Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milutka2345

stan zdrowia

Polecane posty

Gość milutka2345

Witam mam ogromny problem ze zdrowiem i sama już nie wiem co robić oto moja historia . Wszystko zaczęło o się 2 lata temu w wakacje zasłabłam i udałam się do lekarza i były problemy z ciśnieniem 150/110 lekarz rodzinny dał mi skierowanie do szpitala po udaniu się do szpitala zostały zrobione podstawowe badania i wyszło wszystko dobrze tylko było podwyszone ciśnienie dali tabletki i wypuścili kazali udać się do lekarza rodzinnego ,następnego dnia udałam się na wizytę do lekarza ten gdy zobaczył wypis to kazał kontrolować ciśnienie i zgłość się za tydzień do kontroli po upływie tygodnia poszłam na wizytę kontrolną i lekarz powiedział ze trzeba dać skierowanie do poradni zaburzeń rytmu serca więc postanowiłam jak najszybciej się tam udać i termin miałam za 3 dni . po 3 dniach gdy coraz gorzej się czułam poszłam do poradni zaburzeń rytmu serca , nie dość że była ogromna kolejka czekałam 2 godziny to pani doktor po przyjęńciu mnie do gabinetu stwierdziła bez żadnego badania zobaczyła tylko na wypis ze szpitala ze nie potrzebnie przyszłam bo to samo minie , i mam być spokojna . po kilku dniach od wizyty czułam się coraz gorzej miałam okropne duszności i zawroty głowy bule w klatce piersiowej wie udałam się do lekarza pierwszego kontaktu i dostałam skierowanie do szpital wiec udałam się tam gdy dotarłam do szpital to kolejka była ogromna dostałam numerek i kazali mi czekać i czekałam około 6 godzin aż przyjmie lekarz zrobili mi ekg wyszła tachykardia zatokowa i prawdopodobna przyczyna próchnica zębów i dostałam zalecenie udania się do dentysty wiec następnego dnia udałam się prywatnie do gabinetu dentysty i po badaniu nie stwierdził ze mam próchnice i ze to nie ma nic wspólnego z zębami , dalej kazała mi wrócić do internisty po udaniu się tam pani doktor wystawiła skierowanie do kardiologa terminy oczywiście masakryczne wiec poszłam prywatnie po badaniu i usg i ekg kardiolog powiedziała ze da mi holtera i wystawiła termin do poradni w szpitalu na założenie holtera termin miałam na 21 pazdziernika pomyślałam no cóż trzeba czekać gdy przyszedł 21 pazdziernik poszłam na godz 9 do poradni na założenie holtera po założeniu miałam przyjść następnego dnia na ściągnięcie , następnego dnia poszłam na ściągnięcie holtera i został wystawiony termin na 28 pażdziernika do kontroli . Więc 28 udałam się na wizytę i wyszło na holterze że jest tachykardia zatokowa i dostałam leki i do kontroli miałam dopiero 3 pazdziernika 2013 ok . Przez kilka dni było dobrze ale w po kilku dniach znowu objawy wróciły ze zmorzoną silą doszło do tego ze straciłam przytomność wezwano pogotowie ratunkowe i zabrali mnie do szpitala zrobili badania i tego samego dnia wypuścili o domu z zaleceniem kontroli u lekarza pierwszego kontaktu .Następnego dnia poszłam do internisty i dał skierowanie do szpitala w Świdnicy po udaniu się tam do szpitala został wyznaczony mi termin na odział kardiologiczny na 27 listopad 2012 .Po kilku dniach udałam się na odział kardiologiczny do szpital po przyjęnciu na odział została pobrana krew i zrobione usg serca które nic nie wykryło miałam też złożony holter i następnego dnia po sciągńęciu holetera przyszedł lekarz i powiedział ze wyszła tachykardia i mnie wypóścili do domu ale i tak dlalej okropnie żlę się czułam i co kilka miesięcy traciłam przytomności a lekarze pobierali krew i wyniki były dobre i wypuszczali do domu .Aż do początku tego roku utraty przytomności zadają się praktycznie co tydzień a lekarze w szpital w mieście x nic nie robią nie wiem co robic

Gość gość
Idż do neurologa .Ta utrata przytomności wcale nie musi wiazac sie z tachykardią zatokową Ja też mam tachykardię ale utrata swiadomości nie zdarzyła mi sie ani razu ..

Gość gość
niech ktoś Ci da skierowanie na rezonans głowy - myślę, że warto od tej strony na to spojrzeć!

Gość Unimila
Warto też aby Ci przeprowadzili badanie holterowskie. Bo może się okazać, że masz problemy ze sercem i musisz mieć takie urządzenie jak na https://kredos.pl/holtery-ekg by cały czas monitorować pracę serca.