Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Agawa_Agawa

Glodowka

Polecane posty

Go艣膰 jestemtwarda
czuje sie okropnie:-( juz dzis nie chcialo mi sie jechac na sokach bo czulam ssanie w zoladku i meczylo mnie to. ale to ze sie tak napchalam nie bylo madre. agawa gratulacje ze wytrzymalas az 10 dni i tak rozsadnie wychodzisz z diety. mam nadzieje, ze jeszcze tu zostaniesz mimo wszystko zeby dodawac nam otuchy:-) monek123 juz tyle wytrzymalas wiec postaraj sie jeszcze troszke dociagnac do 14 dni. estee91-powodzenia, daj znac jak minal c****erwszy dzien.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 monek123
dziewczyny w艂a艣nie wr贸ci艂am z pracy, niestety dzisiaj poleg艂am, zjad艂am misk臋 zupy a potem jeszcze ruskie pierogi, g艂upio mi strasznie tym bardziej, 偶e wy wierzy艂y艣cie we mnie i wspiera艂y艣cie a ja zawiod艂am nie tylko siebie ale i was :-( sama nie wiem dlaczego zjad艂am nawet g艂odna nie by艂am ale ta psychiczna ch臋膰 wzi臋艂a g贸r臋 nad moj膮 siln膮 wol膮. Dziewczyny i co teraz...wychodzi膰 ju偶 , czy poci膮gn膮 jeszcze troch臋...ale czy to ma jeszcze sens? Agawa co by艣 mi radzi艂a? Jutro mam wolny dzie艅, wi臋c my艣l臋, 偶e na spokojnie usi膮d臋 i przemy艣l臋 jeszcze wszystko. Agawa gratuluj臋 ci, 偶e wytrwa艂a艣 :-) mo偶esz by膰 z siebie dumna, ja ci臋 podziwiam i za g艂od贸wk臋 i za to jak chcesz z niej wyj艣膰, robisz co艣 dobrego dla siebie i dla swojego zdrowia. P.S. pozdrowienia dla mamy i wytrwa艂o艣ci 偶ycz臋:-) jestemtwarda jak widzisz, ja r贸wnie偶 poleg艂am a teraz mam cholerne wyrzuty sumienia, tak偶e nie jeste艣 sama..:-( Estee91 Witamy :-) napisz jak si臋 trzymasz i jak ci min膮艂 ten pierwszy dzie艅. Ach Agawa mam nadziej臋, 偶e pomimo tego, 偶e ju偶 wychodzisz to b臋dziesz zagl膮da艂a i zdawa艂a relacj臋 jak ci idzie. Ko艅cz臋 bo dzisiaj chyba nic konstruktywnego ju偶 nie napisz臋, ta pora偶ka mnie przyt艂oczy艂a

Udost臋pnij ten post

Agawa- 偶ycz臋 Ci du偶o zdrowia i walki! Na pewno dasz sobie rad臋 z chorob膮 :) je偶eli mog艂abym Ci cokolwiek doradzi膰- to zaczn臋 od podstawy. Jedzenie zawiera warto艣ci od偶ywcze, kt贸re stanowi膮 zapotrzebowanie na kom贸rki naszego organizmu. Ca艂e cia艂o, w tym g艂贸wnie m贸zg sk艂ada si臋 z miliard贸w kom贸rek, kt贸re do prawid艂owego funkcjonowania potrzebuj膮 witamin. Je偶eli zrobisz sobie g艂od贸wk臋, to nie pomo偶esz swojemu organizmowi w tak ci臋偶kim momencie jakim jest choroba nowotworowa. Nie polecam Ci g艂od贸wki, uwa偶am 偶e mo偶e ona pogorszy膰 Twoje zdrowie i negatywnie wp艂yn膮膰 na poczucie psychiczne - co te偶 jest bardzo wa偶ne teraz. Jedz regularnie, 5 posi艂k贸w dziennie co 3 godziny. Jedz du偶o warzyw, owoc贸w- nie 偶a艂uj sobie, do tego jeden lekki ciep艂y posi艂ek. Uwierz mi, 偶e bardziej Ci to pomo偶e teraz ni偶 wyniszczenie organizmu jakim jet g艂od贸wka. 呕yj has艂em najlepszych dietetyk贸w- aby schudn膮膰 trzeba je艣膰, zdrowo je艣膰! Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Do ciebie gosciu z filmikiem wszedzie i wszystkim ,, go艣膰 no przeciez to tak zawsze jest no my to wiemy ale jest na to i rozwiazanie usmiech.gifwww.youtube.com/watch?v=GcQLwI_5Z4I ,, jestes Glupia i ityle- szkoda czasu na ciebie Agawa- gratulacje i duzo zdrowia!!! Dziewczyny, jak to sie mowi: sa upadki i wzloty- ja nie pisze o sobie, czytam Was ale nie mam silnej woli a moze nie chce zaczynac pisac na forum bo bedzie mi glupio i wstyd , jesli ,,upadne,,- ale czy to nie ludzkie?? Trzymajcie sie :)

Udost臋pnij ten post

monek123 - to faktycznie mnie troch臋 zawiod艂as ...... Teraz nawet jak zaczniesz znowu, to musisz liczy膰 wszystko od pocz膮tku, bo ju偶 przerwa艂a艣 od偶ywianie wewn臋trzne. Ale c贸偶 - jeste艣my tylko lud藕mi, ka偶dy ma prawo do wzlot贸w i upadk贸w. Ja mam naprawd臋 siln膮 motywacj臋, wi臋c mo偶e dlatego daj臋 rad臋. jestem twarda - Ty te偶 poleg艂a艣? bardzo 偶a艂uj臋, ale trudno - mo偶e nast臋pnym razem si臋 uda. Go艣ciu222 - dzi臋kuj臋 za rady, ale uwierz mi, 偶e ja na temat zdrowego od偶ywiania i glod贸wek naprawd臋 sporo wiem. Nie wiem, czy znasz mechanizm g艂od贸wki - organizm zjada swoje zlogi, wi臋c dlatego si臋 ulecza. Uwierz mi, 偶e wiem, co robi臋. Poza tym ju偶 jestem po g艂od贸wce, teraz etap wychodzenia. Wczoraj pi艂am tylko wywar z warzyw, no i wod臋. I powiem Wam, 偶e to dziwne uczucie, bo jak kto艣 przechodzi z normalnego jedzenia na diet臋 p艂ynn膮 (wywary, soki, herbaty), to ma wra偶enie, 偶e g艂oduje i go ssie, a u mnie - po g艂od贸wce - przej艣cie na wywar spowodowa艂o, 偶e mam wra偶enie, 偶e si臋 najadam. Co wi臋cej - wczoraj czu艂am si臋 super. Min臋艂o os艂abienie i gorsze samopoczucie. Dzisiaj nadal wywar z warzyw + rozcie艅czony sok z grejfruta. No i woda oczywi艣cie. Dziewczyny, b臋d臋 tu zagl膮da, oczywiscie - i pisa膰 jak idzie wychodzenie. Jestem te偶 ciekawa jak si臋 b臋dzie zachowywa膰 moja waga w czaise wychodzenia i jeszcze p贸藕niej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jestemtwarda
Bede walczyc. Dopoki walcze jestem zwyciesca:-) Dzis zaczelam glodowke na wodzie. Jak wroce z pracy zapodam sobie Glaubersalz zeby szarlotka krokiety itp mnie opuscily. Monek123 zacznij ze mna jeszcze raz. Czas szybko leci. Jestem w pracy jeszcze ale dobrze sie czuje mimo ze nie wypilam dzis rano herbaty zielonej ani wody z cytryna. Agawa powiedz czy bardzo puchnie ci reka? Moja mama tez jest po amputacji piersi i strasznie ma nabrzmiala reke, bo gromadzi sie limfa.

Udost臋pnij ten post

jestemtwards - nie, na szcz臋艣cie mi w o贸gle nie puchnie, nigly nie puch艂a. Od samego pocz膮tku bardzo regularnie i cz臋sto j膮 masowa艂am i rozci膮ga艂am (joga). Teraz ju偶 si臋 tak nie ceregiel臋, jedynie pami臋tam, aby j膮 mniej obci膮偶a膰 i aby np. balsam wsmarowywa膰 zawsze od d艂oni ku barkowi itp. Ale my艣l臋, 偶e to te偶 predyspozycje organizmu - po prostu mam to szcz臋艣cie, 偶e mi nigdy nie puch艂a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jestemtwarda
pije sobie ta wode i powiem wam, ze wcale nie jest duzo gorzej niz na sokach, po sokach chyba nawet bardziej mnie ssalo. Agawa moja Mama miala operacje w 2007 i reka jest 3 razy grubsza niz ta druga. Jestes osoba wierzaca jesli wolno spytac?

Udost臋pnij ten post

jestemtwarda - ci臋偶ko mi odpowiedzie膰 na Twoje pytanie. My艣l臋, 偶e jestem osob膮 wierz膮c膮, wierz臋, 偶e jest B贸g, czasem sie do niego modl臋, ale trudno mi stwierdzi膰, czy ma on faktycznie tak膮 si艂臋 sprawcz膮 jak膮 mu sie przypisuje. Mo偶e 偶ycie biegnie sobie samo, bez jego ingerencji, nie wiem .... Ale nie wierz臋 w "Ko艣ci贸艂" - nie chodz臋 na msze, nie spowaidam si臋 obcym facetom w sutannach itp. Nie zale偶a艂o mi nawet na 艣lubie ko艣cielnym - zrobi艂am to g艂贸wnie dla m臋偶a i jego rodziny. To faktycznie kiepsko z t膮 r臋k膮, jak piszesz, 偶e jest 3 razy grubsza. A czy Twoja mama robi艂a jakie艣 膰wiczenia i masa偶e? My艣l臋, 偶e ruch du偶o pomaga w przep艂ywie limfy. Ja powr贸ci艂am na zaj臋cia jogi chyba ju偶 z miesi膮c po tamtej operacji. Oczywi艣cie na pocz膮tku by艂o ci臋偶ko bardzo, niekt贸rych 膰wicze艅 nie mog艂am robi膰 w og贸le, ale z czasem by艂o coraz lepiej. A jak z wag膮 u Twojej mamy? Teoretycznie m贸wi膮, 偶e szczup艂ym osobom r臋ka mniej chudnie, chocia偶 widzia艂am na znajomych amazonkach, 偶e to nie zawsze jest regu艂膮. Dzi艣 dzie艅 trzeci wychodzenia z g艂od贸wki. Pij臋 dzisiaj nierozcie艅czony sok z jab艂a i grajfruta oraz zmiksowan膮 zup臋 warzywn膮. Energii mam full. Moja mama robi dzi膰 trzeci dzie艅 g艂od贸wki, ale m贸wi, ze chyba nie da rady 10. Stawia na max. 5 dni.

Udost臋pnij ten post

Acha - po 2 dniach "wychodzenia" - waga stoi praktycznie w miejscu (-0,1 kg) - wi臋 obecnie jest 52,8 kg

Udost臋pnij ten post

Widz臋, 偶e tylko ja ju偶 tu sobie psz臋 :-) Wczoraj (trzeci dzie艅 wychodzenia z g艂od贸wki) "zjadlam": - 1 kubek soku jab艂kowego - 2 kubki soku z grejfruta - 0,5 kubka soku z pomara艅czy - ok. 0,5 l zmiksowanej zupy (wloszczyzna + kalafior) Dzi艣 rano waga w g贸r臋 o 0,4 kg (jest 53,2 kg). Soki oczywi艣cie wyciskam sama.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 monek123
hej dziewczyny, ostatnio du偶o pracowa艂am i nawet nie mia艂am czasu ani si艂y 偶eby zajrze膰 do was. Agawa widz臋 i podziwiam 偶e prawid艂owo wychodzisz z g艂od贸wki i tak trzymaj ;-) Ja niestety nie pr贸bowa艂am po raz drugi, stwierdzi艂am 偶e to po prostu bez sensu, poza tym wiedzia艂 偶e jednak b臋dzie mi ci臋偶ko odm贸wi膰 sobie jedzenia tak偶e wyluzowa艂am i da艂am sobie spok贸j z g艂od贸wk膮. jestemtwarda tak偶e zostajesz sama na polu walki, kciuki trzymam aby ci si臋 uda艂o :-) Je偶eli chodzi o moje wnioski i spostrze偶enia z g艂od贸wki, w ko艅cu jak by nie by艂o trwa艂a ona dziesi臋膰 dni...czu艂am si臋 ok, mo偶e energia mnie nie rozpiera艂a ale by艂am w stanie normalnie funkcjonowa膰 w pracy, a jak wiadomo by艂a to praca fizyczna i nie rzadko po 12-14godz, 偶adnych widocznych zmian nie zauwa偶y艂am, typu pi臋kniejsza sk贸ra, mocniejsze w艂osy itp., r贸wnie偶 偶adnych objaw贸w oczyszczania organizmu nie mia艂am, jedynie nieprzyjemny zapach z ust kt贸ry pojawi艂 si臋 w dniu 6. Je偶eli chodzi o wag臋...nie wa偶y艂am si臋 przed ani po...jednak drugi podbr贸dek zgin膮艂 i ko艣ci obojczyka sta艂y si臋 widoczne...tak偶e zapewne co艣 tam spad艂o:-) Jedna widoczna zmiana kt贸ra cieszy mnie ogromnie, to zmiana podej艣cia do jedzenia...ju偶 nie jest ono sensem mojego 偶ycia ani pocieszaczem, przesta艂am obsesyjnie my艣le膰 o jedzeniu i napycha膰 si臋 cz臋sto na maxa , no i to 艣mieciowym 偶arciem...teraz jem ma艂e porcje, zdrowo i tylko dwa razy dziennie, na wi臋cej nie mam ochoty, nie czuj臋 w og贸le g艂odu. Wiem, 偶e powinnam zaczynam od soczk贸w, niestety w pracy skusz臋 si臋 na miseczk臋 zupy, jak膮艣 sa艂atk臋 albo gotowane warzywa, ale tak jak pisa艂am jem ma艂o i ostatni posi艂ek do godz. 18, na razie brzuch dalej jest p艂aski tak偶e my艣l臋 偶e jest ok. dziewczyny a mo偶e teraz przejdziemy na zdrowe jedzenie, troch臋 ruchu, i te偶 b臋dzie super, w ko艅cu wiosna zbli偶a si臋 wielkimi krokami wi臋c a偶 chce si臋 zadba膰 o siebie :-) Ach i jeszcze jedno...postanowi艂am 偶e jeden dzie艅 w tygodniu b臋d臋 po艣ci艂a . Agawa 艣mia艂o mog臋 powiedzie膰 偶e dzielna z ciebie babka :-) :-)

Udost臋pnij ten post

Monek123 - dzieki :-) Wiesz, po samej g艂od贸wce to nie zauwa偶ysz jeszcze pozytywnych efekt贸w - 10 dni to za ma艂o np. dla poprawy paznokci. Na g艂od贸wce pozbywamy si臋 z艂og贸w, nieczysto艣ci, a dopiero potem - w okresie regeneracji - tworz膮 si臋 nowe kom贸rki i poprawia si臋 cera, paznokcie itp. Przynajmniej tyle w teorii. Ja wczoraj zjad艂am: - 3 kubki soku: pomara艅cza + marchewka + jab艂ko + pietruszka + seler (oczywi艣cie podzielone na 3 "dania") - ok. 0,5 l zupy zmiksowanej (w艂oszczyzna + kalafior) - szklanka soku: marchewka+jab艂ko+ truskawki mrozone - i - jako pierwszy sta艂y posi艂ek po g艂od贸wce - popo艂udniu 1 ma艂e jab艂ko Dzi艣 rano waga znowu o 0,4 kg w g贸r臋 - jest 53,6 kg.

Udost臋pnij ten post

nie ma co si臋 g艂odzi膰, najwa偶niejsza jest dieta, ja nawet maj膮c diet臋 jem mas艂o orzechowe, najnardziej lubi臋 to sante ^^

Udost臋pnij ten post

Pi膮ty dzie艅 wychodzenia z g艂od贸wki: - jab艂ko - kubek soku (pomara艅cza + marchewka + jab艂ko) - 3 x talerz zupy warzywnej (w艂oszczyzna, kapusta, buraki) Sz贸sty dzie艅 wychodzenia z g艂od贸wki: - jab艂ko - talerz zupy warzywnej jak poprzedniego dnia - drugi talerz tej samej zupy warzywnej + 3 艂y偶ki ugotowanej kaszy jaglanej - ma艂a miseczka ugotowanego kalafiora i ziemniaka w wodzie - zacz臋艂am dodawa膰 mi贸d do herbaty (troch臋 pobolewa艂o mnie gard艂o) Chwiliowo wa偶y膰 si臋 nie mog臋 bo jestem na wyje藕dzie. Zwa偶臋 si臋 jutro.

Udost臋pnij ten post

No trudno - to b臋dzie monolog ..... Min膮艂 tydzie艅 na wychodzeniu z glod贸wki. Waga skoczy艂a w g贸r臋 przez ten czas o 1,1 kg (jest r贸wno 54 kg), ale - wymiary w biodrach i ty艂ku spad艂y po 1 cm :-) Nadal pij臋 du偶o 艣wie偶ych sok贸w. Dzi艣 na obiad kasza gryczana z gotowanym broku艂em. Dodaj臋 dzisiaj tak偶e suszone owoce.

Udost臋pnij ten post

Jestem nadal - dzi艣 10 dzie艅 po g艂od贸wce - doda艂am wczoraj troch臋 oleju lnianego. Dzi艣 rano waga 54,5 kg, ale wymiarowo bez zmian. Zacz臋艂am znowu 膰wiczy膰. Jem same zdrowe rzeczy - na szcz臋艣cie 偶adnych s艂abo艣ci nie zaliczy艂am. Wczoraj obudzi艂am si臋 w nocy o godz. 3 i ju偶 nie mog艂am zasn膮膰, a potem przez ca艂y dzie艅 mia艂am full energii po pracy wysprz膮ta艂am jeszcze ca艂e mieszkanie. Dzi艣 pobudka o godz. 5 - organizm sam si臋 obudzia艂, po膰wiczy艂am.

Udost臋pnij ten post

gratuluje dobrego wcyhodzenia z glod贸wki- ja zrobilam blad 2 lata temu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 21 dni glodowki
62.2kg cel 52kg

Udost臋pnij ten post