Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamalejdziewczyneczki

Do mam dzieci na mm które budzą się w nocy na mleko kiedy przestały

Polecane posty

Gość mamamalejdziewczyneczki

Moja córka jest na 75 centylu wagi i 97 wzrostu, ma 5 miesięcy od 3 tygodni na mm. Tak samo budziła się na piersi tak samo teraz: zje o 20 i idzie spac - nie ważne czy 140 czy 200ml i tak budzi się po 3 na mleko-próbowałam wode, smoczka, lulanie-ryk i krzyk. Mała je już obiadki (od 2 dni mięsne) owoce z kleikiem. Potem wstaje o 6 i mleka nie chce! Dopiero kolo 8 wypija i idzie na 1,5h spac. Kiedy wasze dzieci przestały się budzic na mleko??

Gość gość
nasz syn przestał się w nocy budzić w 5 miesiącu, usypiał o 23 i do 6 spał , czasem troszkę dłużej. Ale niestety cały 8 miesiąc w nocy płacze przez sen- tak 2-3 razy, wiadomo budzi cały dom, trzeba chwile kołysać. Może to być od ząbków, od wrażeń bo zaczął chodzić.

Gość gość
to kolki od SZTUCZNEGO mleka:O

ja ok 6 miesiaca zaczęłam karmić synka w ten sposób, że np ok 17 dawałam mu kaszę z mlekiem na gęsto łyżeczką a butlę tuż przed snem. W nocy tylko herbatka, później woda. I po ok 2-3 tygodniach picie też już nie było potrzebne. Tylko u mnie nigdy nie budził się tak szybko zazwyczaj ok 1-2. Jak przestał jadać w nocy to ok 5 domagał się już jedzenia a obecnie od jakiegoś czasu spokojnie wytrwa do 8.

Gość gość
wez dziewcyzno się nie udzielaj. kolkii od sztucznego mleka bo sie budzi na mleko w nocy. głupia z siebie robisz., Moja rpzestała sie budzic przed 5 miesiącem. ale czasem sie obudzi w nocy bo jest głodna i wtedy daję jej mleko i śpi dalej. Nie widze sensu podawania herbaty itp bo i tak przecież cos pije, może po prostu jest głodna, jeżeli jest głodna to musi coś zjesc. Chociaz może spróbuj nie reagowac na płacz rpzez max 10 min ...może zaśnie

moja ma 6 miesięcy i od miesiąca budzi się na jedzenie o 4-5 rano. Ale zasypia o 19, a ostatni posiłek je przed lub po kąpieli. Więc uważam, że po 8-9 godzinach przerwy na pewno jest głodna. Z resztą "rzuca" się na butelkę :)

Gość gość
o matko mój ma 10 miesiecy i sie budzi

Gość gość
a dlaczego nie dasz jej kaszki bez cukru na noc??/ jak ma się najęć mlekiem? Ja szybko przestałam dawać mleko w nocy, ale to nie znacyz, ze dziecko sie nie budziło.. przy ząbkowaniu, albo jakiś hałas, zły sen.. czaasem spało po 30 minutach, a czasem po 3 godzinach. różnie..

Gość gość
moj tez ma 6 mac i budzi sie o 3 na jedzenei , nie da sie go niczym oszukac, probowalam wszystkiego, poprostu jest glodny, ech licze na to ze niedlugo sie odzwyczaji ale wtedy sie pewnie zabki zaczna :) jest na 75 centylu i z waga i z wzrostem ( 8200kg,70cm wz)

Gość gość
Moj to ma takie fazy,najpierw jadl w nocy,potem zaczal sam sobie wydluzac przerwy,poodrzucal nocne karmienia i co jakis czas do nich wraca.wiec to nie kwestia przyzwyczajenia. Podejrzewam,ze wtedy intensywnie rosnie a ze w dzien nie jest w stanie szybko nadrobic ilosciowo to sie dopomina raz w nocy. Ma rok i wlasnie taka faze a ze 2-3 miesiace nie jadal juz w nocy. Jak bede dawac wode to bedzie ja pil i sie budzil co raz czesciej. Wiem,ze zaraz znow odrzuci butelke w nocy. Jest glodny bo potrzebuje. Zawsze sie to zbiega z wymiana jego garderoby:P dzis odlozylam wszystkie bodziaki 86,wchodzi teraz tylko w 92. Nie zaluje mu mleka w nocy bo przybiera ledwo ledwo,jest i tak za chudy do swojego wzrostu.

Gość gość
Moja córka budziła się często w nocy do lat 3 później sporadycznie. Koleżanki córka ma 2 lata i je w nocy 2 butelki mleka, dzieci znajomych tak samo, może jedno na kilkanaście nie jadło już w nocy a oprócz tego budzą się jeszcze, bo wypadnie smoczek, bo w dzień było dużo wrażeń, a to za ciepło a to za gorąco, na soczek itd.

Gość gość
mój synek miał 2 miesiące i tydzień kiedy zaczął przesypiać całą noc Pierwsze dwie noce przebudził sie ok 4 ale jak dostał smoka to zasypiał Teraz ma 6,5 miesiąca i nadal przesypia całe noce O 21 dostaje butle i zasypia Pobudka ok 7-7:30

Gość gość
Mój do drugiego roku życia budził się po 2 razy, a potem do trzeciego raz. Jadł syte kolacje a i tak domagał się w nocy kaszki... W końcu z dnia na dzień wszystko się urwało i sam odstawił nocne karmienie.