Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PRZESUWANIE SZCZĘKI OD ZĘBA ÓSEMKI

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio słyszałam od brata że jego dziewczynie przesuwa się szczęka od zęba ósemki i będzie miała tego zęba usuwanego chirurgicznie. Mi też urósł ząb ósemka po lewej stronie ale nie zauważyłam żeby mi się przez to przesuwała szczęka, moja mama też tego u mnie nie zauważyła, więc mam pytanie, jak to się dzieje że szczęka się może przesuwać od zęba? Jak to się dzieje bo ja tego nie rozumiem od czego to zależy?

Gość gość
w google se poszukaj, z tego co wiem to jak ząb mądrości rośnie krzywo to może wypychać te rosnące obok

Gość gość
ząb wypycha zęby , przez to mają mało miejsca i się krzywią, wiem na ten temat wszystko, bo to przerabiałam, usunęłam wszystkie, nosiłam aparat ortodontyczny i było zalecenie ortodontki by usunąc, do tego miałam zabieg ortognatyczny i nie mógł się odbyć z ósemkami.

Gość gość
aha to dzięki za info bo naprawdę nie wiedziałam o co chodzi z tą ósemką ale teraz już wiem :D na szczęście mi ósemka rośnie prosto

Gość gość
to mozna pozalatwiac jak wie jak no i bez problemu wtedy :) www.youtube.com/watch?v=GcQLwI_5Z4I

Gość gość
Ja mam juz w pelni wyrosniete cztery osemki i faktycznie wypchaly mi szczeke do przodu w ciahu tych kilku lat. Teraz mam 27 lat i nosze sie z zamiarem zalozenia aparatu, ale dentysta mi wyraznie powiedzial, ze musze usunac wszystkie cztery osemki. Jedna juz wyrwalam, bo i tak byla z ubytkiem. Oj nie zycze tego doswiadczenia nikomu. Bolalo, bylam opuchnieta przez tydzien. Myslalam, ze jajo tam zniose. Chirurg sie meczyl ponad godzine z moim zebem. Takze wiedz co cie czeka. Osemki sa ciezkie do wyrwania i pozniej dlugo sie goi. Ale warto, zeby pozniej zalozyc aparat. Powodzenia

Gość gość
Po co w ogóle rosną ósemki? To jest bez sensu! do czego te zęby mają się niby przydać? skoro i tak większość życia ich nie było i było dobrze, więc ja się pytam po co komu te ósemki rosną?

Gość gość
nie szczęka się przesuwa, tylko zęby... ja też tak miałam, wyrosły mi ósemki i zęby zaczęły mi się z przodu krzywić. Więc miałam usuwane wszystkie 4 ósemki, potem aparat, który niestety muszę nosić do dzisiaj, bo jak jakiś czas nie noszę (a zakładam na noc tylko, bo to zdejmowany), to zęby się znowu krzywią.