Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość na maxa

dziecko mama i babcia

Polecane posty

Gość na maxa

mam problem z moja mama a mianowicie babcia mojej corki...otoz moja historia jest dluga wiec tak w skrocie nakresle o co chodzi,mam 21lat i 3letnia corke ojciec dziecka zostawil nas jak tylko dowiedzial sie ze jestem w ciazy i fundusz alimentacyjny placi mi za niego,gdy zaszlam w ciaze i po urodzeniu uczylam sie jeszcze i we wszystkim pomagala mi mama abym mogla skonczyc szkole jak zarowno finansowo mi pomagala bo wiadomo pracy nie mialam...jestem jej za to wszystko naprawde wdzieczna i nie jeden raz jej to okazalam ale babcia zaczela przechodzic sama siebie bo zaczela mi rozkazywac wzgledem corki....non stop slysze zrob malej jesc,wykap mala,nosek jej wytrzyj,umyj buzke no poprostu zachowuje sie tak jakbym nie wiedziala ze mam to zrobic.Jestem matka i sama wiem co i kiedy mam zrobic dla dziecka.Wiele razy rozmawialam z mama na ten temat zeby tak nie robila a zwlaszcza przy malej bo potem efekt jest taki ze corka mnie totalnie lekcewazy i traktuje jak zlo konieczne a babcie slucha i traktoje jak bostwo.Pominelam jeszcze fakt ze babcia podwaza moje zdanie jak malej cos zabronie to babcia itak mowi wez wez sobie kochanie i potem jest taki efekt jak napisalam wczesniej....poradzcie co zrobic w takiej sytuacji aby to zmienic?

Gość gość
zwaliłaś się jej na głowe, nie masz pracy, obie z córką jesteście na jej utrzymaniu - to co się dziwisz - kto płaci, ten rządzi!

Gość na maxa
po pierwsze nie zwalilam sie jej na glowe bo od zawsze tu mieszkalam i siebie i dziecko utrzymuje sama bo mam prace (po porodzie tylko mi pomagala finansowo)jak rowniez dokladam sie do rachunkow i to upowaznia moja mame do podwazania mojego zdania i takiego zachowania?bo ja uwazam ze nie

Gość gość
to się bękartem wyprowadź z JEJ domu!!! idź na swoje i tam się rządź!!!

Gość biczusss
hej troche przesadzasz to ze jestem mloda a ojciec nas zostawil nie znaczy ze masz prawo wyrazac sie o moim dziecku ze jest benkartem a dom jest przepisany na mnie wiec z jakiej racji mam sie wyprowadzac....prosilam o pomoc wzgledem zachowania babci a nie o obrazanie i linczowanie bo to ze jestem mloda nie swiadczy o tym ze jestem jak te wszystkie mlode matki ktore olewaja wszystko!!!!

Gość gość
A moze Twoja mama nie wierzy ze potrafisz podejmowac dobrych decyzji .Pokaz ze potrafisz . Wyolbrzymiasz problem ..