Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość09876543

ANTYKONCPCJA

Polecane posty

Gość gość09876543

Witam, pisze w sprawie tabletek, po pierwszym opakowaniu dostałam miesiaczkę w 3 dobie po odstawieniu (w poniedziałek wzięłą ostatnią tabletke), miesiaczke dostałam 06.02.2014r drugie opakowanie zaczęłąm w nastepny poniedziałek czyli wychodi że po 7 dniach, dzisiaj tz. 05.03.2014 mija trzecia doba po odstawieniu 2 opakowania. wychodzi na to ze wzięłąm o 1 dzień wcześniej miesiaczkę jak wynika z ulotki dostaje się tego samego dnia każdego miesiaca moje pytanie to czy powinnam sie martwić ze jej nie mam ? za 1 razem dostałąm w 3 dobie po odstawieniu lecz bylo to 6.02 dziś jest 5.03 i też mija 3 doba lecz miesiaczki nei ma co to moze znaczyc czy jestem w ciąży ?

Gość gość
no cos ty w zadnej ciazy nie jestes,czekaj spokojnie na krwawienie.Nie zawsze jest tak ze idealnie dostaje sie w tym samym dniu,szczególnie na początku .

Gość gość
witaj...jezeli przyjmowalas tabletki zgodnie z instrukcja to raczeJ marne szanse na ciaze,nie stresuj sie mozesz okres dostac poznym wieczorem albo na drugi dzien rano...ja przynajmniej tak mam ze dostaje w 3 dobie najpuzniej w 4rano

Gość gość09876543
Dzieki za wsparcei :> już od zmysów odchodze, a tak swoja drogą mozęcie i powiedzieć jak to jest? czytam ulotke i jest napisane ze po 8 dnaich a późneij że tz. teo samego dnia w którym przestałam brać, czyli jeli biore ostatnią w niedziele, to zaczyna w poniedziałek następne cy w neidziele ?:> chcę sie poprostu upewnić.

Gość gość
spokojnie, jesli nie zapomniałaś żadnej pigułki, nie przyjmowałaś w tym cyklu antybiotyków, nie miałaś biegunek czy wymiotów to skuteczność pigułki na pewno nie została zachwiana . dostaniesz okres na drugi dzień po odstawieniu a czasem piątego dnia .

Gość ruda_rydzówka
jakie to pigułki , podaj nazwę ?

Gość gość09876543
Kontracept.

Gość ruda_rydzówka
to wytłumaczę ci jak brać...

Gość gość
Spokojnie, nie zawsze sie dostaje krwawienia w tym samym czasie. Ja na poczatku dostawalam w 4 dniu, po kilku miesiacach sie to w tydzien przerodzilo, a teraz juz nie mam w ogole krwawienia 3 cykl i w ciazy nie jestem. Niekore tabletki zatrzymuja krwawienie calkowicie.

Gość ruda_rydzówka
podaj jeszcze datę ostatniego odstawienie , w ktorym dniu teraz przestałaś brac?

Gość gość
Przepraszam ze tu, ale czy jeśli uprawiałąm seks w ostatni dzień brania tabletki i dostałąm miesiączkę po 3 dnaich to oznacza ze na pewno nie jestem w ciaży?

Gość gość09876543
W niedziele wzięłam ostatnią tabletke. tz. 02.03.2014r

Gość ruda_rydzówka
jeśli 2.03 wzięłaś ostatnią pigułkę, to teraz przez 7 dni nie bierzesz pigułek, zaczynasz brać 10.03 w pniedziałek. wydłubujesz sobie pigułkę z dowolnego oczka oznaczonego poniedziałek i kolejne wydłubujesz zgodnie zruchem wskazówek zegara . 30.o3 powinnaś skończyć to opakowanie . i znowu przez siedem dni nie bierzesz i 7.04 zaczynasz znowu brać z okienka poniedziałek itd.

Gość gość09876543
Dzieki. A co do tego ze wziełam wczesniej, to ma jakis negatywny wpływ ?

Gość ruda_rydzówka
w razie gdyby do tego 7 dnia przerwy nie wystąpiła miesiączka , to nie bierz tabletek tylko musisz skontaktować się z lekarzem i upewnić się ze to nie ciąża . chociaz w/g mnie to małoprawdopodobne. raczej to reakcja na sztuczne hormony , organizm tez musi się do nich przyzwyczaić . ja myslę ze jutro czy pojutrze dostaniesz okres . wypij sobie meliskę zeby się rozliźnić , bo stres tez moze powodowac opóźnienia.

Gość ruda_rydzówka
to że wzięłaś wcześniej to nie ma wpływu , chyba tylko taki ze lepiej jesteś zabezpieczona , gorzej gdybyś zapomniała i wzięłą później. nie martw się, tak jak mówię jeśli nie zapomniałąś zadnej pigułki , nie pownno byc zadnego problemu.

Gość gość09876543
Mhhm :> A co do tego 8 dnia, jeśli zaczynam je brać od nowego opakowania to zabezpieczona jeste tak samo prawda? ;> nie musze czekać aż wezmę kolejne tabletki by ieć pewność?

Gość gość
zawsze tabletke bierzesz wtym samym dniu tygodnia.

Gość ruda_rydzówka
jesli pomimo brania pigułek nie czujesz się pewnie , to może powstrzymuj się od współżycia pomiędzy 12 -16 dniem cyklu i będziesz miała większą pewność ze nic się nie przytrafi. Cykl liczymy od pierwszego dnia miesiączki.

Gość ruda_rydzówka
tak, zabezpieczona jesteś od pierwszego dnia brania pigułki, pod warunkiem , że jak wspomniałam wyzej nie spóźnisz się z jej braniem.

Gość gość09876543
A jeśli będę brałą zawsze w 7 dniu ?

Gość ruda_rydzówka
:) , nie kombinuj , bo będą takie właśnie wachania z okresem , poziom hormonów jest tak wyliczony , że ma wszystko wspólgrać jak w zegarku. masz zaczynać każde kolejne opakowanie 8 dnia .

Gość gość09876543
Dzieki bardzo ruda ! :) pomogłaś ! dam znać co i jak ;)

Gość ruda_rydzówka
czy jeszcze o coś chcesz zapytać , coś wiedzieć ? bo jesli wiesz już wszystko to idę sobie. pamiętaj tylko że przyjmowanie antybiotyków, czy jakies wymioty i biegunki osłabiają działanie pigułek i lepiej wtedy zabezpieczyć się dodatkowo w takim cyklu prezerwatywą.

Gość gość09876543
Już wszystko, napisze jutro jeszce co i jak więc jak dasz rade to odwiedz tą stronke :) Pa !

Gość ruda_rydzówka
Ok. To trzymaj się i przede wszystkim nie stresuj niepotrzebnie. Miłego wieczorka . Pa :)

Gość gość09876543
Wszystko okej ;> tak jak mowiląś był rano ;>