Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wgłobienie jelita Pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

Podejrzewałam u córki wgłobienie jelita, bo za wyjątkiem krwi w kale i wymiotów, miała typowe objawy tego schorzenia. Byłam dziś u lekarza, stwierdził nawrót kolek. Dokładnie zbadał małą, naciskał brzuch, osłuchiwał jelitka i opukiwał brzuszek. Czy lekarz przez zwykłe badanie "ręczne" może wykluczyć wgłobienie jelita?

Gość gość
Kolezanko ja to przeszlam z corka jak miala dwa latka. Bylysmy w szpitalu, cudem uniknelysmy operacji...

Gość gość
Ja pojechalam z corka do szpitala na dyzor i tam zrobili badania usg i rentgen, wtedy lekarz podjal decyzje ze za nim operacja to sprobuje cofnąć jelito, dziecko dostali "glupiego" jasia i miala podawane w pupkę jakiś plyn a potem lekarz od razu dużo strzykawa odciagal płyn i jednoczesnie kontrolowal na usg. Na szczęście sie udalo. Zostalysmy w szpitalu na obserwacji 3 dni i corka caly czas miala biegunki, kazali trzymac dietę i dużo wody pic, żadnych soków i żadnych herbatek. Tym bardziej żadnych kubusiow . Niestety wgłobienie jelita moze nawracać. Nam juz dwa lata naszczęście nic sie nie dzieje.

Gość gość
A u mojej małej zaczelo sie od problemow z załatwianiem i puszczaniu bączków ze śladami krwii na majteczkach.nie mogla sie załatwić , potem biegunka z krwią i ból brzuszka.