Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kiciaa27

Tydzień ciąży

Polecane posty

Gość Kiciaa27

Witam!!Mam do Was kobietki pytanko jak to jest z tymi wymiarami na usg .. Więc tak wg moich obliczeń jest nie cały 23 tydz a na usg po wymiarze hc wychodzi 25w3d .. Nie mogę tego połapać czy któraś z Was też tak miała ??

Gość gość
ja tak mialam, na USG wychodzilo o 3 tyg wiecej bo dziecko urodzilo się duze, u mnie w rodzinie rodzą się duze dzieci to geny na to wplywają, jedne rosną szyciej inne mniej a usg liczy termin po wymiarach

Gość Kiciaa27
Tak też może być .. Ja bd miała bliznięta :) Mówią ,że zazwyczaj bliznięta rodzą się mniejsze ale myślę ,że bd u mnie wszystko ok ..

Gość Kiciaa27
Moja córcia urodziła się malutka .. Miała 2350 i 50 cm , także nie wiem jak bd z chłopcami ..

Gość gość
bliznieta?? super gratulacje, kurcze marze o bliznietach:) ale fajnie! a znam jedna dziewczyne co urodzila w 40tc blizniaki mialy po prawie 4 kg miala wieeelki brzuch ale dala radę, czasami tak jest że dzieciaczki rodzą się duze, nawet te z blizniąt. pozdrawiam i zyczę pomyśnosci!!

Gość gość
aha a moja w 37 tc miala 4 kg prawie i 62 cm, i rosla tak od samego początku a nie bralam żadnych witamin tylko kwas foliowy i duzo warzyw i owoców, będzie dobrze :)

Gość Kiciaa27
Tak :) Również bardzo się cieszę , tylko ,że u mnie to w genach ja akurat po babci bo ona jest z blizniąt :) No właśnie ja napewno do 40 tyg nie dotrwam bo w 30 tyg już idę na oddział leżeć a w 36 tyg mają robić cesarkę , ponieważ chłopcy mają tylko jedno łożysko i troszeczkę ciąża jest podwyższonego ryzyka .. ale jestem dobrej myśli :)

Gość Kiciaa27
Oj no to faktycznie duża dziewczynka się urodziła :)