Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kulka_28

przebieg wizyt u ginekologa w ciąży, badania

Polecane posty

Gość gość
badania genetyczne nie są refundowane, przynajmniej nie dla wszystkich. przysługują kobietom po chyba 35 rż. i jeszcze jakieś tam były przypadki. ja tez chodzę na NFZ, to juz 29 tc. wizyty mam co 3 tygodnie, na każdej wizycie badanie i USG. badania krwi i moczu miałam 2 razy, z tego co pamiętam, no i glukoza swoją drogą. kartę ciąży założyła mi położna na pierwszej wizycie w 7 tc. to nie jest standard, że na NFZ nie ma nic, zależy od stopnia rozleniwienia lekarza

Gość gość
bo nie ma co ingerowac jesli nic sie nie dzieje - ciaza to stan NATURALNY, kiedys nie bylo lekarzy i te wszystko bylo ok. Gdyby nie bylo to tyle ludzi by sie nie namnozylo. Wyluzuj. Ja mieszkam w anglii i ani razu nie bylam badana ginekologicznie w ciazy, tak samo jak moje kolezanki. Pierwsze usg mialam w 13 tyg drugie w 20 tyg i to wszystko. Badanie krwi raz w 8 tyg i raz w 28. Mocz mialam czesciej. dziecku nic nie jest i nie znam ani jednej laski ktora by ciazy tu nie donosila. Nie mowie, ze tak sie nie dzieje ale 30 osob, ktore znam i byly w ciazy w ostatnich latach urodzilo zdrowe dzieci. Znam natomiast dziewczyne co poronila po badaniu ginekologicznym w polsce.

Gość gość
u nas na fundusz to tak jak piszesz - byle taniej.. prywatnie to na każdej wizycie co 4 tyg usg, badanie ginekologiczne i badania z krwi moczu w zależności o wyników i zaawansowania ciąży - wizyta prywatna 100zł więc bez szłu - można zapłacić - na nfz nie ma co liczyć -

Gość kulka_28
Hmmm trochę mnie uspokoiłyście. Już miałam okropne wyrzuty sumienia że od razu nie przyłożyłam się porządnie do wyboru lekarza, tylko "siłą rozpędu" poszłam do tego, do którego chodziłam zawsze.