Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna pokora

centrum energertczne

Polecane posty

Gość anna pokora

Czy podpisal ktos umowe z centrym eneefetycznym i nie zdazyl rozwiazac jej w ciagu 10 dni? Jak rozwiazac ta umowe nie ponoszac kosztow zwiazanych z rozwiazaniem umowy?

Gość anna pokora
Moja mama ulegla naciagaczom i podpisala z nimi umowe o ktorej ja dowiedzialam sie dopiero teraz..

Gość gość
Wysłałaś to odstąpienie listem poleconym?To ważne.Poinformuj też poprzedniego dostawce energi o oszustwie.

Gość gość
Dopiero doczytałam.Znajdź w internecie wzór odstąpienia od umowy i sprawdź czy mama ma w umowie taką informacje o możliwości odstąpienia i czy dostała ww wzór.

Gość gość
mojej matce też chcieli to wcisnąć, ale głupi nie jestem, byłem akurat na bieżąco z tym centrum bo czytałem o tym w necie, kolesia za chachły w******em z domu :D

Gość gość
Mojej znajomej mamę oszukało Novum SA.Widzę,że nie tylko oni stosują takie metody.

Gość gość
Masz prawo odstąpić od takiej umowy w ciągu 10 dni bez ponoszenia żadnych kosztów.Warunkiem jest podpisanie umowy poza siedzibą firmy np. w domu.

Gość gość
Napisalam, ze 10 dni juz minelo

Gość anna pokora
To wyzej to ja. 10 dni minelo juz..

Gość gość
Poczytaj sobie ustawę o ochronie niektórych praw konsumentów oraz szkodzie wyrządzonej przez produkt niebezpieczny(ustawa z dnia 2 Marca 2000r).Twoja mama dostała razem z umową wzor od jej odstąpienia?To ważne,bo jeśli nie,to możesz się powołać,na to że nie wiedziała.

Gość anna pokora
Rece opadaja.. Mama nie wie gdzie schowala umowe.. Szukamy i nie mozemy znalezc.. Ale domyslam sie ze nie dostala tego wzoru odstapienia

Gość gość
no a nawet jeśli macie tą umowe podpisaną z tymi oszustami to jakie obciążenia macie z tego tytułu? coś musicie płacic czy jak? a może rachunek o 5zł wyższy? warto się wykłucać?

Gość gość
Wpisz w wyszukiwarce Oszukana przez N...m.(przepraszam,że wykropkowane,ale Kafeteria uznaje tą nazwę za spam,jakby co nazwa tej firmy jest w komentarzu u góry).Tam pisała taka kobieta,z identycznym problemem jak twój,jest tam też wzór odstąpienia od umowy w przypadku niewiedzy o tych przepisowych 10 dniach(chyba można nie dłużej niż 3 msc od podpisania umowy odstąpić).

Gość gość
Wpisz w wyszukiwarce Oszukana przez N...m.(przepraszam,że wykropkowane,ale Kafeteria uznaje tą nazwę za spam,jakby co nazwa tej firmy jest w komentarzu u góry).Tam pisała taka kobieta,z identycznym problemem jak twój,jest tam też wzór odstąpienia od umowy w przypadku niewiedzy o tych przepisowych 10 dniach(chyba można nie dłużej niż 3 msc od podpisania umowy odstąpić).

Gość gość
Umowa byla podpisana 4 grudnia 2013, jest w umowie napisana informacja ze przysluguje 10 dni na rozwiazanie umowy

Gość anna pokora
To wyzej to ja pisalam

Gość gość
Ale wzoru nie dostaliscie?A twoja mama podpisała tą informację? U mamy mojej znajomej było tak,że trzeba było złożyć dwa podpisy i ona pod tą informacją o 10 dniach się nie podpisywała.Wpisałaś w wyszukiwarce,to co wcześniej napisałam?

Gość gość
Może być za późno na odkręcenie całej sprawy,bo nawet te 3 miesiące od podpisania umowy już mijają.

Gość anna pokora
Tak wpisalam, tylko ze wlasnie mijaja te 3 miesiace.. I tu jest tylko pytanie czy mowa jest o 90 dniach potocznie 3 miesiacach czy o 3 miesiacach niezaleznie od ilosci dni w danym miesiacu.. Informacja o rozwiazaniu tej umowy w ciagu 10 dni jest w jednym z punktow umowy pod ktorym jest podpis mamy..

Gość gość
Myśle,że chodzi o te 3 miesiące od daty podpisania umowy.Może napisz odstąpienie od umowy,w którym napiszesz,że została podpisana w warunkach podstępu?Podejrzewam,że będzie trudno anulować tą umowę.

Gość anna pokora
Mama mowi ze ten pan powiedzial jej ze zmienia sie firma i dlatego te nowe umowy sa

Gość gość
Oni działają w taki sposób właśnie.Najciekawsze jest to,że to jest zgodne z prawem,bo takiej firmie nic nie udowodnisz.Chore to wszystko.