Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to normalne??waga i usg

Polecane posty

Gość gość

dzis bylam na usg jestem w 28 i 6 dni tyg ciąży. lekarz mierzył małego i wyszło że waży 4300 g :O zapisał w karcie że HC wynosi na 34,6 tydzień ciązy a AC na 39,3 tyg czy to jest normalne że głóka dziecka jest tak mała?jutro mam kolejne usg w szpitalu . martwie się . szukałam na innych forach ale nic nie ma podobnego w wymiarach na tygodnie ciąży.

Gość gość
4,3 kg w prawie 29 tygodniu? Chyba coś pokręciłaś.

Gość gość
sory jestem w 38

Gość gość
Główka nie jest mała, jest standardowa, taka jaką ma większość noworodków, poza tym główka potrafi szybko urosnąć po porodzie i wyrównać do reszty ciała. Moja córka miała 34 cm obwodu główki i wagę 3740 g , twoje dziecko jest większe ale też tak jak mówię , głowa szybko mu urośnie a moja córka miała potem już zgrabną głowę ale proporcjonalną do reszty ciała.

Gość gość
boże.... :( tak się martwię i ta waga małego. jutro się okaże czy planowaną cesarkę będę mieć w pon :(

Gość zaklopotana1234
hej dziewczyny;) pozmocie okres w grudniu 22 w styczniu 25 lutym 24. Kiedy mam dni plodne w marcu?

Gość gość
zakłopotana - policz sobie tak +/- między 10 a 14 dni od planowanej miesiączki. Tj jeśli założysz, ż e dostaniesz 24 marca to płodne ok 8-12 -go. A śluz płodny miewasz?

Gość zaklopotana1234
tak tak mam;)