama sie juz nie zalapala, ale wy mozecie

Gość gość
Dopiero robia szczepiocnke,wczesniej umre niz ja dostane.