Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego w restauracjach

Polecane posty

Gość gość

w których do tej pory pracowałam są kuchnie gazowe ,a mi sie tak podobają elektryczne wie ktoś czemu w barach mają zawsze gazowe?

Gość gość
no to w barach czy w restauracjach?

Gość gość
w d***e

Gość gość
Bo łatwiej kontrolować płomień, wielcy szefowie kuchni gotują tylko na gazie.

Gość belladonaextragla
mam siostre ,ktora prowadzi porządną restauracje i ma wszystkie kuchnie indukcyjne jest tak samo łatwo kontrolować"płomień" jak na gazowych sama mam taką w domu i przyznam że jest lepsza od gazowych w tych "nowocześniejszych" restauracjach są indukcje w tych "Starszych" gazówki lub rbardzo rzadko spotykane elektryczne z płytkami żeliwnymi

Gość gość
Gaz jest tańszy

Gość belladonaextragla
nie prawda jak miałam gazową to co 3 tyg musiałam taszczyć butle do wymiany za 55zł a po zmianie rachunki rachunki wzrosły może o jakieś 45 zł indukcja jest tansza niż gaz

Gość meridda
no bo żeby wyposażyż kuchnie restauracji w indukcję- to taki restaurator by wyszedł na tym jak Zabłocki na mydle!, czyli krótko mówiąc poszedłby z torbami.... Uświadomcie sobie że restauracja - to nie domowa kuchenka- nie dość że potrzeba dużo takich urządzeń ( inwestycja strasznie droga) - to jeszcze jakie są później koszty eksploatacji! no i garnki!- wszystko wychodzi dużo drożej, ot i cała tajemnica! Po prostu w knajpach gaz wychodzi taniej i tyle w temacie!