Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocyyyy12345

Jeżeli pomyliłam miesiączkę z plamieniem, co teraz zrobić

Polecane posty

Gość pomocyyyy12345

Staraliśmy się z chlopakiem o dzidzie, w pierwszym miesiącu nie wyszło, dostałam okres, w drugim niby też nie. Dostałam okres, niby takie plamienia, tyle, że trwały 5dni. Sądziłam, że to okres i do tej pory mam taką nadzieję. 28dni po tym okresie zrobiłam test ciążowy, który wyszedł negatywny, a na dniach miałam dostać okres, który nie nadszedł, a brzuch i piersi bolały. Teraz to już sama nie wiem w którym miesiącu jestem, a jeżeli powiem o tym ginekologu to stwierdzi, że ze mną jest coś nie tak. Jeżeli byłam już w ciąży pomimo tych plamień i wzięłam to za miesiączkę i ciąża jest od niej liczona, a powinna być liczona od poprzedniego miesiąca? Jak to sprawdzić.

Gość gość
o czym ty mówisz? przecież nie jesteś na bank w ciąży, paranoja

Gość gość
A w ogóle masz jakieś potwirdzenie że jesteś w ciąży skoro test wyszedł negaytwny?

Gość pomocyyyy12345
ale ja jestem w ciąży, tylko teraz nie wiem czy nie jest liczona do tyłu

Gość gość
o czym ty gadasz? o co ci chodzi? o ciążę? nie jesteś, po prawie 30 dniach to by było jasne, chyba, że zaszłaś teraz w nowym cyklu. Dziewczyno, ile ty masz lat?

Gość pomocyyyy12345
czyli, ze to był okres i zaszłam po tym @, które wzięłam za plamienie, czyli ciąża dobrze jest liczona?

Gość gość
O boże... Test pozytywny, robiłaś betę czy ginekolog potwierdził ciążę?

Gość pomocyyyy12345
ginekolog

Gość gość
ginekolog potwierdza ciąże, potem badanie usg dopochwowe, te pierwsze badania sa najdokładniejsze i wyznaczą mniej więcej datę porodu. Ja sama przy bardzo nieregularnych miesiączkach dowiedziałąm się o ciąży w 6 tyg, według miesiączki termin miałam na 20 czerwca, według usg- co sie zmieniało na 10 lipca. Urodziłam 11 lipca. Nie powiedział ci który to tydzień?