Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chcę zmienić imię

Polecane posty

Gość gość

ale boję się co ludzie powiedzą...moja babcia twierdzi,że tylko nienormalni ludzie zmieniają imiona;( gdy byłam młodsza też wydawało mi się to lekko nienormalne tymczasem ja swojego imienia bardzo nie lubię;( i chcę je zmienić żeby zapomnieć o rodzicach,którzy mi je dali,nie chce nic po nich mieć,bo ich nienawidzę.to nie jest fajne uczucie,nosić imię nadane przez rodziców-oprawców przez całe życie. jak długo trwa to "zmienianie" i co o tym ogólnie myślicie? to imię to Mariola.;(

Gość gość
problem też w tym,że mieszkam w zadupiastej miejscowości gdzie ludzie "gadają"...a ja nie chcę mieć etykietki dziwaka...:(

Gość gość
nawet jak zmienisz to ludzie którzy cię znaja będą używać twojego dawnego imienia. z przyzwyczajenia poprostu. znam taka jedną jako M... jej rodzina woła na nią A... nie zmieniła imienia oficjalnie ale wszystkim sie przedsawia tym M... więc jeśli nie masz zaniaru sie przeprowadzic to zmiana nie ma wielkiego sensu

Gość ciocia_klociaq
Mariola ta całkiem fajne imię, choć kojarzy mi się właśnie z wsiurą z wsi zabitej dechami :) Zmień sobie na Sandra albo Jessica ewentualnie Coco Channel

Gość gość
Imie Mariola zawsze kojarzy się z lekko upośledzonymi dupodajkami ze wsi :D

Gość gość
W przyszłym roku wyjadę na studia do dużego miasta.Wiem,że można używać drugiego lub wymyślonego imienia,ale jest jednak dużo sytuacji kiedy trzeba powiedzieć to pierwsze;;(

Gość gość
Najlepszy przykład ,że imię Mariola to imię dla osoby z marginesu to to ,że córka Ferdka Kiepskiego to Mariolka

Gość 91
Co ci rodzice zrobili Mariolu?

Mariola nie jest strasznym imieniem. Całkiem ładne. Masz problemy, które nie znikną, jeśli zmienisz imię. Chcesz zacząć nowe życie i odciąć się od przeszłości- to normalne, że szukasz różnych sposobów. Znam jeden przypadek zmiany nazwiska. Nie wiem czemu Ci ludzie chcieli je zmienić, bo było normalne. Ale zmiana imienia chyba nie jest prostą sprawą. Musisz wykazać, że jest obraźliwe lub krzywdzące Cię w jakiś sposób.

Gość gość
Mariola hahaha hahaha ahahahah

Gość gość
Źle się czuję z tym imieniem,to jest jak blizna,która ciągle przypomina mi o tym,kto mnie skrzywdził.Zresztą nigdy nie lubiłam tego imienia.

Gość gość
To co mi w końcu radzicie?

Gość gość
Maryla Rodowicz też zmieniła imię,wcześniej była Marią w zmienianiu tożsamości nie ma nic nienormalnego.

Gość gość
Mariola jest fajne i bardzo ładniutkie.

Gość gość
Mariola jest ladne,ale jak sie niepodoba, to na Tekla se zmiem,jest zadkie i z******te:-)

Gość gość
Bez przesady. każdy ma name po swoich starych a prawie każdy był lany i poniżany.

Gość gość
Tobie sie musi pdobac.Jak chcesz zmienic to zmien i już .Tylko to nie jest takie proste chyba ...

Gość gość
znam jedną Mariole straszne k***isko i tepe :D wsiórskie imie każda mariola to tepa dzida

Gość gość
a jakbyście poznali kogoś,kto zmienił imię,to nie pomyślelibyście,że to świr?;)

Gość gość
mi się zawsze podobało imię Mariola. Kiedyś znałam taką koleżankę, była bardzo zabawna i sympatyczna. Nie zmieniaj :)

Gość gość
Mariola pokręć wora

Gość gość
Super...tylko że mi się nie podoba,i nie sądzę,żeby miało mi się zacząć podobać,bo wam się podoba...ale i tak dzięki za odpowiedzi;)

Gość regina papier do dupy
kto usunął mój post?????????:o

Gość gość
regina twój post nie przeszedł przez filtr głupoty :)

Gość gość
no problemos porkee

Gość gość
moja znajoma kiedyś zmieniła i nie miała z tym żadnych problemów,także próbuj i zluzuj trochę

Gość gość
Frytka zmieniła imię na jakieś dziwne, ale zapomniałam jakie :) Zmień jak uważasz Ci przeszkadza, nie widzę w tym nic dziwnego :)

Gość regina papier do dupy
na Maja zmieniła frytka'Filtr głupoty powinien mieć ten co papier toaletowy damskim imieniem nazwał :(Moim

Gość gość
Na pewno jakaś Regina się k***iła{co jest normalne} i ktoś na jej cześć nazwał papier. Może zdradzana żona, może mąż?