Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

USA

Polecane posty

Gość gość

czesc, moj chlopak dostal wize do usa na 10 lat do usa kupil juz bilet i wylatuje za dwa tygodnie, czy jednak mimo tego ze ma wize to moga go cofnac na lostnisku? od czego to zalezy, i na jaki czas jest wbijana wiza do paszportu na pobyt jednorazowy? zawsze jest to pol roku ? pomocy

Gość gość
rozumiem, że dobrze mu życzysz, masz nadzieje, że go nie wpuszczą do USA i wróci do Ciebie :D

Gość gość
nie do konca o to mi chodzi po prostu chcialabym wiedziec jak to jest. prosze o pomoc

Gość gość
dodam, że jak byś była jego żoną to rodzina może lecieć do USA z osobą która ma wizę. Więc szybko wychodź za niego. A jak złapiesz na ciąże to jak dziecko urodzi się na terenie usa to dostaje automatycznie obywatelstwo amerykańskie. :)

Gość gość
mogą go cofnąć. To zależy od służby granicznej usa. Nawet po wylądowaniu w usa mogą go nie wypuścić z lotniska i wysłać najbliższym samolotem do Polski. Koleżankę kiedyś przeszukali na lotnisku ale wpuścili do usa.

Gość gość
to troche dziwne, a jakie ma szanse ze go nie cofna?

Gość gość
to już zapytaj w usa pracowników lotniska jakie są wytyczne do ewentualnego cofnięcia kogoś do PL.

Gość gość
przede wszystkim zapytają po co przyjechał i kiedy wraca, gdzie się zatrzyma i ile ma pieniedzy itp, może dostać nawet na 2 tyg wize na lotnisku, jezeli jakoś sie nie wytłumaczy a trafi na upierdliwca to moga go cofnąć. ja byłam 5 razy, tylko pierwszy raz mnie tak wypytywali szczegółowo i maglowali, dostałam wtedy wize na 2 miesiące( mówie o lotnisku) oczywiście, żeby nie było wątpliwośći rozmowa jest po angielsku. przy mnie cofnęli chłopaka do Polski, nie mógł sie wytłumaczyc kim jest dla niego osoba do której podał adres i zaczęli dzwonić...oni doskonale wiedzą, że Polacy jada tam do roboty

Gość gość
a jezeli nie odpowiem na jakies pytanie bo np nie zrozumiem co powiedzial po angielsku to tez mnie cofna?

Gość gość
Nie straszcie ludzi, to nie okropnego i musza miec jakies powazne podejrzenia zeby cofnac do Polski :) Ja bylam kilka razy w Nowym Jorku i tylko raz spotkalam sie z taka sytuacja u naszego rodaka. A co do angielskiego to lepiej umiec powiedziec chociaz do kogo, po co i na ile sie leci. Ludzie oni nie pytaja po angielsku wzorów chemicznych, tylko podstawowe pytanie wiec wypadaloby znac jezyk chociaz na tyle jadac do stanow.

Gość gość
Emigracyjni rzadko a nawet b.rzadko nie dają pozwolenia na pobyt w USA .Takze nie ma praktycznie szans zeby wrócil do Ciebie .Przykro mi .

Gość gość
no niestety kali byc, kali miec, ale odpowiedziec trzeba umiec, tak jak mówię 5 razy byłam a tylko raz widziałam a zarazem słyszałam o takiej sytuacji

Gość gość
12.29 Nie boj zaby ,zawołają kogos kto zna polski.Po drugie na lotniskach pracuja tez i Polacy .. To nie jest tak ze jak ktos nie potrafi odpowiedziec po angielsku na pytania to go cofają tak jak ktos błednie napisał .....