Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SylwiaKawka

Dziwne objawy, uczucie zimna, natretny ból nóg

Polecane posty

Gość SylwiaKawka

Witam wszystkich, postaram się krótko i zwięźle by nie zanudzać forumowiczów czytaniem. Mianowicie już od dawna mam dziwne objawy, które uważam za nienaturalne przy zdrowym organizmie. Mianowicie starałam się już na studiach rozwiązać ten problem, czyli znaleźć przyczynę - to było jakieś 3 lata temu. Co jakiś czas, min raz dziennie przeszywa mnie przeraźliwie zimno, do tego stopnia że miewam dreszcze i nie mogę tego zimna opanować. Wówczas nauczyłam się że pomaga mi moczenie dosłownie w mega gorącej wodzie jednocześnie nóg oraz dłonie. Poprawa jest niemal natychmiastowa (ale nie zawsze na długo) dziwne jest w tym wszystkim to, że gdy mąż przy mnie siedzi zauważa, żemimo tego iż skarże się na przeraźliwe zimno tak naprawdę wcale nie mam lodowatych ani stóp ani dłoni. To zimno jest inne, określiłabym że wewnątrz mojego organizmu, do tego docodzi dziwny ból całych nóg. Taki przeszywający, jakby mi ktoś skrobał noem kości albo mięśnie. Nieładnie pisząc odczuwam dziwne "ciupanie" nóg. Przeszłam rózne badania neurologiczne, sprawdzali mi unerwienie w obu nogac, morfologie, badania OB, CRP (CZY JAKOŚ TAK) nic nie wykazało, wg jestem zdrową kobietą. Proszę o poradę, może ktoś miał podobny problem? Gdzie jeszcze mogę z nim iść?

Gość gość
wygooglowałam te objawy na angielskojęzycznych stronach i piszą, że to mogą być objawy stwardnienia rozsianego.... pacjenci z tą chorobą opisują takie lokalnie występujące uczucie przeraźliwego zimna, a gdy ktoś inny dotyka tego miejsca, to okazuje się, że wcale nie jest zimne

Gość SylwiaKawka
wow niezły początek, oczywiście zaraz o tym poczytam. Troche się załamałam, ale dziękuje za poświęcony czas oraz opinie :(

Gość gość
przepraszam, nic gorszego niż wmówić sobie chorobę czytając o tym w necie, więc podejdź do tego z dystansem i się nie martw na zapas poza tym to może być jakiś objaw powiedzmy neurologiczny, który występuje w stwardnieniu rozsianym ale niekoniecznie świadczy od razu o tej chorobie

Gość SylwiaKawka
Nie ma za co przepraszać. Jeśli chodzi o SM, wyczytałam że jednym badań jest rezoans magnetyczny głowy. Miałam takowy wykonany podczas studiów w Łodzi. Nie mam przy sobie wyników jednak lekarze nie zauważyli nic niepokojącego. Nie wiem, może mogło się coś zmienić podczas tych paru lat. Strasznie się boje. Teraz jak czyta te objawy zauważam że czasami gorzej widzę (jednak mam wade wzroku i zawsze unikałam okularów) mam sztywnienia stóp, czasem mrowienia no i te bóle :(

Gość gość
jeszcze coś z kręgosłupem może być nie tak, jakieś skrzywienie czy inny ucisk na rdzeń tylko takie gdybania powinni robić lekarze dając skierowania, to strasznie smutne, że musisz sama szukać informacji w sieci

Gość SylwiaKawka
Być może i kręgosłup, nie wykluczam. W sumie podczas porodu (cesarskie cięcie - 1,5 roku temu) Pani Anestezjolog trafiła ze znieczuleniem dopiero po 3 nieudanych próbach w kręgosłup twierdząc że to moja wina bo jest krzywy :/ Jeszcze słyszałam, że SM można potwierdzić jakimś badaniem wzroku, czy zna może Pani nazwe tego badania i jak można je wykonać? Dziękuje pięknie za poświęcony czas i pomoc

Gość gość
internet mówi, że to się nazywa badanie potencjałów wzrokowych (VEP), które mierzy prędkość, z jaką sygnały z mózgu przesyłane są za pomocą nerwów badanie nie jest inwazyjne czy bolesne, robi się je ambulatoryjne i podobno dobre wyniki diagnostyczne daje też badanie, które nazywa się optyczna tomografia koherencyjna (OCT) to też jest nieinwazyjne badanie może poszukaj jakiegoś forum o stwardnieniu, tam na pewno będzie więcej osób, które się na tym znają

Gość gość
Ja bym poszukała dobrego neurologa bo z takimi objawami to nie ma żartów. Bardzo dobra poradnie neurologiczna znajdziemy w Płocku na Medycznej.

Gość gość
Może to natręctwa? Stany lękowe itp... Wykluczyć łatwo, bez korzystania z porady psychoanalityka. Wystarczy sieknac w zależności od potrzeb setkę lub dwie wódki. Jak przejdzie to może być nerwica lękowa i nie ma dalej co leczyć sie tym sposobem tylko iść do psychiatry po leki. Gdyby te kończyny były rzeczywiście zimne wcześniej to można by przypuszczać problemy z krążeniem. Ale w takim przypadku i w tej dolegliwości alkohol prawdę Ci o Tobie powie ;)

Gość jelczak
Moim zdaniem powinnas zadbac o odpowiednie krążenie krwi konczyn dolnych na stronie http://maxi3vena.pl/ mozesz o tym przeczytac, a objawy ktore przedstawiasz sa bardzo podobne do tych zwiazanych ze zlym krazeniem. Poczytaj, nie zaszkodzi, a dodatkowo mozesz sobie pomoc!

Gość jelczak
Moim zdaniem powinnas zadbac o odpowiednie krążenie krwi konczyn dolnych na stronie http://maxi3vena.pl/ mozesz o tym przeczytac, a objawy ktore przedstawiasz sa bardzo podobne do tych zwiazanych ze zlym krazeniem. Poczytaj, nie zaszkodzi, a dodatkowo mozesz sobie pomoc!

Gość gość
Akademia Medycyny Regeneracyjnej w Świebodzicach proponuje ogólne oczyszczenie organizmu oparte są na kompleksowej metodzie regeneracji narządów i odnowy i odmładzania organizmu.Są tam między innymi wykonywane zabiegi borowinowe,elektrostymulacja,różnego rodzaju masaże a wszystko to jest połączone z wysoką jakością usług .Napewno pomogą zdjagnozować przyczynę i dopasują odpowiednią naturalna kuracje.Proponuje zapoznać sie z informacjami na stronie Akademii.

Gość Dziwne objawy, uczucie zim

Unikaj dlugotrwalego stania na zimnych powierzchniach.  Jesli jednak musisz i jestes w domu to podloz pod stopy deseczke, albo kilkakrotnie zlozony chodnik. Spraw sobie drewniaki na stopy, albo platformy i nos je zamiast kapci. Unikaj dotykania zimnych przedmiotow.

Mam te same objawy. Ulge przynosi wysiadywanie w nagrzanym samochodzie, moczenie w goracej wodzie, noszenie kilku par skarpet I rekawiczek.

Zagugluj: Cold sensitive antibodies