Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaudia255

jak odzyskac dane z dysku twardego? zwarcie w komputerze

Polecane posty

Gość klaudia255

Witam wczoraj mialam zwarcie instalacji elektrycznej. ucierpial na tym moj komputer. nie reaguje na nic. chcialabym odzyskac moje dokumenty ktore mialam na dysku twardym. jak moge to zrobic? czy ktos moze mi cos poradzic?

Gość Pravilniak
Kurde to zwarcie w kompie czy instalacji? Widac że kobito nie masz o tym bladego pojęcia jak moja stara :P

Gość gość
Ten komp to laptop czy stacjonarny?

Gość klaudia255
zwarcie bylo instalacji ale ucierpial na tym komputer, ktory rowniez musial miec zwarcie. inaczej raczej by dzialal. tak trudno to zrozumiec? nie jestem ogarnieta w tych sprawach ale moglbys sobie darowac takie docinki

Gość klaudia255
to jest tablet z Biedronki

Gość gość
ale opisz dokładnie całą sytuację to cos poradzimy :)

Gość klaudia255
To by laptop. Pracowalam na nim gdy nagle w domu nastapilo zwarcie i uslyszalam tylk ocichy dzwiek z laptopa i zgasl na amen. to wszystko. na nic nie reaguje. nie moge go wlaczyc a ladowarka nie laduje. nic nie dziala

Gość gość
poszła ci głowna płyta dysk nie uległ zniszczeniu,dane odzyskasz,przegraj na płytę lub pendriv,najlepiej udaj się do punktu lub kogoś kto sie zna nie masz bladego pojęcia,więc powierz fachowcowi

Gość gość
Prędzej zasilacz niż płyta główna, pożycz od kogoś jeśli masz możliwość i zbadaj sprawę :classic_cool:

Gość gość
Kup sobie kieszen na dysk z kablem usb, podlaczysz do innego kompa i sciagniesz dane.

Gość gość
Jeśli to laptop to już po nim :D Wyciągnij na minute baterie.

Gość klaudia255
zasilacz nie. Juz sprawdzilam z innym zasilaczem z laptopa mojej mamy. mialysmy identyczne wiec na bank zasilacz to nie problem. mam pytanie. jesli zaniose do punktu gdzie specjalista przegra mi moje dokumenty zdjecia itp na pendriva czy oni zobacza wszystko co mialam na tym komputerze?

Gość gość
nie sądzę aby przegladał co tam masz, chyba, że z nudów

Gość gość
Mowie ci zebys sobie kieszen na dysk kupila, tyle samo cie to wyniesie ile zaniesienie kompa do punktu gdzie zgraja dane (oczywiscie, ze oni przy przegrywaniumoga zobaczyc co masz na dysku), a zrobisz to sobie sama i pozniej mozesz nawet dysk uzywac dalej jako przenosny.

Gość klaudia255
ale tam mam filmiki jak się kochałam z moim chłopakiem :(

Gość klaudia255
hej, czy mozesz pokazac mi jak ta kieszen wyglada? np link z allegro? ja sie na tym nie znam i nie wiem jak mialabym to zrobic sama. mozesz mi napisac?

Gość gość
Wyciągnij dysk z uszkodzonego laptopa. Kup na allegro lub w lokalnym sklepie komputerowym kieszeń na dysk 2,5 cala (SATA) na USB 2.0 (lub USB 3.0). Dysk podłącz do laptopa mamy i przegraj dane.

Gość gość
he he he naprawdę masz na nim te filmiki fiku-miku ? :D

Gość gość
A tak na przyszłość to ważnych danych nie trzymamy tylko w jednym egzemplarzu. Warto robić co jakoś czas kopię zapasową. Jeśli dysk twardy p.i.e.r.d.o.l.n.i.e to zwykle z danymi możemy się pożegnać.

Gość klaudia255
to dla mnie za trudne :(

Gość klaudia255
nie, nie mam tam zadnego filmiku z sexem ;/ i nie nie wydaje mi sie to trudne. ktos inny sie podszywa, trudno. dziekuje ci bardzo za pomoc. za 10 zl to super tanio. tylko skad wiesz ze 2,5 cala bedzie ok? nie musze czegos sprawdzic w moim laptopie by miec pewnosc ze ta keiszen bedzie dla niego dobra?

Gość gość
weź spróbuj, a jak nie dasz rady to zaniesiesz do specjalisty ja miałam podobnie i przy pomocy tej kieszeni odzyskałam wszystkie dane

Gość gość
Daj spokoj, proscizna. Co to za problem dwie srubki odkrecic? Na youtubie masz nawet filmiki instruktazowe. A jak pojdziesz do serwisu to pewnie kilkadziesiat zlotych zaplacisz zamiast 10 za kieszen, a panowie sobie jeszcze kopie twoich filmikow zrobia. :P Jestem kobieta i z zamknietymi oczami takie cos umiem zrobic. Ty tez dasz rade.

Gość gość
Dlatego, że w laptopach standardowo są montowane dyski 2,5 cala.

Gość gość
Wszystkie laptopy maja dyski 2,5 cala, bedzie paowac.

Gość klaudia255
aha bardzo dziekuje za pomoc. w zyciu bym o tym sposobie nie wiedziala. za chwile zamowie ta kieszen. fajnie wiedziec ze inna kobitka nie miala z tym problemu. oby i mi sie udalo.

Gość gość
Uda sie, powodzenia. Ahhhh, tylko delikatnie sie z dyskiem obchodz przy wyjmowaniu. Najlepiej popatrz najpierw na youtubie jak chcesz sobie dodac pewnosci siebie. :)

Gość gość
I musisz miec malutki srubokret, jak nie masz to tez sobie zamow od razu na allegro.

Gość klaudia255
ok dzieki zamowione :)