Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemproblem

Swąd i lekki ból?

Polecane posty

Gość problemproblem

Od jakiegoś czasu swedzi mnie tam na dole.Pierwsze takie objawy mialam 2 tyg temu, ale myslalam ze to'obtarcia' po stosunku, poniewaz to pojawialo sie raz na jakis czas, ale teraz od 3 dni non stop mnie swedzi a czasem kuje przy wejściu + troche wargi. Gdy podcieram sie papierem to odczuwam dyskomfort. Czy to jakaś infekcja? Jak tak to jaka? 2 lata temu miałam drożdzaki, wiem ze to moze nawracać, ale jak je mialam to nie moglam wytrzymać, wszystko czerwone opuchnięte i w szybkim czasie robilo sie coraz gorzej, swąd, ból, dziwne upławy, ale teraz jest inaczej.

Gość punaa
do lekarza marsz :)

Gość gość
Złapałaś grzybka ,zbieraj więcej.

Gość gość
U mnie przy takim swędzących, intymnych problemach zawsze sprawdza się zestaw maść Clotrimazol i dopochwowo Lactovaginal. Maścią smaruj się w 2 razy dziennie a probiotyk aplikuj na noc 1 globulkę. Jeśli ci nie przejdzie w ciągu kilku dni to musisz koniecznie zgłosić się do ginekologa i już wtedy leki na receptę pewnie dostaniesz. Tak czy inaczej, jeśli będziesz musiała przeleczyć infekcję grzybiczą czy też bakteryjną, to pamiętaj, aby po kuracji zastosować probiotyk (np. wyżej wspomniany Lactovaginal) aby odbudować mikroflorę pochwy. Jeśli twoje problemy intymne miałyby się u ciebie powtarzać to doradzam profilaktykę -dieta, higiena, probiotyki ginekologiczne

Gość Ula789
Moim zdaniem to infekcja grzybicza, udaj się koniecznie do ginekologa. Zaleci właściwe leczenie - globulki, maść - poproś o leczenie dla Twojego partnera. Pamiętaj aby później zadbać o odbudowę mikroflory stosując np. probiotyk dopochwowy invag, który zawiera aż 3 szczepy bakterii kwasu mlekowego, dlatego skutecznie kolonizuje pochwę i zapobiegnie nawrotom infekcji.

Gość liska1313
Najlepiej zrób wymaz z pochwy, często niedoleczona infekcja może się po kilku miesiącach uaktywnić. Zarówno grzyby jaki i bakterie mogą powodować takie objawy. Wybierz się do ginekologa, który przepisze Ci właściwe leki. Po leczeniu zacznij na co dzień stosować provag żel, odkąd nim się smaruje problemy intymne mnie omijają. Żel zawiera kwas mlekowy, dlatego skutecznie chroni przed patogenami. Po stosunku też warto się nim posmarować, w ramach profilaktyki.

Gość netti29
idź do lekarza, to może być infekcja bakteryjna albo grzybica, może uczulenie, do czasu wizyty smaruj miejsca intymne provag żelem, można go dostać bez recepty za kilkanaście złotych, mi pomaga na świąd czy podrażnienia

Gość gość
swędzenie i pieczenie to zwykle objawy grzybicy-też tak mam.Mnie pomaga wspomniany już clotrimazol zewnętrznie i ewentualnie invag dopochwowo.Ale takie objawy mogą być też z uczulenia-na pachnący papier,podpaski,nowy płyn do mycia itp. Zastanów się-może było coś "nowego"??

Gość gość
skąd tam swąd? paliła ci się? ;)