Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bkt

żony żołnierzy

Polecane posty

Gość bkt

dziewczyny czy facet którejś jest żołnierzem??? my mamy 3 dzieci i jestem przerażona wizją tego że w obecnej sytuacji gdyby do czegoś doszło zostajemy sami:(

Gość gość
Mój jest żołnierzem i dzięki temu jestem spokojna bo mam najdokładniejsze informacje i wiem,że wojny nie będzie.Dziwię się,że ty tego nie wiesz

Gość gość
mój mąż jest żołnierzem. Mam nadzieję ze Polska nei będzie taka głupia i nie wystawi naszych mężów, synów, ojców, braci na śmierc w wojnie z Rosją. Poza tym żołnierze biorą udział tez w misjach pokojowych stabilizacyjnych i tam tez mogą zginąć nie koniecznie na wojnie.

Gość gość
Ale idiotki tutaj siedzą, dokładnie dzięki temu,że bazuję na info trochę szerszych niż TVn i panika PISU jestem spokojna, też się dziwię,że o tym nie wiesz.

Gość bkt
mój też mówi że nie będzie, ale dasz głowę za putina??? nie masz 100% gwarancji że nic nie bedzie... zresztą u męża w pracy tematu nie ma... może twój jest jakąś szychą i ma dostęp do info ale mój niestety nie...

Gość gość
gość z 11.18 to jakim Twoj maz jest zołnierzem skoro on wie a większośc świata tego nei wie?

Gość gość
pracuje w wojsku,jestem mama 2jki dzieci,i powiem wam,ze sie obawiam nie wiadomo co Putn...wymysli:( nasze babki tez sie kiedys nie spodziewaly

Gość gość
Większosc świata wie, nei widzą histeryczki i Pis.

Gość gość
śmieszna jesteś, na pewno zwykły, szary żołnierzyk z Polski wie na pewno, że wojny nie będzie. tego nie wie nikt poza putinem. a podejrzewam, że i on sam jeszcze nie bardzo wie co chce zrobić.

Gość gość
Jesteście głupie.Gdyby było widmo wojny to żołnierze byliby postawieni w stan gotowości bojowej a tak nie jest.Otrząśnijcie się i ruszcie głowami.

Gość gość
ktoś kto ma pojęcie o armii rosyjskiej , wie też że Rosja i Putin nie majążadnych skrupołów i nie cofną sie przed nczym. a zwykly szeregowy w wojsku nei jest w stanie tego przewidziec

Gość gość
Jezeli ktos bedac z wyboru zolnierzem zawodowym korzysta z wielu przywilejow (dobre pieniadze, pewna praca, itp.) to dla tego kogos i dlajego partnerki powinno byc od poczatku jasne ze ta praca laczy sie z okreslonym ryzykiem, ktore wlasnie przez te przywileje jest oplacone. Zolnierz zawodowy to wybrany zawod ze wszystkimi przywilejami ale i obowiazkami i ryzykami.

Gość bkt
wiesz gdybym nie miała dzieci to bym nie panikowała, a wy jesteście takie pewne że wojny nie będzie??? może nie będzie za mc ale za pół roku??? za rok??? to że biorę taką mozliwość pod uwagę nie znaczy że jestem idiotką:/ i wiem że żołnierze giną nawet na akcjach pokojowych ale wtedy ty z dziecmi jesteś bezpieczna a mi chodzi o sytuację gdyby coś było u nas, zostajesz bez męża...

Gość gość
Tez jestem zona zolnierza i nie popadam w panike.co ma byc to bedzie, kijem wisly nie zawrocimy. Teraz pewnie skonczy sie na stroszeniu piorek, ale kto wie co sie wydarzy za trzy czy dziesiec lat?jako zony zolnierzy musimy sie z tym liczyc, tak jak z tym ze sa sytuacje ze musimy liczyc same na siebie np. Poligony, cwiczenia, sluzby, kursy. No chyba ze ktos ma ciepla posadke np w wku czy wog i niegdzie go nie ciagaja.

Gość gość
jeszcze nie są bo jeszcze nic sie nei dzieje ale jak wybuchnie konflikt na ukrainie to i Polska będzie w stanei gotowowści bojowej a wtedy nasi męzowie beda siedziec 24h w pracy. Wiem k***a jak była powódz moj siedział w p**du zeby ratowac topielców

Gość gość
gość Ale idiotki tutaj siedzą, dokładnie dzięki temu,że bazuję na info trochę szerszych niż TVn i panika PISU jestem spokojna, też się dziwię,że o tym nie wiesz. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx dzięki za wsparcie.Niektóre tu zaraz zaczną schrony budować

Gość gość
bardziej niz pisior to chyba donek i komorowski sraja w gacie

Gość gość
gość z 11.18 to jakim Twoj maz jest zołnierzem skoro on wie a większośc świata tego nei wie? Był na wielu misjach pokojowych,do tej pory często lata do Afganistanu i wielu innych miejsc.Gdyby coś się szykowało nie miałabym go teraz w domu tylko siedziałby 24/7 w pracy.Wyluzujcie a jak coś się zacznie dziać to wam powiem:)

Gość bkt
ja nie mówię że nie wiem z czym się wiąże praca żołnierza ale chyba mam prawo do obaw i strachu??? i owszem dzis nie są postawieni do gotowości bojowej a wiesz czy za tydz nie będą??? wiesz ze to czym dysponuje polska armia w porównaniu z rosją to jedno wielkie NIC??? że ich rozpyzi w trymiga??? jak zwykle kafeterianki wiedzą lepiej od innych że nic nie będzie:/ a prawdopodobieństwo że jak dojdzie do wojny to ona nas ominie jest małe... wojna nigdy nie toczy się między 2 krajami...

Gość gość
i co ze byl iilka razy w afganistanie to pozjadał wszystkei rozumy hahah smieszna jestes Ty i on

Gość gość
Oboje zmezem jestesmy w rezerwie i tez nie sram w gacie.

Gość gość
jestem zona sapera,teraz jest na szkoleniach,nie mamy kontaktu od 2dni,mamy jedno dziecko,za miesiac rodze.Ja bardzo sie boje,po ostatniej rozmowie z mezem,kazal spakowac siebie i dzieci,o tak na wszelki wypadek,zawsze w takich przypadkach nawet jesli jest jest 1 %szans...coz Boje sie tez tego ze w razie czego zostane sama

Gość gość
putin przemawia

Gość gość
Nie powiedziałam,że pozjadał wszystkie rozumy Chyba nie umiesz czytać.Ktoś zapytał to odpowiedziałam.Widzę,że was nawet sprawdzone informacje nie uspokajają bo fakty w tvn sa bardziej wiarygodne:O

Gość gość z 11 27
Bkt owszem ja tez sie obawiam i wiem ze gdyby cos to zmietliby nas w powierzchni ziemi, ale nie mamy na to kompletnie wplywu. Mozemy sie niepokoic ale zyc z tym trzeba. I gosciu od ,,wojny nie bedzie" i ,,meza latajacego do afganistanu" uwierz ze zwykly zolnierz nic nie musi wiedziec co tam sie u ,,gory" kroi. Absolutnie nie mowie ze bedzie wojna, bo daleko mi do paniki sianej przez media, ale jak wydaje ci sie lub jemu ze skoro nic sie w jego codziennych obowiazkach nie zmienilo to nic nie bedzie to sie grubo mylisz.

Gość gość
ja pitole autoraka zapytała czy inne kobiety sie nie boją bo jest realna niz kiedykolwiek grozba wojny a tu mądre mamusie kafeterianki żony żołnierzy generałów pewnie (haha) wiedza wszystko najlepiej i jak zwykle wylewaja na nia pomyje. Wg mnie dzis wszystko jest mozliwe to ze dzis nasze wojsko nei jest postawione w stan gotowosci to nei znczy ze ei bedzie jutro, pojutrze czy za tydzien. jesli rzad postanowi ze Polska bedzie brała udział w wojnie to niesetey nasi mężowie beda musieli isc na tą wojne.

Gość bkt
ale widzisz różnicę między wojną a poligonem:P??? bateria męża na misje nie jeździ, chciał przenieść się do desantu ale nie pozwoliłam:P

Gość gość z 11 27
Bkt widze ze masz meza ,,lotnika"?:-)

Gość gość
Bkt owszem ja tez sie obawiam i wiem ze gdyby cos to zmietliby nas w powierzchni ziemi, ale nie mamy na to kompletnie wplywu. Mozemy sie niepokoic ale zyc z tym trzeba. I gosciu od ,,wojny nie bedzie" i ,,meza latajacego do afganistanu" uwierz ze zwykly zolnierz nic nie musi wiedziec co tam sie u ,,gory" kroi. Absolutnie nie mowie ze bedzie wojna, bo daleko mi do paniki sianej przez media, ale jak wydaje ci sie lub jemu ze skoro nic sie w jego codziennych obowiazkach nie zmienilo to nic nie bedzie to sie grubo mylisz. xxxxxxxxx czy zwykły czy niezwykły każdy siedziałby w pracy bez wyjątku żeby w razie czego w każdej chwili był gotowy do działania i żeby nie musieli go szukać nie wiadomo gdzie.Czy wam naprawdę tak trudno jest to zrozumieć?

Gość gość
K***a opanujcie się z tą wojną!!