Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla niedoswiadczona mama

jestem w ciazy kiedy moge pojsc do lekarza

Polecane posty

Ja tez juz nie moge sie doczekac. Takie malenkie ciuszki, kurteczki... ahh :):)

Ja juz ogladalam wozki, lozeczka... takie cudowne :) ja juz sie nie moge doczekac kiedy plec poznam :):) a to dopiero za 6 tygodni :(

Plec w 16 tygodniu juz mozna poznac dokladnie. Ja bede chodzila bo moj narzeczony chce byc przy porodzie. A i to zawsze przygotuje.

Gość malutkaOna
Hej dziewczyny,to widze,ze nie tylko ja juz wszystko ogladam i chcialabym kupowac,co do lozeczek to czuje,ze bedzie ciezko wybrac,bo sama nie wiem jakie bym chciala turystyczne czy drewniane,a wozek jest ich tyle,ze masakra heh. Ja juz nawet filmiki o porodzie ogladalam hihi i pierwsze chwile takich maluszkow.... Ah jeszcze jutro do pracy i w sobote wizyta, nie moge sie doczekac , a przy tym strasznie sie boje co bedzie , czy wszystko ok. Co do szkoly rodzenia to nawet sie nad tym nie zastanawialam i nie czytalam...jak to w uk wyglada.

Ja wypatrzylam sobie drewniane.a co do wozka to chce jakis porzadny na duzych pompowanych kolach w stylu retro

Gość malutkaOna
No czesc dziewczyny,to jak samopoczucie,ja juz chce jutro,wiem,ze sie powtarzam hihi

Hej :) malutkaOna powtarzaj sie do woli :) wiadome ze sie doczekac nie mozesz :) ja kupuje turystyczne lozeczko bo jest bardzo praktyczne i wielofunkcyjne. A wozek.... to niech tatus wybierze :)

A wlasnie. Barszczzuszkami jestes tam jeszcze? Cos ostatnio nie zagladasz

Gość gość
A ja dziewczyny w szpitalu wczoraj nad ranem wylądowalam z silnymi bolami :-( na szczescie wszystko z dzidzia ok, dostaje leki na podtrzymanie i kroplowki. Martwi mnie tylko ta toxo bo mi wzrosla, IGg jak rosnie to chyba ok bo jest wieczej przeciw cial a IGm wzroslo o 0,65 od poprzedniego wyniku. Nadal mam brac antybiotyk i za 3 tyg zobaczymy.zeby tylko do maluszka nie przeszlo :-(

Gość gość
Wyzej to ja: huanamaria

Gość malutkaOna
Huanamaria-trzymaj sie kochana, badz dobrej mysli...trzymam kciuki by wszystko bylo ok

Huanamaria az tak zle? Trzymaj sie tam kochana :*:* jestesmy z toba. To masz cos takiego przez to toxo?

Gość huanamaria
Nie wiadomo od czego ten bol byl moze od antybiotyku. Bo wtedy wzielam ostatni rano a w nocy mnie tak zlapalo. Trudno cokolwiek powiedziec. Że też mi się musialo cos takiego przytrafic ..

Gość barszczzuszkami
Huanamaria jesteśmy z tobą kochana :) ja ostatnio mam wiele spraw na glowie przez co jestem cały czas zmęczona ale pozatym wszystko dobrze :) a forum śledzę tylko mało się odzywam :)

Gość gość
natalcia, z ciśnieniem nie ma żartów, mnie tez straszyli, że wyląduję w szpitalu przez to, bo miałam czesto ponad 160/100. Od czwartego miesiąca brałam dopegyt - edyny lek na nadciśneinie jaki można brać w ciąży.

Gość malutkaOna
Czesc dziewczyny. Ja juz po wizycie i nie wiem czy plakac czy sie cieszyc. Ostatnia miesiaczke mialam 8 lutego, cykle nie regularne,dlugie... okazalo sie,ze to 5 tydz i 1 dzien,pecherzyk 7.88mm . lekarz twierdzi,ze chyba widzi kawalek zarodka,ale pecherzyka zoltkowego czy jak to sie mowi ,ze nie. Troche mnie to martwi,bo przeciez juz dws tyg temu robilam test to co juz wyszedl by pozytywnie?? .boje sie,ze ciaza przestala sie rozwijac lub cos,lekarz kazal wrocic za 3 tygodnie. Brac luteine dalej i folic... boje sie i chce mi sie plakac.

Kochana nie ma sie co martwic. Ja dwa tygodnie po robieniu testu poszlam na usg i byl tylko 8,5 mm pecherzyk :) a po dwoch tygodniach od wizyty 12,7 mm fasolka. Moze mialas pozniej owulacje i dlatego tak. Skoro sama mowisz ze marz nieregularne.

Masz mialo byc :)

Gość malutkaOna
Przyszla mamusiu- czy jak bylas na wizycie to byl tylko pecherzyk,czy to cialko zolte czy jak to sie nazywa tez bylo widac?. I czy mozliwe jest,ze test ciazowy wyszedl pozytywny tydzien po zaplodnieniu?.

Gość huanamaria
Malutka ona - ja bylam na pierwszym usg w 7 tygodniu i 2 dniu, powinno już być wszystko ladnie widac i bic serduszko a zobaczylam tylko malutka kropeczke. Lekarz powiedzial że widac tylko pecherzyk ciazowy i że mam przyjsc za 2 tygodnie na kolejne us i że moze jeszcze nie być wszystko ladnie widoczne bo mi się owulacja mogla przesunac.. Na kolejne usg poszlam za 10 dni, to było już 8 tygodni i 5 dni i było już widac bardzo ladnie pecherzyk ciazowy cialko zolte i uslyszalam serduszko. Wiec jak widac po mnie nie wszystko musi być tak jak pisza w internecie. Także spokojnie kochana wszystko bedzie dobrze, nie ma co się stresowac :* ja jeszcze w szpitalu, wychodze jutro :) już jest lepiej. Teraz czekam 3 tygodnie i powtorka badan i zobaczymy jak bedzie.

Gość malutkaOna
Huanamaria,dziekuje troche to podtrzymuje na duc******eszcze tak dlugo czekac,to jakas masakra...na szczescie na swieta od piatku do pon jedziemy do Francji,to moze jakos zleci,bo trzeba sie przygotowac, jeszcze praca,a jak wroce to po 5 dniach do lekarza.modle sie by wszystko bylo ok, lekarz nie podal terminu porodu, a ja z tego wszystkiego zapomnialam zapytac,ale jak licze to z listopadowej mamy zrobilam sie grudniowa.

Gość gość
Spokojnie Malutka ona :* wszystko bedzie dobrze i nawet się nie obejrzysz a bedziesz u lekarza. Teraz bedziemy się obje modlic ja żeby mi badanka na tokso za 3 tyg dobrze wyszly a Ty żeby serduszko uslyszec i zobaczyc jak już Twoja dzidzia urosla. Ja oczywiscie za Cb też się pomodle! :) trzeba się wspierac! :) a przypomnij kochana kiedy mialas ostatnia@ ?? Mi lekarz nie potrafi dokladnie wskazac terminu porodu. Z OM wychodzi 31 pazdziernik ale przez przesunieta owu i mniejsza ciaze z usg termin mam na 6-8 listopada :)

Gość huanamaria
To wyzej to ja :)

Gość huanamaria
To wyzej to ja : )

Gość malutkaOna
8 luty ostatnia@. ,ale to nie 8 tydz i 2 dni tylko 5 i dwa dni.