Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciaza i wojna

Polecane posty

Gość gość
Mi też było ciężko zasnac.. ehh trzeba być mega silnym

Gość gość
Nie o to chodzi, żeby potęgować strach, ale ważne jest, żeby spokojnie przemyśleć i porozmawiać, co robić w sytuacji zagrożenia. Najgorsze co może się stać, to chaos i panika. Dlatego rozmawiamy

Gość gość
Dziewczyny, pamiętajcie, ze środki masowego przekazu zyją z robienia sensacji, a wy się niepotrzebnie nakręcacie. Nie będzie żadnej wojny, NATO nie stanie w obronie Ukrainy, bo z Rosją mu bardziej po drodze. Więc wyłączcie komputery i idzcie na spacer z dziećmi.

Gość gość
My mieliśmy się w tym roku starać o drugie, ale teraz nie wiem co robić. Nawet jak teraz nie będzie wojny, to to co się stało, nie pozostanie bez echa i potem może jeszcze Rosja różne ruchy zrobić, jak na nią nałożą sankcje. Będzie u nas większe bezrobocie, bo na pewno interesy ze wschodem padną, a przynajmniej będą się miały bardzo źle. Powiem szczerze, bo jestem tu anonimem, że najbardziej co mnie gryzie to to, że oboje z mężem mamy zawody, gdzie zarabiamy pracą umysłową. W razie czego, nawet nie będzie jak na chleb zarobić, ani nic. Ja jestem nauczycielką, a on informatykiem i to od geodezji najwięcej umie... Na co to komu w wojnę? Może będzie coś, a może nie będzie, ale jednak konkretny fach w ręku, potrzebny, a przede wszystkim przydatny ludziom, bardziej się opłaca niż takie wykształcenie, jak moje... Bo jak ludzie są prześladowani i cierpią, to co im po książkach i naukach, a już tym bardziej komputerach... :( Smutne, ale tak to widzę, choć sama kocham książki i studiów nie żałuję... Już nawet myślałam, że jeśli się wszystko uspokoi, to poszukam jakiegoś studium czy co, podstawy pielęgniarstwa albo co... Teraz możecie ze mnie lać. :P Ale tak, panikuję. :P

Gość gość
No dobra ale gdyby jednak :-) to co robić ?

Gość gość
Wiecie, co ja przemyśliwuję? Czy by nie inwestować w złoto. Złoto, to zawsze złoto, a pieniądze w jednej chwili mogą się zrobić bezwartościowe. Też myślałam, gdzie by tu wyjechać, ale mam jeszcze różne inne myśli i nie wiem czy bym się posunęła do tego kroku...

poczytajcie o egipskiej jasnowidzącej Joy Ayad niedawno zaczęło być o niej głośno w pl- jak w egipcie spadł śnieg- pierwszy raz od 120 lat. Wszystkie jej przepowiednie się sprawdzają oooooooooooooooooooooooooooo W 2014 roku zmieni się mapa świata, co wpłynie również na Rosję. Poza tym Rosja odeprze duży atak terrorystyczny. Pomogą w tym struktury siłowe oraz pewne technologie, o których nie wiemy i które w rzeczywistości są najdoskonalszymi na świecie. W ogóle na świecie wiele rzeczy się zmieni. Wszystkie ważne wydarzenia, które zadecydowały o początku nowej epoki, nastąpiły już 2013 roku. Na razie wiele z tych wydarzeń jest ukrytych przed ludźmi, ale nieco później się o nich dowiemy. A teraz mamy się szykować na nowe czasy. Czasy te już nadchodzą. oooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ciekawe :D

Gość gość
a ja Cię popieram z tym pielęgniarstwem . sama też bym chciała taki kurs nawet dla siebie po prostu

Gość gość
jaśniej proszę

Gość gość
Ale gdzie by wyjechac ?

Gość gość
jaśniej proszę

Gość gość
a ja jestem za garnica, jestem w ciazy i chcialam przyjechac do polski rodzic i macierzynski spedzic( tutaj nie mam rodziny) u rodziny, kupic mieszkanie, poszukac pracy ale teraz to ja chyba nie wroce, wprowdza stan wojenny i nikogo nie beda wypuszczac z poslki, nieczego nie bedzie.

Gość gość
Zamiast w złoto lepiej zainwestować w diamenty. ;) Dajcie spokój, wy tak na poważnie? Unia nie zadrze z Rosją, bo Rosja jest zbyt bogatym i wpływowym krajem. Za wiele mają wspólnych interesów, aby ryzykować dla Ukrainy. Duży może więcej - taka prawda, historia uczy nas tego od setek lat. Jak wy to sobie wyobrażacie, bo nie do końca rozumiem. Że Rosja ruszy na nas z czołgami? Że nas zbombarduje? Że ludność cywilna będzie uciekać furmankami jak we wrześniu 39 roku? To nie tak, że wyśmiewam wasze obawy tylko absolutnie ich nie ogarniam.

Gość gość
mysle tez pieniadze z banku wybrac, wykopac dol w ziemi, zalac betonem, zrobic taki sejf, w innych karajch juz byly takie akcje ze ludzie nie mogli wybierac peiniedzy z banku, dla nich to nic a dla to oszczednosci, wyzeczenia z calego mojego zycia.

Gość gość od pielęgniarstwa
My mieliśmy też w tym roku działkę kupić i budowę zaczynać, a tu wszystko trzeba odwiesić i czekać. Przynajmniej ja tak uważam... Jeszcze nic się nie stało, a już takie życie na poczekanie... :(

Gość gość
no ja sobie to tak wyobrazam, tylko ze nie beda atakowac tak jak 39 r poprostu albo sie poddamy albo atak nuklearny czy cos tam, nikt nie wie jaka oni maja bron.

Gość gość
Czy ktoś z Was może dać głowę za to, ze nic złego się nie dzieje i nic nam nie grozi ? / może gość z 13,18 /

Gość gość
"no ja sobie to tak wyobrazam, tylko ze nie beda atakowac tak jak 39 r poprostu albo sie poddamy albo atak nuklearny czy cos tam, nikt nie wie jaka oni maja bron." Ale dlaczego mają zaatakować Polskę? Oni chcą rosyjskiego Krymu, Polska im niepotrzebna do szczęścia. Dziewczyny, zastanówcie sie logicznie, bo niepotrzebnie panikujecie.

Gość gość
Czy ktoś z Was może dać głowę za to, ze nic złego się nie dzieje i nic nam nie grozi ? / może gość z 13,18 /

Gość gość
tak chca teraz Krymu, poetm beda chcieli cala Ukarinne i inne karje bylego zwiazku radzieckiego bo to tez byla rosja i w polski tez kiedys nie bylo bo rosjanie nas przejeli. myslisz ze taki Putin zadowali sie Krymem, on chce wszystko.Zawsze tak bylo ze rosja chciala byc mocarstwem na swiecie.

[zgłoś do usunięcia] gość Czy ktoś z Was może dać głowę za to, ze nic złego się nie dzieje i nic nam nie grozi ? / może gość z 13,18 / x ja daję sobie uciąć głowę, ze w Polsce nie będzie żadnej wojny! Co najwyżej naszych żołnierzy wyślą, ale to cud musiałby się stać

Gość gość
gość Czy ktoś z Was może dać głowę za to, ze nic złego się nie dzieje i nic nam nie grozi ? / może gość z 13,18 / xxxx A czy to cię uspokoi? Nie piszę, ze nic złego się nie dzieje, bo się dzieje. Wojna zawsze jest straszna i nie mozna jej nazywać "nic". Chyba nikt nie jest w stanie powiedzieć czy Ukraina będzie walczyć z Rosją, czy dobrowolnie zrezygnuje z Krymu. Nie rozumiem jednak, co ma do tego Polska. Krym jest ile km od nas? Tysiąc? No, może trochę mniej. Pamiętam juz kilka takich ataków paniki - we wrześniu 2001 roku, na początku lat dziewięćdziesiątych, kiedy w Rosji doszło do puczu.

Nie będziemy uciekać furmankami, tylko pieszo. W razie najgorszego jakoś nie widzę normalnie działających stacji benzynowych i dróg. Furmanka, to będzie luksus. :P A poważnie, wszyscy myślą o najgorszej sytuacji, chociaż niby jej nie dopuszczają, bo mama mnie wyśmiała, a potem mówi, że oni będą uciekać w razie czego do nas, bo leżą w samym środku trójkąta kolej, autostrada i droga ekspresowa, więc same szlaki, które na pewno byłyby przejęte przez wojska. A poza tym gdyby chodziło tylko o to, że czołgi wejdą, ale dzisiejsza broń jest taka, że może nie będzie gdzie przed nią uciekać...

Gość gość
jak już sobie gdybamy to jest fragment przepowiedni o. Klimuszko : “Wojna wybuchnie na Południu wtedy, kiedy zawarte będą wszystkie traktaty i będzie otrąbiony trwał pokój”. “Potem rakiety pomkną nad oceanem, skrzyżują się z innymi, spadną w wody morza, obudzą bestie. Ona się dźwignie z dna. Piersią napędzi ogromne fale. Widziałem transatlantyki wznoszone jak łupinki… Ta góra wodna stanie ku Europie. Nowy potop ! Zadławi się w Giblartarze ! Wychlupnie do środka Hiszpanii ! Wleje się na Saharę, zatopi włoski but, aż po rzekę Pad. Zniknie pod wodą Rzym ze wszystkimi muzeami, z całą cudowną architekturą “ “Nasz naród powinien z tego wyjść nienajgorzej. Może pięć, może dziesięć procent jest skazane. Wiem, że to dużo, że to już miliony, ale Francja i Niemcy utracą więcej. Italia najwięcej ucierpi. To Europę naprawdę zjednoczy. Ubóstwo zbliża “

Gość gość
tak chca teraz Krymu, poetm beda chcieli cala Ukarinne i inne karje bylego zwiazku radzieckiego bo to tez byla rosja i w polski tez kiedys nie bylo bo rosjanie nas przejeli. myslisz ze taki Putin zadowali sie Krymem, on chce wszystko.Zawsze tak bylo ze rosja chciala byc mocarstwem na swiecie. Wiele krajów chce być mocarstwem Rosja nie musi chcieć, bo już nim jest, tylko nam ciężko się z tym pogodzić. Jestem pewna, ze Rosja się zadowoli Krymem. Krym jest jej potrzebny, jest też zamieszkały w większości przez Rosjan. Póki Ukraina jadła Putinowi z reki, nie było sensu zmieniać statusu Krymu, teraz wygląda na to, ze Ukraina się uniezależniła, więc Rosja wykorzystuje okazję, póki panuje tam chaos. Jest Gruzja, Czeczenia, Ostetia i inne - wszędzie tam Rosja narzuciła swoje wpływy. Nie zajęła z tego powodu ani Polski ani krajów nadbałtyckich ani nie zrzuciła na nas bomby atomowej, jak to ktoś prorokował. We mnie dużo większe obawy wywołują arabscy ekstremiści, którzy są całkowicie niepoczytalni, ale jakoś nikt z ich powodów nie wpada w panikę.

Gość gość
A ty sie bardziej boisz tego, że w takiej sytuacji będziesz rodzić na trawie czy brudnym domu czy tego, że cie bd g*****ć z milion razy i jak przeżyjesz będzie rodzić non stop? http://ofiaralosu88.blog.onet.pl/

Gdzie naszych żołnierzy niby mieliby wysłać? Chyba po to, żeby dać Putinowi pretekst do zaatakowania także Polski, w ramach "obrony obywateli rosyjskich"...

Gość gość
Polski rzad zawsze wysyla naszych zolnierzy na wojne nie nasza, ile razy wysylali na wojne o rope dla usa?? to teraz wysla o zloto dla ruskich a co?przeciez rudy to dupowlaz, juz lize d**e putinowi

Ja nie wierzę w żadne przepowiednie i wróżby, to dla mnie nie jest argument żaden ani pocieszenie ani zasmucenie. :)

Gość gość
Gosiu od g***tów nie wyświetla mi się ten link :-/ a co tam jest mniej więcej ?