Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co na wypadające włosy przy kp?

Polecane posty

Gość gość

?

Gość gość
a co to jest kp?

Gość gość
karmienie piersia.

Gość Latisha
To nie sa wypadające włosy przy kp, tylko wypadające włosy po ciąży - generalnie nic z tym nie zrobisz - wychodzą włosy, które nie wypadły w ciąży. Możesz tylko nie pogarszać sprawy i pamiętać o zdrowym odżywianiu zwłaszcza przy kp. oczywiście nie odchudzaj się na siłę, itp.

Gość Latisha
Mi włosy wypadały garściami - dosłownie od ok 3 mca po porodzie, ale w ciąży mimo, że miałam grube, długie włosy wypadały mi pojedyncze sztuki - więc się nazbierało. jestem 7 mcy po porodzie i wypadają już tak chyba normalnie, a fryzjerka mówi, że mam dużo odrostów (nie kolor tylko małe włoski)

Latisha 100% racji. To wszystko kwestia hormonów. Miałam wrażenie, że w ciąży nie wypadł mi ani jeden włosek z głowy :) fajne to było- po umyciu, przy czesaniu- szczotka czyściutka :) A jakiś czas po porodzie :O normalnie garściami :O W końcu wypadło co wypaść miało i teraz jest już normalnie.

Gość gość
Dzięki. Ja już miałam tak w pierwszej ciąży że po mi wypadały ale nie w takich ilościach. Jedno szczęście że mam grube to chyba tak tego nie odczuję. A z tym karmieniem to chodziło mi czy podczas karmienia sa jakieś metody bo wiadomo tabletek i wielu rzeczy nie można.

Gość gość
bierz nadal witaminy dla ciężarnych i karmiących a przed wszystkim dieta, dużo warzyw i kasz z pełnego przemiału.