Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zostanę dziwaczką

zostanę wyśmiana jak kupię dziecku ROWEREK BIEGOWY czy wy tez tak uwazacie

Polecane posty

Gość gość
a ja kupię normalny rowrek :D i co zbesztacie mnie ze jestem nie trendy |??

Gość gość
Mój syn ma taki rowerek i uwielbia na nim jeździć. Jeszcze nie słyszałam żeby ktokolwiek się z nas śmiał. Synek bardzo fajnie nauczył się na nim trzymać równowagę.

Gość gość
a jak dzieci uczą się na nim równowagi skoro ciągle podpierają się stopami o podłoże ??

Gość gość
Dziecko jak nauczy sie odpychac zeby pojechac kawalek na tym roweku to musi podniesc troche nogi. I wredy uczu sie trzymac równowage.

Gość gość
to może starsze dzieci tak robią , dwuletni syn kuzynki ani razu tak się nie puszczał , tzn raz ale się wywalił i już więcej nie próbował

Gość gość
a po co besztac kogokolwiek? To niemile i niekulturalne.

Gość gość
Ja c***isze na czym polega nauka rownowagi na takim rowerku. Z nauka jazdy na takim czy na zwyklym rowerku wiaze sie z upadkami. Dziecko kuzynki widocznie jest nie gotowe skoro zamiast sie podniesc i probowac znowu pojechac rezygnuje.

Gość gość
ta wstrząsu dostana jak rower zobaczą, kup sobie i nie wymyslaj że jestes taka nowoczesna, pewnie wiekszośc wiejskich plotkar nie zauważy że to nie ma pedałów.

Gość gość
Jaka moda.. przecież te rowerki są już od kilku lat.. i zresztą... chyba człowiek nie kupiłby dziecku czegoś, co się nie sprawdza tak? _ wystarczy poczytać artykuły w necie.. wystarczy zobaczyć jak dzieci męczą się jeżdżąc na kółkach (jak przekrzywiają ciało na boki, żeby pedałować), jak nie mogą podjechać pod krawężnik itp. tutaj nie chodzi o modę.. tylko o funkcjonalność.

właśnie nie podpieraja sie nogami- jak już zakumaja zasade, to rozpęd, nogi w górę i sruu :) I większosć dzieciaków, które miały biegówkę, nie potrzebuję dodatkowych kółek- bo umieją łapać równowagę. Sprawdzone :)

Gość ogryzekogryzek
06.03.14 [zgłoś do usunięcia] ogryzekogryzek mój mału uwielbia biegówkę, na zwykłym nie dawał sobie rady w wieku 2,5-3lat, i owszem po tym jak nauczył się na biegowym wsiadł na zwykły i pojechał bez kija, kołeczek dodatkowych itd.. 06.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość no a ile lat miał jak wsiadł na normalny rower ?? miał 3 lata i 2mce, chwycił rowerek "kolegi" i pojechał, teraz miał długą przerwę ale wskoczył na biegówke i jeździ, a za 2-3mce mu planuje kupić normalny rowerek 12 albo 14calowy, dziecko nie odpycha się non stop stopami, mój po ok 2-3 dniach nauki na biegówce jeździł trzymając nogi w górze, jeździł na nim nawet z opatrunkiem i złamanym obojczykiem :D

Gość gość
dla 2,5 latka 10" to nie za mało ??

Gość gość
mała jest za mała na rowerek zwykły - raczej nie da rady. Biegowy - super wybór.

Gość gość
Mój syn dostał rowerek biegowy na roczek, jak skończył półtora roku śmigał nim po podwórku. Dziś ma ponad 3 lata i dalej na nim jeździ, mimo że jest już przymaławy. Na normalnym rowerze nie chce jeździć bo jest za wolny a biegowym jeździ z prędkością światła.

Gość gość
Jeśli masz wysokie dziecko to fajnie, że poradziło sobie na biegówce mając 1,5 roku. :) Ja mam bardzo niskiego ponad roczniaka, wiec nie wiem czy na przyszłą wiosnę (lato może już tak) osiągnie 85cm, a tyle powinien mieć np. do puky lrm.. nie wiem, jakie są rowerki z niskim siedzeniem, a jednocześnie porządne. W każdym razie mam nadzieję, że jak synek będzie miał ponad 2 latka (bo styczniowy) i przyjdzie wiosna, to na jakiejś biegówce pojeździ.