Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nieswiezy oddech

Polecane posty

Gość gość

Witam, Prosze o jakies porady. Strasznie smierdzi mi z uts, Musze co chwile rzuc gume :( Zeby mam sprawdzone, bylam u dentysty. Wstaje rano i plakac i sie chce, w ciagu dnia to samo. Sama czuje ten smrod. Ostatnio taki chlopczyk mi powiedzial, ze smierdzi mi z buzi ( pracuje w przedszkolu). Normalnie załamka. Nigdy nie ide od chlopaka na noc, bo bym musiala wstac szybciej od niego, zeby wziac gume, Mam jakis nalot na jezyku, moze to zbadac/ Bylam tez u laryngologa, poniewaz splywa mi taka wydzielina z tylu gardla i w sumie nie podpowiedzial, czy jak usune ta wydzieline, czy nie bbedzie juz tego zapachu.. Skierowal mnie na operacje przegrody nosowej, Ktos to jakos wyleczyl?:((

Gość gość
przestań wreszcie jeść tą kupę

Gość gość
to nie jest zabawne. rujnuje ci cale zycie;/

Gość gość
sama też chyba mam taki problem, powiedz mi czy ty sama czujesz ten zapach? jak?

Gość gość
ja sama tego nie czuję, ale czasami widzę jak się ludzie odsuwają jak do nich gadam, jak to sprawdzić czy na prawdę mi wali. Rzucie cały czas gum mnie przeraża

Gość gość
Jak z tym walczyc? idzie od tego sfiksowac

Gość gość
kiedys trafił mi się taki topik, chyba na kafe też. Tam było sporo rad, poczytaj

Gość gość
chuchnij sobie pod nosem , obawiam sie, ze tego nie da sie wyleczyc. Mozew byc cos od zoladka. Ale jak to sprawdzic

Gość gość
nalot na jezyku mam i czasem jak go siacgne sobie troche, to jest taki kolor zielony i to smierdzi. A mysliscie, ze wydzielina splywajaca z tylu gardla tez ma na to wplyw?

Gość gość
ps a nie jesteś przypadkiem na diecie? diety niskowęglowodanowe albo wysokotłuszczowe też to powodują, tak samo głodówki

Gość gość
powinnam iść do lekarza, ale tylko mnie wyśmieje, że ludzie do niej poważnymi problemami przychodzą

Gość gość
To może być cos od zoladka wiec udaj się do gastrologa najlepiej ale pod warunkiem ze wcześniej omowilas temat z laryngologiem i on nie widzi problemu. To tylko tylemozesz zrobić. To może być kandydoza jezyka albo prochnica (ale masz zdrowe zęby) a jak nie to to tylko gastrolog może cos poradzić. Pewnie zapytać czy masz refluks albo nadkwasnosc i zleci gastroskopie dla wyeliminowania helicobactera w zoladku.

Gość gość
Wcale cie nie wysmieje bo powiesz ze szukasz rozwiązania dreczocego cie bardzo problemu. Ja się tam ni wstydzę isc z niczym do lekarza no może z wyjątkiem tego ze nie opowiadam o wzdęciach itp. rzeczach które wysluchuje od starych pierdziuchow po kilka razy dziennie. takie stare pierdziuchy tylko blokują kolejki u lekarzy i powinni placic za kazda wizyte to by ich odstraszylo od lekarza i nie chodziliby z p*****lami.

Gość gość
zeby mam zdrowe. Refluks i nadkwasnosc czasem mam. Ale troche glupio isc do lekarza i powiedziec, smierdzi mi z buzi;/

Gość gość
chyba pojde jeszcze raz do laryngologa ( ale on zapisal mi operacje przegrody nosowej, a ja nie chce iosc na ta operacje, jesli to by mialo niczego nie zmienic) ale moze warto isc i zobaczyc a ewentualnie pozniej dzialac?

Gość gość
no własnie. Wieczorami faktycznie mam wrazenie że wracają mi się treści żołądkowe.

Gość gość
No to na pewno masz od żołądka skoro masz chorobę refluksowa i do tego nadkwasnosc.Kup na początek w aptece ORTALON MAX to przeciw nadkwasnosci jest bardzo dobry nowoczesny lek na obniżenie kwasow i zapobieganie refluksowi. Przyjmuj jedna tabletke rano prze 7 do 14 dni i sprawdz wtedy czy nieswiezy oddech choć trochenie ustapil. A jak nie ustapi to będzie konieczne wyeliminowanie bakterii z zoladka i nie obejdzie się bez wizyty u gastrologa i gastroskopii.

Gość gość
czy gość z 15 24 jest lekarzem? bo po tym to się wystraszyłam. na samą myśl gastrologa już mnie zbiera na wymioty.

Gość gość
mam to samo i ten sam problem: krzywa przegroda, stan zapalny zatok oraz refluks pod koniec marca idę na operację przegrody o ile znów mi nie przesuną terminu, najpierw miałam mieć w sierpniu,. potem grudniu...... cyrk....

Gość gość
ok tak zrobie. I kupie cynk. Tez niby pomaga.

Gość gość
przy stanie zaplanym zatok nieświeży zapach z ust to norma mój facet ma to samo...

Gość gość
musze tez sie zapisac na ta operacje. Moze pomoze. Moje pomysly na ten tydzien: kupic cynk, ortdon max i zrobic wymaz z gardla.

Gość gość
ale najgorsze jest to, ze ja nic nie dostalam, zeby to wyleczyc. Mowilam pani laryngolog, ze mi to splywa ciagle a ona powiedziala, ze mi nic nie pomoze i musze isc na operacje przegrody nosowej;/

Gość gość
a słyszeliście o HALI Z ? kiedy to się bierze?

Gość gość
bo to prawda na śluzówce zatok tworzy się tzw biofilm czyli osad z bakterii i one się cały czas namnażają śluzówka jest przekrwiona i ciągle wytwarza śluz w zasadzie na to powinno się zrobić tzw zabieg fess i płukanie zatok roztworem atybiotyku....no ale nasze szanowne NFZ ma pacjentów w d.....pie i woli ignorować problem podejrzewam że problemy z żołądkiem to wynik ciągle spływającej wydzieliny z zatok....bo na logikę skoro od wydzieliny robią się nadżerki w gardle (np. przy przeziębieniu) to takie coś ma prawo także zrobić się w przełyku czy w żołądku ciekawa jestem czy gdybym spytała gastrologa wprost czy np. nieleczone zatoki mogą przyczynić się do wrzodów żołądka czy by potwierdził

Gość gość
chyba trzevba isc prywatnie do lekarza;/

Gość Pho
sprobuj uzyc nici dentystycznej, pozniej pasta do zebow i plyn do plukania. Czesto ludziom smierdzi z ust bo w przestrzeniach miedzyzebowych zostaja resztki jedzenia i gnija. Pozniej to strasznie smierdzi. Tutaj nawet guma do zucia nie pomaga. Jak mozesz okreslic ten zapach?

Gość gość
nie wiem, ciezko to okreslic. czasem mysle, ze jak go..;/