Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciaza i wojna

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny ! nie boicie się że bedziecie musiały rodzic w niewiadomo jakich warunkach ? że nie wiadomo co się stanie z dziećmi ? mnie to zaczyna przerazac

Gość gość
Może trochę, tymbardziej jak się mieszka na wschodzie kraju. Ale może nie będzie tak źle u nas

Gość bkt
mnie przeraża:( mam 3 dzieci i męża żołnierza....

Gość gość
Jak męża żołnierza to faktycznie, też bym się bała

Gość gość
a co sie ma dziac?

Gość gość
Matko współczuję męża w wojsku w tej sytuacji :-/ ja rodze w czerwcu boję się tymbardziej że to pierwsza ciaza a tu takie rzeczy :-/ mam nadzieję że do niczego nie dojdzie..

Gość gość
a ja sama jestem kobietą, która jest żołnierzem zawodowym, mam jednego synka a teraz jestem w drugiej ciąży. No i co mam zrobić ? Jakby wybuchła wojna to i tak mnie powołają, nie obchodzi to nikogo, że będę miała niemowlę, zresztą cywili też powołają. A poza tym ruscy się nie przejmują i mordują cywili i obiekty cywilne, historii nie znacie ?

Gość gość
No właśnie wolałabym nie znac może bym się tak nie stresowala.. no taka prawda nikogo nie będzie obchodzić czy masz dzidziusia itp

Gość gość
A powiedz mi w takiej sytuacji jeżeli mój partner złożył papiery do wojska ale jeszcze nie był na szkoleniu itp to do też go wezmą ?

Gość gość
Tak wezmą. Ale co wy pieprzycie u nas żadnej wojny nie będzie.

Gość gość
Jaka wojna. Przeżywacie hipotetyczną sytuacje która nie będzie mieć miejsca zupełnie jakby nas znowu Niemcy najechały.

Gość gość
przestancie panikować ;P żadnej wojny u nas nie będzie :D To jest praktycznie nierealne. Mieszkam na wschodzie, mam męza wojskowego i gwarantuje, że nie ma o co trząśc portkami ;) Co najwyżej wprowadzą stan mobilizacji, który dla obywateli nie oznacza nic (za to dla mnie dużo, bo mąz by więcej zarabiał :P)

Gość gość
A po co twój facet składa [apiery do wojska ja na wojne nie chce ?

Gość gość
A wiecie jak to jest . szczególnie w ciazy to ja wszystko wyolbrzymiam :-D dlatego chce znac opinię i zdania innych..

Gość gość
Słucham wiadomości o zagrożeniu wojennym, jednak nie potrafię sobie uzmysłowić, co my, osoby cywilne w Polsce możemy zrobić żeby przygotować się na najgorsze ? - Spakować się i wyjechać na zachód ? Zabarykadować się w domu ? Robić zapasy żywności ? - co Wy o tym myślicie

Gość gość
jakie zapasay? baby ogarnijcie się! :D nie ma żadnej wojny! :D Miszkam 5km od granicy z ukraina i nawet przez chwile o takich durnotach nie myslałam ;P za bardzo się nakręcacie

Gość gość
o czym Wy piszecie?

Gość gość
To glupie ale też myslalam o tych zapasach :-D szczególnie dla dziecka w drodze bo potem to skad wiem jak będzie

Gość gość
Ale dobrze ze są babki co myślą trzeźwo :-D bo mnie np to trochę uspokaja jak ich wypowiedzi czytam XD

Gość autorka gośc
zbierajcie kase i jak coś to trzeba wiać - choćby do afryki..

Gość gość
Mój chce isc do wojska ale to ja nie chce . tyle że to jego wybór i mu nie zabronie

Gość gość
Może to i durne bać się wojny, ale pocieszanie się, że nic nam nie grozi madre nie jest.

Gość gość
gośc 12:43 a czego męza nie chcesz do wojska puścic?:D ja tam jestem zadowolona ;P po pierwsze dzisiaj sama bym pewnie trzesła portkami gdybym nie wiedziała jak to od kuchni wyglada :D

Gość gość
Jaka wojna, co wy piszecie? Historii nie znacie czy co? Nikt nie będzie walczył za Ukrainę, taka prawda, niestety. Rosjanie cichaczem zajmą Krym, Unia trochę poburczy, wprowadzi jakieś fikcyjne sankcje, które z czasem rozejdą się po kościach i wszystko wróci do normy.

Gość gość
No w sumie coś w tym jest :)

03.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość a ja sama jestem kobietą, która jest żołnierzem zawodowym, mam jednego synka a teraz jestem w drugiej ciąży. No i co mam zrobić ? Jakby wybuchła wojna to i tak mnie powołają, nie obchodzi to nikogo, że będę miała niemowlę, zresztą cywili też powołają. A poza tym ruscy się nie przejmują i mordują cywili i obiekty cywilne, historii nie znacie ? xxx a co ty myślałaś, że praca w wojsku to tylko od 7:30 do 15:30 ??? Wojsko to służba, a nie fabryka kredek

Gość gość
tak to jest jak sie baby do wojska pchaja. Równouprawnienia chciały i robią z siebie teraz ofiary :o przez nie faceci zaczynaja być dyskryminowani, bo te maja zanizone normy na w-f, w razie wojny sa mniej przydatne (ja bym nie chciała żeby mnie baba broniła :P) a kasę biora taka sama. Głupie bździagwy!

Gość gość
Dajcie spokój do zadnej wojny nie dojdzie. Mój mąż jest policjantem,ale jak ja bym chciała myśleć co mu grozi albo na co jest narażony to bym w głowę dostała.

Gość gość
Oj tam nie mówcie glupot. są baby co w takiej sytuacji wykazałyby więcej odwagi niż chłop. nie wszystkie ale tak jest . znam kilku wojskowych co jakby coś się zaczęło dziać to by z podkulonym ogonem chciało uciekac :-D różni ludzie są

Ja sie boje jak cholera! Moj maz w razie interwencji tez idzie do wojska :( A ja zostane sama z 2 malych jeszcze dzieci. Jestem przerazona , nie moglam dzis spac w nocy i ciagle pzregladam oneta czy sa jakies nowe wiadomosci.